Kutup Tavşanı (Arctic Hare) Hakkında Bilgiler



 
Kutup Tavşanı (Arctic Hare) Hakkında Bilgiler
Kutup Tavşanı (Arctic Hare) Hakkında Bilgiler

 

Kutup Tavşanı (Arctic Hare) Özellikler


Kuzey Kutbu tavşan, Kuzey Kutup Dairesi'nin kuzey bölgelerinde, ağırlıklı olarak Kuzey Amerika, Avrupa, Grönland ve Kuzey Kutbu'nda bulunur.

Kuzey Kutbu tavşan, Kuzey Kutbu bölgelerini başarıyla yaşamalarını, sıcaklıklarını ve kamuflajlarını sürdürebilmelerini sağlayan beyaz tüylere sahiptir. Kuzey Kutbu tavşan karda bulunan sürgünleri, tomurcukları ve meyveleri yer.

Kuzey Kutup tavşanı, Kuzey Kutup dairesi besin zincirinde, bu kadar zorlu bir ortamda gelişebilen birkaç küçük memeliden biri olan hayati bir bileşendir. Kuzey Kutbu tavşan, Kuzey Kutbu kurtları, tilkiler ve kutup ayıları gibi Kuzey Kutbu tundrasının daha büyük hayvanları için yaygın bir avdır.

Kuzey Kutbu tavşan, tüm yıl boyunca kar olan uzak kuzeyde daima beyazdır. Kuzey Kutup dairesinin mevsimi olan kısımlarında, Kuzey Kutup tavşanı yaz aylarında beyazdan mavi-gri renge döner, ancak tüm yıl boyunca beyaz kuyruğunu koruduğu bilinir.

Kuzey Kutbu tavşan, yaklaşık 200 Kutup tavşanı bireyinden oluşan gruplar halinde yaşar. Bu büyük Kuzey Kutup tavşanı grupları, Kuzey Kutbu tavşanlar, ısıyı korumak ve onları sıcak tutmak için bir araya toplandıkları için hayatta kalmak için gerekli olanı elde etmek için birlikte çalışacaklardır.

Kuzey Kutbu tavşanı, Kuzey Kutbu bölgesinde yiyecek ararken veya Kuzey Kutbu bölgesinde bir kazı kazıyorken, buzlu ve karlı koşullarda kazı yaparken Kuzey Kutbu tavşanına yardım eden uzun pençelere sahiptir.

Kuzey Kutbu tavşan, Kuzey Kutbu tavşanının tehdit altında olduğunu hissettiğinde çok hızlı bir hıza ulaşabilir. Kuzey Kutbu tavşan tehlike algılarsa, Kuzey Kutbu tavşan arka ayakları üzerinde durur ve bölgeyi inceler. Kuzey Kutbu tavşanı tehdit altında hissediyorsa, Kuzey Kutbu tavşanı, bir kanguruya benzer şekilde arka bacaklarından sekerek hareket ederek Kuzey Kutbu tavşanı çok hızlı bir şekilde hareket edebilir.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger