Amerikan Bulldog (American Bulldog) Hakkında Bilgiler



Amerikan Bulldog (American Bulldog) Hakkında Bilgiler
Amerikan Bulldog (American Bulldog) Hakkında Bilgiler

Amerikan Bulldog (American Bulldog) Özellikler


Amerikan Bulldog Tarihi ve Evcilleştirme

Her ne kadar Amerikan Bulldog’un kesin kökenleri hala net olmasa da, en çok Kuzey Amerika’da Avrupalı ​​sömürgecilerle gelen İngiliz Bulldog’lardan türemiş oldukları düşünülüyor. Bugün cins içinde çok çeşitli olmasına rağmen, Amerikan Bulldog'un, 17. ve 18. yüzyılların orijinal İngiliz Bulldoglarının en tipik örneği olduğu düşünülmektedir. Öncelikle avlanma ve bir bekçi köpeği olarak yetiştirilen ve tutulan Amerikan Bulldog, Amerikan Bulldog'un halka açık bir şekilde dövüşüp boğaya vurduğu acımasız ve kanlı bir spor olan Bull yemlemede de kullanıldı. Amerikan Bulldog en çok ABD'nin güney eyaletlerinin tarlalarında bulunur, burada Güney Beyaz, Ülke Bulldog ve Beyaz Bulldog olarak da bilinir.

Amerikan Bulldog Fiziksel Özellikleri


Amerikan Bulldog Mastiff ailesine ait büyük ve güçlü bir Köpek ırkıdır. Küçük, yarı sert, kolye şeklindeki kulakları ve kare, geniş başları dahil olmak üzere diğer Mastiff ırkları ile karakteristiklerinin çoğunu paylaşırlar. Amerikan Bulldog, İngiliz Bulldog'dan daha büyük, daha hızlı ve daha çevik ve 6ft yüksekliğe kadar atlayabilecekleri kadar güçlü arka bacaklara sahip. Amerikan Bulldog'un çeşitli renklerde bulunabilen kısa, kaba bir tüyü vardır, ancak en önemlisi beyaz ve kabadır. Avcılar, koruyucular olarak yetiştirilmiş ve Bulls ile savaşmak (ve kazanmak) için inanılmaz derecede kaslı ve güçlü bir cins.

Amerikan Bulldog Davranışı ve Mizaç


Amerikan Bulldog, tehdit altında hissettiği zamanlarda inanılmaz derecede agresif olduğu bilinen cesur ve korkusuz bir ırktır. Bununla birlikte, esas olarak Ayılar gibi büyük etçilleri avlayan bir pakette tutulduğu bilinen dost canlısı ve hatta arkadaş canlısı Köpeklerdir. Ayrıca, paketin lideri olarak kendilerini kanıtlamaları şartıyla sadık ve sadık oldukları da bilinir (baskınlık sorunları olabilir). Amerikan Bulldog 1991 tarihli İngiltere Tehlikeli Köpekler Yasası altında listelenmemiş olsa da, Pit Bulls gibi daha agresif ırklarla karıştırılmaları nadir değildir. Bu Köpekler birbiriyle bağlantılı değildir, ancak kesinlikle yasaklanmıştır. Bu nedenle, Amerikan Bulldog'un potansiyel sahiplerinin, Köpeklerinin tehlikeli bir cins olmadığını kanıtlamak için yeterli belgeleri almaları teşvik edilir.

Amerikan Bulldog Yetiştiriciliği


America Bulldog'un kürkünün rengi ve genel görünüm ve mizaçta çok ince farklılıklar olduğu, farklı alanlar arasında farklılık gösterdiği söyleniyor. Amerikan Bulldog'un en popüler olduğu bölgelerde, Köpeklerin bu yerler arasında farklılık gösterebilecekleri söylenir, bu Amerikan Bulldog'un en çok yakınıdaki insanlarla beslendiğini gösterir. 1940'larda yakın tükenmelerinden sonra, bugün Amerika'da bulunan Amerikan Bulldogların, 1900'lerin ortalarında sadece iki yetiştirici tarafından yetiştirilen Köpeklerden elde edildiği düşünülmektedir. Dişiler çöp başına 6 ila 11 yavru doğurur ve genellikle 15 yaşından büyük olmak için yaşayabilir.

Amerikan Bulldog İlginç Bilgiler ve Özellikler


Günümüzde yaygın olarak dağıtılan ve popüler bir cins olmasına rağmen, Amerikan Bulldog, 1900'lerin ortalarına doğru soyunun tükenmesinin eşiğindeydi. İkinci Dünya Savaşı’ndaki hizmetten döndüğünde, John D. Johnson babasının ayak izlerini takip etmeye karar verdi ve Amerika’daki Amerikan Bulldog yetiştiriciliğine devam etti ve nihayetinde bu cinsi sonsuza dek ortadan kaybolmaktan kurtardı. Amerikan Bulldog ilk olarak 1970 yılında Amerikan Pit Bulldog olarak tescil edildiğinde resmi bir cins olarak tanındı. Bununla birlikte, bu yerli cinsin adı, Amerikan Pit Bull Terrier'le karıştırılmaması için kısa sürede Amerikan Bulldog olarak değiştirildi (bu cins oldukça benzer görünebilir ve ikisi sıklıkla karıştırılabilir).


© Canlılar Alemi | Powered by Blogger