Appenzeller Köpek (Appenzeller Dog) Hakkında Bilgiler




Appenzeller Köpek (Appenzeller Dog) Hakkında Bilgiler
Appenzeller Köpek (Appenzeller Dog) Hakkında Bilgiler

Appenzeller Köpek (Appenzeller Dog) Özellikler


Appenzeller köpeği doğası gereği bir sürü hayvandır ve bu nedenle Appenzellers her zaman yapacak bir şey gerektirir. Bir çiftlik ortamında, koyunları veya büyük baş hayvanlarını sürülerek kesebilirler. Yeterli egzersiz olmadan huzursuz olabilirler, bu nedenle bol oyuncak, alan, egzersiz ve dikkat gösterilmelidir.

Appenzeller köpeği, hepsi İsviçre'de renklendirilmiş ve mizacına benzeyen, fakat büyüklüğü değişkenlik gösteren Büyük İsviçre Dağ Köpeği, Bernese Dağ Köpeği, Appenzeller ve Entlebucher Dağ Köpeği içeren Sennenhund köpek ailesinin bir parçasıdır. Sennenhund köpekleri başlangıçta genel tarım işlerine yardımcı olmak için kullanılmış, ancak bugün İsviçre dağlarının bazı bölgelerinde dağ kurtarma köpekleri olarak da kullanılmıştır.

Appenzeller, olgun erkekleri yaklaşık 60 cm boyunda büyüyen Sennenhund köpek grubundaki daha küçük ırklardan biridir. Appenzeller, güzel bir üç renkli paltoya ve Bernese dağ köpeği gibi benzer ırklara kıyasla daha keskin bir yapıya sahipti.

Tüm büyük, çok aktif çalışan köpeklerde olduğu gibi, Appenzeller cinsi, diğer köpekler ve insanlarla yaşamın erken dönemlerinde iyi bir şekilde sosyalleştirilmeli ve evcil hayvan olarak güvenli bir şekilde saklanmaları durumunda düzenli aktivite ve eğitim sağlanmalıdır. Cins standartlarına göre, köpekler canlı, yüksek ruhlu ve yabancılardan şüpheleniyorlar.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger