Kılıç Gaga (Avocet) Hakkında Bilgiler




Kılıç Gaga (Avocet) Hakkında Bilgiler
Kılıç Gaga (Avocet) Hakkında Bilgiler

Kılıç Gaga (Avocet) Özellikler


Avoket, dünyanın ılıman iklimlerindeki çamurluklar arasında bulunan bir tür soluk kuşudur. Alaca avoket, Amerikan avoket, Kırmızı boyunlu avoket ve Andean avoket olmak üzere dört farklı avoket türü vardır.

Avoket genellikle bataklık, sulak alanlar ve bataklık dahil kıyıya yakın sulak habitatlarda bulunur. Avoketin tam yaşam alanı, Pied avoketi Avrupa ve Asya'da bulunurken, Amerikan avoketi Kuzey Amerika'nın Pasifik sahilinde, Avustralya'da Kızıl boyunlu avoket ve And avoketi doğal olarak yuvalanmış olarak bulunur. And Dağları'nda yükselmiş.

Avoket, avoketin yiyecek yakalamak için su içinde bir yandan diğer tarafa süpürdüğü uzun ve ince, kalkık bir gagaya sahip olmasından dolayı çok belirgin bir görünüme sahip bir kuştur. Diğer avcılarda olduğu gibi avokette sığ bölgelerde avlanmasına yardımcı olmak için uzun bacakları ve perdeli ayakları vardır.

Avoket, nispeten büyük ve kuvvetli bir kuş türüdür, genellikle diğer kuşları yerinden çıkmaya zorluyor. Avoketler nispeten sosyal kuşlardır ve genellikle büyük sürülerde uçarken, avlanırken, göç ederken ve yuva yaparken görülebilir.

Avocet etçil bir hayvandır ve öncelikle hayatta kalmak için böcekler ve diğer küçük omurgasızlarla beslenir. Avocets ayrıca küçük balıklar, kabuklular ve hatta suda avlanırken tek amfibi beslenir.

Göreceli olarak büyük boyutlarından ötürü, avoketin doğal ortamında avoket civcivlerin ve yumurtaların ana yırtıcıları olan köpekler, kediler, köpekler ve gelincikler ile sınırlı sayıda yırtıcı hayvan vardır.
Avoketlerin, genellikle suya yakın, açık zeminde üremiş oldukları bilinmektedir. Dişi avocet, iki ay boyunca yumurtadan çıkıncaya kadar her iki ebeveyn tarafından kuluçkalanan 4 yumurta bırakır. Avocet civcivleri, her ikisi de ebeveynleri tarafından 4-6 haftalık yaşlarda (yuvadan uçup uçup gidinceye kadar) emzirilir.

Bugün avoket, özellikle 1800'lerde Britanya'da neslinin tükenmesinden sonra avoket popülasyonunu denemek ve inşa etmek için geniş kapsamlı koruma çalışmalarının yapıldığı İngiltere'de büyüyor gibi görünmektedir. Avoket bugün ayrıca, RSPB'nin (Kuşları Koruma Kraliyet Derneği) logosunda.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger