Karınca (Ant) Hakkında Bilgiler



Karınca (Ant) Hakkında Bilgiler
Karınca (Ant) Hakkında Bilgiler

Karınca (Ant) Özellikler


Karınca, Kuzey Kutup Dairesi ve Antarktika dahil kutup bölgeleri hariç, tüm dünyada bulunan küçük boyutlu bir omurgasızdır. Diğer birçok böcek türünde olduğu gibi, dünyanın dört bir yanındaki birçok farklı çevrede yaşayan sayısız karınca türü vardır.

Dünyada tanınmış 12.000'den fazla karınca türü vardır, ancak toplamda yaklaşık 14.000 olduğu tahmin edilmektedir. Karıncaların, Dünya'da çiçek açan çiçekler ortaya çıktıktan 100 milyon yıl önce yaban arısı benzeri yaratıklardan geliştikleri düşünülmektedir.

Karıncalar, farklı boyutlarda bulunur ve karınca türüne bağlı olarak renk bakımından değişir. Bazı karınca türlerinin kanatları bile vardır, bu yüzden sadece kendi bölgelerini genişleten uçabilirler. Güney Yarımküre'nin tropik ormanlarının daha nemli ortamında, karıncalar genellikle daha büyük türlerdendir ve çoğu zaman birkaç santimetreden daha uzun süredir.

Karıncalar son derece sosyal böceklerdir ve her karınca bireyin bir amacı olduğu (etkili bir iş) karmaşık bir sosyal yapıya sahiptir. Karıncalar kolonilerde yaşar ve materyalleri ve yiyecekleri toplayan işçi karıncalardan, ayrıca karınca larvalarına (bebekler) bakıcılık ve bakım veren, yuvaya koşan ve üreyen tek kadın olan karıncaya sosyal bakımda bulunurlar. kolonisinde

Kraliçe karınca, bir kaç yıldan fazla yaşayabilir ve bu, işçi karıncalarının yalnızca birkaç ay süren yaşamlarından çok daha uzun sürer. Kraliçe karınca, yuvada bulunan erkek karıncaların spermleri tarafından döllenen günde 800 ila 1,500 yumurta üretir. Dikkat çekici bir şekilde, döllenmemiş olan karınca yumurtaları hala yumurtadan çıkacak ancak üremedikleri için işçi karınca haline gelen steril dişi karıncalar üretecektir.

Karıncalar her yerde yaşayan hayvanlardır ve bu nedenle hem bitki hem de hayvansal madde karışımını yerler. Karıncaların beslenmesinde esas olarak yapraklar, mantarlar, bal, nektar, küçük böcekler ve ölü hayvanlardan oluşur. Bazı karınca türleri, diğer karınca türlerinin ağırlıklı olarak et yediği daha otlu bir diyete sahiptir.

Bolluk ve küçük boyutlarından dolayı, karıncalar, üzerlerinde küçük böceklerden sürüngenlere, memelilere ve balıklara avlanan sayısız hayvana sahiptir ve hatta bazı bitki türleri onları sindirebilecekleri yöntemler de geliştirmiştir.

Bir karıncanın, vücut ağırlığının 50 katına kadar kaldırabildiği ve vücut ağırlığının 30 katından daha fazla çekebildiği söylenir. Bu, tamamen yetişkin bir Afrika fili kaldıran ortalama bir insan yetişkinin eşdeğeri!

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger