Yer Köpeği Özellikleri

Yer Köpeği Özellikleri
Yer Köpeği Özellikleri







Yer Köpeği (Binturong) Hakkında Bilgiler


Yer Köpeği

Binturong, Güneydoğu Asya'nın yoğun ormanlarında yaşayan orta büyüklükte bir etoburdur. Civets, Genets, Mongooses ve Fossa gibi diğer küçük etoburlarla aynı aileye aittirler ve uzun bir burun da dahil olmak üzere pek çok özelliği paylaşırlar ve diğer etobur memelilere göre daha fazla dişe sahiptirler. Binturong'un Palm Civet'le en yakın ilişkisi olduğu düşünülmekte ve bu ailenin en büyük üyesidir. Bearcat, Asya Bearcat ve Asya Medeniyeti olarak da bilinen Binturong, bir zamanlar tarihsel aralığının çoğunda yaygın olarak bulunmuştu, ancak ne yazık ki, bugün kalın ormanlarda nadir bulunan bir buluntu ve çok az kişi, vahşi. Görünüşünde çok az değişiklik gösteren ancak büyüklükleri ve coğrafi konumlarıyla en kolay ayırt etme eğiliminde olan dokuz farklı Binturong alt türü vardır.
 

Binturong Anatomisi ve Görünümü

Binturong, burunlarından kuyruğunun ucuna kadar bir metreden daha uzun büyüyebilen, ağır bir hayvandır, dişiler erkek meslektaşlarından% 20 daha büyük ve daha ağırdır. Koyu kahverengiden siyaha kadar değişen, gri renkte, çok uzun, kaba ve tüylü kürkleri ve kulaklarının üstlerinden çıkıntı yapan uzun ve koyu renkli düz saç tutamları vardır. Binturong (Güney Amerika'nın Kinkajou'su ile birlikte), etçil memeliler arasında da eşsizdir, çünkü kuyruklarına bir ön-uç ucuna sahiptirler; bu, Binturong'a daha fazla stabilite vermek için dallara tırmanma ve kavramada neredeyse başka bir bacak gibi davranır. Binturong'un ayrıca kalın ve hassas olan uzun ve beyaz bıyıkları vardır ve çeklerinde ve kahverengi gözlerinin üzerinde bulunurlar.
 

Binturong Dağılımı ve Habitat

Binturong, bir zamanlar Çin, Hindistan, Tayland, Kamboçya, Laos, Malezya, Endonezya, Filipinler ve Borneo adasında doğal olarak bulundu ve bu ülkelerde hala nüfusu bulunmasına rağmen, sayıları azalıyor ve Binturong'un şimdi tespit edilmesi olağanüstü derecede zor olabilir. Yoğun, nemli ormanlarda ve yavaş hareket eden bir su kaynağına yakın alanlarda bulunan Binturong, özellikle doğal alanın daha güney kısımlarında habitat kaybından en çok etkilenmiştir. Ancak, ormansızlaşma oranının oldukça vahşi olmadığı kuzeye doğru, avlanma ve yakalama ile daha çok insan nüfusunun artmasıyla daha fazla etkilendiler. Binturong, hem ağaçlarda hem de yerde bol miktarda örtü bulunan yoğun, kalın ormana ve doğal ormanlarında büyük bir düşüşe bağlı olarak, bu memelinin gidilecek daha az yeri vardır.
 

Binturong Davranışı ve Yaşam Tarzı

Binturong, zamanının çoğunu ağaçların arasında yavaşça ve temkinli bir şekilde hareket ederek geçiren genel ve yalnız bir hayvandır. Büyük boyutlarından dolayı Binturong bir ağaçla diğeri arasında sıçrayamaz ve bu yüzden ağaçtan ağaca gitmek için yere inmelidir. Mükemmel tırmanıcılardır ve güçlü ayakları, çevik gövdeleri, yarı geri çekilebilir pençeleri ve ön-kireç kuyrukları ile iyi bir şekilde desteklenirler. Binturong'un hem yüzdüğü hem de iyi dağılabildiği ve çoğu zaman güneşin sıcağında serinlemek için suda zaman geçirdiği bilinmektedir. Çoğunlukla yalnız olma eğiliminde olmalarına rağmen, küçük Binturong grupları nadir değildir ve genellikle yetişkin bir çift ve gençlerinden oluşur. Ancak, Mongoose toplumundaki hiyerarşide olduğu gibi, egemen yetişkin olarak kalan kadın Binturong'dur. Binturong'un çok sesli bir hayvan olduğu bilinir ve hem diğer Binturongs'la iletişim kurmak hem de tehdit olarak gördüğü türleri uyarmak için birçok ses çıkarır. Mutlu göründüklerinde kıkırdama sesleri çıkardıkları ve ağırlaşmışlarsa yüksek terazili bir suçlu bulduklarını biliyorlar.


Binturong Üreme ve Yaşam Döngüleri

Böyle bir çiftleşme mevsimi olmadığı düşünülmekle birlikte, Şubat ve Nisan ayları arasında ve sonrasında Temmuz ve Kasım aylarında daha yüksek örnekler olduğu düşünülmektedir. Yaklaşık 3 ay süren bir gebelik periyodundan sonra, dişi Binturong, hem elementlerden korunaklı hem de yırtıcı hayvanların gözünde olmayan kalın bitki örtüsü içinde yuva yapmak için yere tırmanır. Bir insan yumruğunun büyüklüğünü ölçen 1 ile 3 arasında küçük yavrular doğar. Diğer birçok memeli genci gibi, Bİnturongslar kör olarak doğarlar ve duyamazlar ve onlara süt sağlamak için yalnızca annelerine güvenirler. Genellikle 2 aylık olduklarında sütten kesilir ve bir yıl sonra yetişkin büyüklüğüne ulaşır. Binturong'un vahşi doğada 10-15 yıl yaşadığı düşünülmekte ancak 26 yaşında ölen bir kişi ile esaret altında yaşlanmaya mutlu bir şekilde ulaşabilmektedir.
 

Binturong Av

Etçil memeli grubuna ait olmasına rağmen, Binturong temel olarak meyveden oluşan bir diyetle hayatta kalması için oldukça verimlidir. Ayrıca, dallar arasında kedi gibi saldıkları böcekleri, kuşları ve kemirgenleri avladıkları bilinmesine rağmen, Binturong, sadece tırmanmak ve kazmak için tasarlanmamış, ön ayakları olan ağaçlarda yemek yemeye iyi gelişti. meyveyi tutabilir ve çevik parmaklarıyla açabilir. Binturong, öncelikle gecenin örtüsü altında yiyecek avlar, ancak aynı zamanda ağaçların içinde sıcağı sıcağında dinlenirken beslendikleri de bilinmektedir. Yüzebilme ve iyi dalma yeteneklerinden dolayı Binturong, günün sıcağında soğurken suda balık avlar.
 

Binturong Yırtıcıları ve Tehditleri

Binturong nispeten büyük ve yavaş hareket eden bir hayvandır, ancak yoğun, çevredeki ormanlarda yaşayan avcılar için de asıl av kaynağı değildir. Kaplanlar ve Yılanlar gibi daha büyük hayvanlar, Avcı Kuşlar ve genç yavrulardan birini kolayca hedefleyebilecek küçük etoburlarla birlikte Binturong yetişkinleri için en büyük tehdidi oluşturur. Dünyanın Binturong popülasyonu için en büyük tehlike, insanlar ve çeşitli şekillerde. Binturong, eti için yakalandı, evcil hayvan ticaretinde yakalandı ve satıldı, büyük ölçüde habitat kaybına maruz kaldı (özellikle ormansızlaşma şeklinde) ve ayrıca, Çin tıbbı pazarına tuzağa düşürüldü ve yakalandı. vücut parçaları geleneksel çözümlerde kullanılır.


Binturong İlginç Bilgiler ve Özellikler

Civet ailesinin diğer üyeleri gibi, Binturong da kuyruğunun hemen altında bulunan koku bezlerine sahiptir. Bu bezler bir bireyin topraklarını belirlemek için ağaçları ve bitkileri işaretlemek için kullanılır ve Binturong hareket ederken dağılır. İşin garibi, bu kokunun kokusunun yenidoğan doğarken Binturong yavruları gibi patlamış mısır gibi koktuğu söyleniyor. Daha güçlü hale gelinceye ve çevrelerinin daha fazla farkına varıncaya kadar, genç Binturong inanılmaz derecede savunmasızdır ve gerçekten korktuklarında kötü kokulu sıvıları (Skunk gibi) püskürtebilirler. Ancak bu, birkaç aydan daha eski olan bireylerde gözlenen bir davranış değildir, çünkü büyüdükçe kendilerini daha kolay savunabilirler. Tırmanırken, Binturong aslında arka bacaklarını geriye doğru döndürebiliyor, böylece pençeleri ilk önce bir ağaç kafasından aşağı inerken iyi bir tutuşa sahip olacaklar.
 

İnsanlarla Binturong İlişkisi

Bu ağaçta yaşayan memelinin aslında insanlara karşı şaşırtıcı derecede pasif olduğu ve kolayca evcilleştirildiği ve tüm dünyada egzotik bir evcil hayvan olarak tutulduğu bilinmektedir. Bununla birlikte, Güneydoğu Asya'daki Binturong nüfus sayısındaki hızlı düşüşe, diğer faktörlerle birlikte, bu endüstride yardımcı olmuştur. Binturong, yalnızca evcil hayvan, hayvanat bahçesi cazibe merkezi, ilaç ve yemek için aşırı sömürülmekle kalmamış, aynı zamanda, kalan popülasyonlarını bir zamanlar geçmiş tarihlerinin daha küçük ve daha küçük ceplerine iten doğal yaşam alanlarının geniş alanlarındaki yıkıcı etkilere de maruz kalmaktadır. aralık. Hem büyüyen İnsan yerleşimleri hem de tarım için orman temizliği ana suçlulardır ve Binturong'un başarılı bir şekilde hayatta kalabilmesi için yoğun bir ormana ihtiyaç duyduğunu gören tarlalar, azalan vatanlarında hiçbir kutsal alan sağlamamaktadır.
 

Binturong Koruma Durumu ve Bugün Yaşam

Bugün, Binturong nadiren vahşi doğada, son on yılda rapor edilen bir avuç görüş ile nadir olarak görülür. Binturong, IUCN tarafından yakın gelecekte doğal ortamında neslinin tükenmesine karşı savunmasız olan bir tür olarak listelenmiştir. Tarihsel habitatları üzerindeki insani tecavüz, sayıların büyük ölçüde azaldığı ve hala birçok kesimdeki yakalamaları ile birlikte, son 30 yılda Binturong nüfus sayısında% 30'luk bir düşüşe yol açtığı anlamına geliyordu. 



Krallık: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Mammalia
Sipariş: Carnivora
Ailesi: misk kedisigiller
Cins: Arctictis
Bilimsel Adı: Arctictis binturong
Ortak Adı: Binturong
Diğer İsimler: Bearcat, Asian Bearcat, Asian Civet
Grup: Memeli
Tür Sayısı: 9
Yer: Güneydoğu Asya'da
Tabiat: Yoğun, nemli tropik orman
Renk: Siyah, Kahverengi, Gri
Cilt Tipi: Kürk
Ebat (L): 60cm - 96cm (24in - 38in)
Ağırlık: 10kg - 14kg (22lbs - 31lbs)
Azami Hız: 24kph (15mph)
Diyet: Omnivore
Av: Meyve, Böcekler, Kuşlar
Avcılar: İnsan, Kaplanlar, Yılanlar
Yaşam tarzı: Gece / Crepuscular
Grup Davranışı: Yalnız
Ömrü: 10 - 25 yıl
Cinsel Vade Yaşı: 2 - 3 yıl
Gebelik Süresi: 92 gün
Sütten Bırakma Yaşı: 6 - 8 hafta
Koruma Durumu: Hassas
Tahmini Nüfus Boyutu: Düşüş
En Büyük Tehdit: Habitat kaybı ve yakalama
En Belirgin Özelliği: Uzun prehensil kuyruk ve keskin pençeleri
Eğlenceli Bilgiler: Asya Bearcat'ı olarak da bilinir!

 




© Canlılar Alemi | Powered by Blogger