Armadillo Hakkında Bilgiler



Armadillo Hakkında Bilgiler
Armadillo Hakkında Bilgiler


Armadillo Özellikler


Armadillo, Kuzey Amerika ve Güney Amerika'ya özgüdür, ancak Amerika'da yalnızca bir Armadillo türü bulunur.

Ortalama armadillo kuyruk dahil 75 cm uzunluğundadır, ancak dev armadillo 1,5 metreden daha uzayabilir ve minyatür pembe peri armadillo (en küçük armadillo türleri) sadece 10 cm uzunluğa ulaşabilir.

Amerika kıtasında hala 20 civarında armadillo türü bulunmaktadır ve dokuz bantlı armadillo, Güney Amerika tropiklerinin dışında bulunan tek türdür.

Armadillo sert bir dış kabuğa sahiptir ve yumuşak bir vücut parçasının tehlikeye maruz kalmasına neden olamayacak şekilde bir topun içine kıvrılabilir. Armadillo ayrıca armadillo'nun yuva kazmak ve yeryüzündeki böcekleri avlamak için kullandığı uzun pençelere de sahiptir.

Armadillo'nun garip şekline rağmen, çoğu armadillo en fazla 30 mil hızla çıkabiliyor ve bu sayede çoğu orman avcısını kolayca çıkarabiliyor. Armadillo'nun temel avcıları ayılar, kurtlar, yaban kedileri ve pumalardır.

Armadillo, armadillo'yu orman ortamında biraz savunmasız kılan çok kötü bir görüşe sahiptir. Armadillo'nun zırhı, göreceli olarak küçük örtüşen skalalarla kaplanmış kemik plakalarından oluşur. Armadillo'nun pulları pençe olarak bilinir ve bu pençe boynuzu kaplayan kemikten yapılır.

Armadillo, başının üstünü, armadillo'nun uzuvlarının üst kısımlarını ve armadillo'nun kuyruğunu örten ek bir zırha sahiptir. Armadillo'nun alt tarafında zırh yoktur ve sadece yumuşak deri ve kürkle kaplıdır, bu nedenle sadece zırhlı plakaları açıkta bırakarak bir topun kıvrılma stratejisi.

Armadillo, genellikle armadillo diyetinin temel olarak böceklerden oluştuğu anlamına gelen böcek öldürücü bir anlam ifade eder. Armadillolar ayrıca solucanlar, örümcekler, yılanlar ve kurbağalar da dahil olmak üzere diğer şeylere atıştırırlar, bununla birlikte, armadillo'nun tam olarak beslenmesi, yaşadığı bölgeye bağlıdır.

Dişi armadillolar, üç ila dört aylık hamilelik döneminden sonra doğmuş dört çocuğu doğurur. Doğumdan sonra, bebek armadilloları birkaç ay boyunca yuvada kalır, sadece anneleriyle beslenirler. Daha sonra altı ay sonra bir yıl sonra bırakarak, anne ile beslenmeye başlarlar. Bazı armadillo türlerinin her yıl çoğaldığı bilinmektedir, böylece tek bir dişi armadillo'nun yaşamı boyunca 56'ya kadar genç üretebilir.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger