Peçeli Baykuş Hakkında Bilgiler





Peçeli Baykuş Hakkında Bilgiler
Peçeli Baykuş Hakkında Bilgiler

Peçeli Baykuş (Barn Owl) Özellikler


Peçeli baykuşlar, kutup ve çöl bölgeleri dışında, dünyanın her yerinde bulunan en yaygın dağıtılmış kuşlardan biridir. Bu durumda olmasına rağmen, peçeli baykuş nüfusu, peçeli baykuş için daha iyi iklim koşulları nedeniyle Güney Yarımküre'de daha baskındır.

Peçeli baykuşlar boyları 25 ila 40 cm arasındadır ve yetişkin peçeli baykuşlar 110 cm uzunluğa kadar kanat açıklığına sahip olabilir. Ancak peçeli baykuşun kanat açıklığı, peçeli baykuşun türüne bağlıdır, bu nedenle bazı peçeli baykuşlar diğer peçeli baykuş türlerinin çok daha büyük olabileceği yerlerde daha küçük olabilir.

Şaşırtıcı bir şekilde, bu bayağı peçeli baykuşlar, geceleri sıkça duyulabilecek olan ateş sesi çıkarmaz. Bunun yerine, baykuşlar yüksek perdeli bir çığlık yaratır ve ahır baykuşu tehdit altında hissediyorsa, kedi veya yılana benzer şekilde hissedebilir.

Ahır baykuşları en çok açık kırsal alanlarda ve nehir kıyılarında, tarlalarda ve hatta yol kenarlarında bile görülebilir. Peçeli baykuşlar, gece gündüz saatlerinde tipik olarak peçeli baykuşların dinlendiği ve avlanma gecesine başlamak için alacakaranlıkta ortaya çıkan gece hayvanlarıdır.

Peçeli baykuşlar en çok fareler, voles ve sıçanlar gibi küçük memelileri avlar, ancak peçeli baykuşlar ayrıca su yüzeyine yakın balıklar ve ağaç tepelerinde ve hatta havada bile küçük kuşları avlar. Peçeli baykuşlar avlarını tamamen yutuyorlar ve sonra kemik gibi sindirilemeyen parçaları küçük bir topak biçiminde geri getiriyorlar (pekiştiriyorlar).

Peçeli baykuşlar gece yaşam tarzları için çok uygundur. Peçeli baykuşun iri gözleri, peçeli baykuşun gecenin karanlığında bile harika bir görüş sahibi olmasını sağlar, ancak peçeli baykuşlar da inanılmaz derecede hassas işitmeye sahiptir. Peçeli baykuşun kulakları genel olarak peçeli baykuşun genel olarak daha iyi işitmesini sağlayan diğerinden daha yükseğe ayarlanmıştır, ancak aynı zamanda peçeli baykuş av için avlanırken, zemindeki gürültüyü tespit etmek için bir kulağı kullanabilir. diğer kulak havadan havadan ve ağaçlardan gelen sesleri tespit etmek için kullanılır.

Kadın peçeli baykuşlar, ılık bahar aylarında 7'ye kadar yumurta tutar. Kadın peçeli baykuş oyuk bir ağaçta veya kayada yuva yapar ve peçeli baykuş yumurtaları genellikle yaklaşık bir ay sonra yumurtadan çıkar. Erkek peçeli baykuşun, peçeli baykuş civcivlerini beslemeye yardımcı olduğu biliniyor ve peçeli baykuş civcivleri 12 haftalık olduklarında uçabiliyorlar.

Peçeli baykuş, tehdit altındaki bir hayvan türü olarak kabul edilmese de, peçeli baykuş nüfus sayıları kirlilik ve habitat kaybı nedeniyle yıllar boyunca ciddi şekilde azalmıştır, çünkü peçeli baykuşlar bazı bölgelerde yiyecek bulmakta zorlanır ve zorlaşır. Bunun doğru olmasına rağmen, İngiltere'deki peçeli baykuş popülasyonunun tekrar arttığı düşünülmektedir.

Avrupa, Afrika, Asya ve Avustralya ve Amerika bölgelerinde 30'dan fazla farklı peçeli baykuş türü bulunmaktadır. Tüm peçeli baykuş türleri benzer bir görünüme sahiptir ancak hem boyut hem de renk bakımından büyük farklılıklar gösterebilir.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger