Kunduz Özellikleri




Kunduz Özellikleri
Kunduz Özellikleri

Kunduz (Beaver) Hakkında Bilgiler


Kunduzlar en iyi nehir ve akarsularda görülebilen karakteristik konutlarıyla bilinir. Kunduz barajı dallardan, çubuklardan, yapraklardan ve kirden yapılmıştır ve şaşırtıcı derecede güçlüdür. Burada kunduzlar yemek yiyebilir ve suda yüzebilir.

Kunduzlar, Avrupa ve Kuzey Amerika ormanlarında yaşayan gece hayvanlarıdır (Kanada kunduzu en yaygın kunduzdur). Kunduzlar barajı inşa etmek için geniş yassı kuyruklarını kullanırlar ve aynı zamanda kunduzların saatte 30 knot hızda yüzmelerine izin verir.

Kunduzun değeri Kanada'da, madeni paralarından birinin Kanada kunduzuna sahip olduğu gerçeğiyle tanınır.

Kunduz kolonileri, kunduzları yırtıcılardan korumak için sakin ve derin su sağlamak için kunduz kolonileri ortamlarında bir veya daha fazla baraj yaratmaktadır. Kunduzlar aynı zamanda kunduz barajlarından oluşturulan derin suyu kullanmaktadır ve nehir boyunca yiyecek ve yapı malzemelerini geçmektedir.

1988'de Kuzey Amerika'daki kunduz nüfusu 60-400 milyondu. Son zamanlarda yapılan çalışmalar, şu anda vahşi ortamda yaklaşık 6-12 milyon kunduz bulunduğunu göstermiştir. Kunduz popülasyonlarındaki azalma, kunduzların kürkleri ve ilaç ve parfüm olarak kullanılan kunduz bezleri için avlanmasından kaynaklanmaktadır. Kunduzlar da avlanır, çünkü ağaçları toplayan kunduzlar ve su yollarını süzülen kunduzlar, insanların diğer toprak kullanımlarına müdahale edebilir.

Kunduzlar, bir kunduz korktuğunda veya korktuğunda kunduzun yaydığı tehlikeli sinyalleriyle bilinir. Bir yüzme kunduzu hızlı bir şekilde dalarak geniş kuyruklu suya çarpacaktır. Bu, kunduzun suyun üstünde ve altında çok uzak mesafelerde duyulabilen yüksek bir tokat yaptığı anlamına gelir. Bu kunduz uyarı sesi, bölgedeki kunduzlar için bir uyarı işlevi görür. Kunduz bu tehlike sinyalini verir vermez, yakındaki kunduz dalışı yapar ve bir süre geri dönemeyebilir.

Kunduzlar karada yavaştır, ancak kunduzlar bir seferde 15 dakikaya kadar su altında kalabilen iyi yüzücülerdir. Kışın, kunduz kış uykusuna yatmaz, ancak çubuk ve kütükleri suyun altında tutar, böylece kunduz soğuk kışlarda beslenir.


Krallık: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Mammalia
Sipariş: Rodentia
Ailesi: Castoridae
Cins: Castor
Bilimsel Adı: Castor Canadensis
Tür: Mammal
Diyet: Otobur
Ebat (L): 80cm - 120cm (31in - 47in)
Ağırlık: 16kg - 27kg (35lbs - 60lbs)
Azami Hız: 55km / s (34mph)
Ömrü: 15 - 20 yıl
Yaşam tarzı: Solitary
Koruma Durumu: Tehdit Edildi
Renk: Kahverengi, Gri
Cilt Tipi: Kürk
En Sevdiği Yemek: Tree bark
Tabiat: Kurak orman ve çöl
Ana Av: Ağaç kabuğu, Söğüt, Su lilly
Avcılar: Kurt, Ayı, Lynx
Ayırt Edici Özellikler: Şeffaf göz kapakları ve büyük, yassı kuyruk

 




© Canlılar Alemi | Powered by Blogger