Bernese Dağ Köpeği Özellikleri

Bernese Dağ Köpeği Özellikleri
Bernese Dağ Köpeği Özellikleri







Bernese Dağ Köpeği  (Bernese Mountain Dog) Hakkında Bilgiler


Bernese Dağ Köpeği

Bernese mizaç, İsviçre dağlarına özgü, sevgi dolu, sadık, sadık, istikrarlı ve zeki bir köpektir. Bernese'nin çoğunluğu insanlara ve diğer köpekleri de içeren hayvanlara karşı çok dostça davranıyor. Bernese dağ köpeğinin, Bernese'nin bir şeyleri düşünmek için zamana ihtiyaç duyması nedeniyle, sabırlı ve eğitimde tutarlı olması koşuluyla, eğitilmesi kolay olduğu düşünülmektedir. Bernese dağ köpeği, genellikle kediler, atlar ve küçük çocuklar gibi diğer evcil hayvanlarla iyi geçinecekleri anlamına gelen doğaya sahiptir.

Bernese dağ köpeğinin sert muameleye iyi yanıt vermediği bilinmektedir, ancak Bernese ustalarını memnun etmek için çok istekli ve isteklidir. Bernese, övgü ve muamele ile cesaretlendirilmeye olan sevgisi ve bu güzel cins, büyüklüklerine rağmen, çocuklar için çok tatlı ve iyi. Genel olarak, mizaç, sabırlı ve sevgide çok kararlıdırlar.

Bernese Dağ Köpekleri ilginçtir, köpekleri sever, sevgi ve şefkat isterler. İnsanlara yaslanmayı, ayaklarının üzerinde oturmayı ya da insanlar otururken bacaklarının altında yatmayı severler.

Bernese dağ köpeği, hepsi İsviçre'de renklenen ve mizacına benzeyen, ancak büyüklüğü değişkenlik gösteren Büyük İsviçre Dağ Köpeği, Bernese Dağ Köpeği, Appenzeller ve Entlebucher Dağ Köpeği içeren Sennenhund köpek ailesinin bir parçasıdır. Sennenhund köpekleri başlangıçta genel tarım işlerine yardımcı olmak için kullanılmış, ancak bugün İsviçre dağlarının bazı bölgelerinde dağ kurtarma köpekleri olarak da kullanılmıştır.

Bernese dağ köpeği en büyük köpek ırklarından biridir ve yetişkin yetişkin Bernese dağ köpeği 50 ila 70 cm arasında büyür. Bernese dağ köpeği siyah, beyaz ve ten rengi olan üç renkli bir paltoya sahiptir. İyi beslenmiş Bernese işaretinin burnunu saran at nalı şeklindeki beyaz işaret olduğu söylenir.

Bernese dağ köpekleri, benzer boyuttaki diğer köpek ırklarına kıyasla daha düşük bir ortalama ömre sahiptir. Bir Bernese'nin ortalama ömrü yaklaşık 8 yıl olup, benzer ırkların ortalama ömrü yaklaşık 11 yıldır. Bernese ırkında ölümlerin ana nedenleri kanser ve kalça-yer değiştirme ve artrit gibi kemik sorunları olduğu düşünülmektedir.

Bernese dağ köpeği çok fazla egzersiz yapmalı ve dışarıda vakit geçirmeyi çok seviyor. Sahipler ayrıca Bernese'nin uzun ve kalın katından dolayı iyi durumda olmaları için düzenli olarak bakılmaları gerektiğinin farkında olmalıdırlar.



Ortak adı: bernese dağ köpeği
Menşei: İsviçre
Ortalama Boyut: 68cm (27in)
Ortalama Ağırlık: 40kg (88lbs)
Ortalama ömür: 8 yıl
Grup: Sennenhund
Renk: siyah, beyaz, tan
Mizaç: Akıllı, arkadaş canlısı ve uyanık
Eğitim: Büyüklüklerinden dolayı erken yaşta eğitilmelidir.

 




© Canlılar Alemi | Powered by Blogger