Avustralya Çoban Köpeği (Australian Shepherd) Hakkında Bilgiler



Avustralya Çoban Köpeği (Australian Shepherd) Hakkında Bilgiler
Avustralya Çoban Köpeği (Australian Shepherd) Hakkında Bilgiler

Avustralya Çoban Köpeği (Australian Shepherd) Özellikler


Aussie cinsi, egzersiz ve zihinsel stimülasyonun mutlu olmasını ve yıkıcı olmasından kaçınmayı gerektiren enerjik bir köpektir. Günde iki kez en az 20 dakika çalışacak şekilde çalışmaları gerekir. Avustralyalılar hayvancılıkla uğraşmak, numara yapmak, köpek çevikliği ile yarışmak veya diğer köpek sporlarıyla uğraşmayı sever. Frizbi yakalama yarışmasında son derece başarılılar ve sudan eşyaları almayı çok seviyorlar.

Avustralyalılar en sevdikleri insanlara eşlik etmek ve ne yapıyorsanız onu görmek ve yapmak ister. Yeterli egzersiz yaptıktan sonra kanepe patates olmaktan keyif alırlar. Genellikle sahiplerine sadık ve çocuklarla birlikte yetiştirilirse harika olan tatlı ve şefkatli bir köpektir. Tipik olarak, sahibinin arkadaşları ve ailesi ile sıkça gördükleri, ancak çevrelerdeyken koruyucu oldukları kişiler için arkadaş canlısıdırlar. Yavrulardan sosyalleşme, onlardan en iyisini elde etmek için gereklidir.

Çoğu Avustralyalı Çoban, onlara rehberlik edecek bir insan paketi lideri olması koşuluyla harika aile köpekleri yapar. Genellikle diğer köpeklerle iyi geçinir ve tartışılmaz değildir.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger