Avustralya Kedisi (Australian Mist) Hakkında Bilgiler



Avustralya Kedisi (Australian Mist) Hakkında Bilgiler
Avustralya Kedisi (Australian Mist) Hakkında Bilgiler

Avustralya Kedisi (Australian Mist) Özellikler


Avustralya Sisi (veya benekli Avustralya sisi), 1700'lerde benekli bir paltoyla kısa tüylü bir kedi üretmek için Avustralya'da yetiştirildi.

Avustralya Misti, esas olarak Birmanya ve Habeş kedisi kan hatları ile karıştırılmış bir kedi olarak düşünülmektedir. Bugün, Avustralya sisleri adının benekli kısmı, günümüzde kedilerin genellikle benekli mantolardan daha fazla benekli olması nedeniyle düşmüştür.

Avustralya Misti esas olarak Avustralya'da yetiştirilmektedir, ancak, Avustralya Misti'nin daha fazla üreticisi İngiltere ve Kuzey Amerika'da görünmeye başlamaktadır.

Avustralya sisinin mükemmel bir mizaç içerdiği ve insan arkadaşlığına hayran olduğu bilinmektedir. Avustralya sisinin hem insanlara hem de diğer ev hayvanlarına karşı güvenilir, yumuşak ve son derece şefkatli olduğu ve Avustralya sisinin yabancılara karşı dostça olduğu bile bilinmektedir.

Avustralya sisinin, Birman kedisinin aynı büyüklükte ve şeklinde olduğu bilinir ve hatta birman kedisinin eğlenceli ve meraklı özelliklerinden bazıları ile birlikte gelişti.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger