Asya Palmiye Misk (Asian Palm Civet) Hakkında Bilgiler



Asya Palmiye Misk (Asian Palm Civet) Hakkında Bilgiler
Asya Palmiye Misk (Asian Palm Civet) Hakkında Bilgiler

Asya Palmiye Misk (Asian Palm Civet) Özellikler


Asya palmiye misketi, Asya'nın ormanlarında bulunan daha küçük bir misk türüdür ve koyu, kaba saçları ve büyük gözleri ile kolayca tanınır. Asya hurma misketi, aynı zamanda ortak hurma miskesi olarak da bilinir ve Toddy Cat, Asya hurma mislinin doğal olarak bulunduğu yerlerdir.

Asya hurma misali, Asya'nın büyük bir kısmında tropik ormanlarda ve yağmur ormanlarında yaşar. Ancak Asya hurma misyonunun ana nüfusu Güney Hindistan, Sri Lanka, Güneydoğu Asya ve Güney Çin'de bulunur. Ne yazık ki, Asya hurma vatandaşları, kendi bölgelerinde ormansızlaşmanın (ve dolayısıyla habitat kaybının) artmasından büyük ölçüde etkilenmiştir.

Asya palmiye miskeni, Asya'nın büyük bir bölümünde geniş çapta yayılmış ve oldukça yaygın bir şekilde bulunur ve kedi görünümleri ve davranışlarına rağmen, Asya palmiye misketleri, hiç kedigil değil, gerçekte, gelincikler ve mongolar dahil diğer küçük etoburlarla daha yakından ilgilidir. Diğer misk türlerinin aksine, Asya palm miskinin kuyruğunun halkaları yoktur, ancak bu türün yüzü rakuninkine benzer.

Asya palm misk kedisi, yalnızca yiyecek toplamak ve avlanmak için gecenin altında kalan yalnız bir hayvandır. Bu gece hayvanları temelde karada durmaktadır ve aralarındaki anal bezleri toprak boyunca sürükleyerek aralıklarını belirttikleri için oldukça karasaldır. Çoğunlukla toprak altında durmasına rağmen Asya hurma miskinin, yiyecek aramak için ağaçlara tırmandığı veya yaklaşmakta olan avcılardan saklandığı bilinmektedir.

Asya hurma misketi etçil bir hayvandır ve diğer misk türleri gibi, garip bir bitki veya meyvenin desteklediği et bazlı bir diyetle hayatta kalır. Kemirgenler, kertenkeleler, yılanlar ve kurbağalar gibi küçük hayvanlar, Asya palmiye misketinin beslenmesinin çoğunu, düşük büyüme oranına yayılan böcekler ve diğer küçük yaratıkları oluşturur. Asya hurma misketlerinin avuç içi, mango ve kahvenin meyve ve çiçeklerini doğal ortamlarında yedikleri bilinmektedir.

Gizli ama nispeten vahşi bir yırtıcı hayvan olmasına rağmen, Asya hurma misketi aslında doğal ortamlarında bulunan bir dizi avcı tarafından avlanır. Büyük yırtıcı kediler, büyük yılanlar ve timsahlar gibi sürüngenlerle birlikte kaplanlar ve leoparlar dahil olmak üzere Asya hurma misketinin en yaygın avcılarıdır.

Dişi Asya hurma misketi, birkaç ay süren hamilelik döneminden sonra genellikle 4 yaşına kadar doğurur. Bebekler, anneleri tarafından kendileri için yeterince güçlü olana kadar sütten kesilir. Asya hurma vatandaşları, en nadiren bu yaşta olmasına rağmen, 20 yıla kadar yaşayabilir.

Bugün, Asya palmiye misyonu ormansızlaşma tehdidi altındadır ve bu nedenle doğal yaşam alanlarının çoğunda ciddi kayıplar yaşanmaktadır. Alandaki bu tür kapsamlı ormansızlaşmanın temel nedeni, tomruk yapmak veya hurma yağı tarlalarına yol açmak için araziyi temizlemek.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger