Kutup Kurdu (Arctic Wolf) Hakkında Bilgiler






Kutup Kurdu (Arctic Wolf) Hakkında Bilgiler
Arctic Wolf

Kutup Kurdu (Arctic Wolf) Özellikler


Kuzey Kutbu kurdu, kurt menzilinin en kuzey kısımlarında, Kuzey Kutbu Dairesinde bulunur. Kuzey Kutbu kurtları ağırlıklı olarak Kuzey Kanada ve Alaska'da, Grönland ve İzlanda'nın ve Kuzey Avrupa'nın bazı bölgelerinde yaşamaktadır.

Kuzey Kutbu kurtları, yıl boyunca sıfırın altındaki sıcaklıklara dayanabilecek kadar çok yönlü ve uyarlanabilir hayvanlardır. Kuzey Kutup Dairesi'nde yaşayan Kuzey Kutbu kurt, on iki ayın beşini karanlıkta geçirir.

Kuzey Kutbu kurdu, lemmings, çeşitli kemirgenler ve Kuzey Kutbu tavşanı avlar, ancak mümkün olduğunda karibu gibi daha büyük bir av alır. Kuzey Kutbu kurdu misk öküzü avlamak istediğinde, paket toplanır ve bir ekip olarak sürüyü izole etmeye ve almaya çalışır. Bir yetişkin misk öküzü, bir Arctic kurtunun tek başına deneyip deneyebileceği kadar büyük.

Kuzey Kutbu kurtunun genel olarak gri kurttan daha küçük olmasına rağmen, Kuzey Kutbu kurtları Kuzey Kutbu kurtları dişi Kuzey Kutbu kurtlarından daha büyük olan gri kurtlardan daha sert olma eğilimindedir.

Normalde, yalnızca alfa erkek Arctic kurt ve dişi Arctic kurtları ürer, ancak bir paket çok büyürse, diğerlerine çiftleşme fırsatı veren yeni küçük paketlere ayrılabilir. Arctic Circle'ın ödün vermeyen permafrost toprağı ve kazma densleri için yarattığı zorluk nedeniyle, Arctic kurtları genellikle kaya çıkıntıları, mağaralar ve hatta sığ çöküntüler yerine yoğun taş atışı kullanırlar.

Kuzey Kutbu kurt yavruları, Mayıs ve Haziran aylarında iki ya da üç litre olarak doğar, yani Kuzey Kutbu kurt yavruları, gri kurt yavrularından yaklaşık bir ay sonra doğar. Kuzey Kutbu kurtları, sarı-kehribar rengi olan kurtların diğer alt türlerinin aksine, kahverengi süsen ile beyaz olma eğilimindedir. Beyaz kürk onlara karlı bir ortamda kamuflaj verir ve koyu renkli irisler, parlamayan bir ortamda gözlere ek koruma sağlar.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger