Buffalo Özellikleri

 
Buffalo Özellikleri
Buffalo Özellikleri




Buffalo Hakkında Bilgiler

Buffalo

Bu kereste Afrika sığırlarının tarzı yokken, özünde telafi ediyor. Amerikan bizonuyla karıştırılmamak için, Afrika Mandası çok çeşitli habitatlara uyum sağlayabilir, saatte 37 mil kadar koşabilir ve tam anlamıyla evcilleştirilemez. Kabaca iki on yıllık yaşam süreleri boyunca, “oy veren” sürülerde takılırken, insani gelişme nedeniyle giderek daha fazla tehdit edilen topraklarda otlatıyorlar.

Buffalo Top Gerçekler

    Nazik bir dev yok: Bufalo'nun sıradan doğası ve kabaca saatte 35 mil maksimum hız, her yıl sayısız yaralanma ve ölüme yol açarak “kara ölüm” lakabını kazanıyor.
    Patron kim ?: Erkek buffalo'nun benzersiz, kıvrımlı boynuzlarının tabanı başının üstünde buluşmak için büyüyor ve “patron” adı verilen bir kask oluşturuyor.
    Sürü zihniyeti: Buffalo sürüleri, hangi yöne ilerleyeceğine karar vermek için bir tür “oy” kullanır!
    Uzak aile: Bovinae ailesinin tüm üyeleri, "mandalar" sadece Afrika'dan geliyor ve Amerikan Bizonu veya su "mandaları" ile karıştırılmamalıdır!


Buffalo bilimsel adı

Afrika Mandası'nın bilimsel adı Syncerous Caffer'dır. “Syncerous” Yunan'dır, yani “top birlikte” anlamına gelir, başın tepesinde birleşmiş gibi görünen erkek mandadaki büyük boynuz tabanlarına bir referans. “Caffer”, bir bütün olarak Afrika'ya atıfta bulunan Latin “Kaffirs Ülkesi” nden geliyor.

Buffalo görünümü ve davranışı

Tüm Afrika mandaları büyük ve büyükbaş hayvanlardır, ancak büyükbaş hayvanlarla yakın bir genetik bağlantı paylaşmazlar. Erkekler yetişkin olarak ortalama 1.600 kilo - dört tekerlekli kadar büyük! Ayrıca omuzda yaklaşık beş metre boyunda dururlar ve burundan kuyruğa yedi ayak kadar uzanırlar. Boyutlarına rağmen, şarj mandalı saatte 37 mil kadar ulaşabilir.

Afrika mandası da ornery olduğu için korkunç bir üne sahiptir. Tahminler değişiklik gösterir, ancak cape bufalo tarafından yapılan ölümcül saldırılar ona “kara ölüm” takma adını kazandırmıştır. Kötü şöhretli bir vakada, Güney Afrika merkezli deneyimli bir av rehberi bir bufalo tarafından öldürüldü - bufalo ile aynı sürünün bir üyesi, kılavuzun kendisi az önce vurmuştu. Bu nedenle, kupa avcıları Afrika mandalarını avlanmak için en tehlikeli beş (ve bu nedenle ödüllü) yaratıktan biri olarak listelediler.

Bu itibara rağmen, araştırmalar Afrika manda sürülerini bir şekilde demokratik ve fedakar bulmuştur. Örneğin sürü hareketleri, dişilerin hareket etmek istedikleri yönde yattığı bir tür “oy” a girer ve en popüler yön sürünün bir sonraki hamlesine dönüşür. Sürüler ayrıca buzağıları saldırılara karşı korumak için bir araya gelecektir. Sürüdeki diğer yetişkinlere bile bakacaklar.

Afrika mandaları dört çeşittir. Bunlar arasında burun, Batı Afrika savana, Orta Afrika savana ve orman mandası bulunur ve çoğunlukla boynuz şekli ve göreceli boyutları ile ayırt edilir. En yaygın olanı, koyu renkli, kısa, kaba kürklü ve aşağı doğru kıvrılıp sonra bir koç gibi yukarı doğru kıvrılan büyük, boynuzlu kahverengi kaplamaya sahip Cape buffalos'dur. Savan manda buffalo Cape buffalo benzer, ama biraz daha kısa boynuzları ve açık kahverengi ila sanal siyah arasında değişen geniş kürk stilleri ile. Orman mandası genellikle diğerlerinden daha küçüktür, daha açık kahverengi (hatta kırmızımsı) kürk ve daha kısa boynuzları vardır. Genç savana mandasında bazen açık kahverengi kürk de vardır, ancak çoğu orman mandası yetişkinliklerini korur.

Mandalar büyük sürülerde toplanır ve her sürü 50 ila 500 üyeye kadar her yerde bulunur. Bazen sürüler, aslanların ve diğer yırtıcıların saldırı için tekil üyeleri kolayca seçmelerini önlemek için binlerde numaralanan geçici süper sürüler oluşturmak için katılırlar. Herhangi bir sürü tipik olarak dişilerden ve buzağılarından oluşur.

Erkekler periyodik olarak sadece bekar gruplarını oluşturacaklar, sadece yetişkin erkeklerin daha küçük sürüleri. Ancak bu sürüler bile genç erkeklere ve yaşlı erkeklere ayrılacaktır. En yaşlı erkekler yalnızlığı tercih etme eğilimindedir.

Diğer “mandalarla” ilişki

Benzer isimlere rağmen, Afrika mandaları dünyanın diğer bölgelerindeki “mandalarla” aynı değildir. Bunlar arasında Asya'daki su aygırı ve genellikle “manda” adı verilen Amerikan bizonu sayılabilir. Mandalardan ne kadar farklı bizon olduğunu görmek yakından bakar - Amerikan bizonunda daha küçük, farklı şekilli boynuzlar, daha kalın kürkler (genellikle “sakal!” İle), omuzlarda bir kambur ve tamamen farklı bir kafa şekli vardır. .

Su aygırı, bu arada, bir dizi başka özelliği paylaşır, ancak bazı büyük farklılıklar vardır. Afrikalı kuzenlerinden farklı olarak, manda mandaları büyük ölçüde evcilleştirilmiştir. Bu, ineklerin ve öküzün dünyanın diğer bölgelerinde nasıl kullanıldığına benzer şekilde, özellikle Çin ve Hindistan'da kullanıldığı anlamına gelir. Afrika mandası bazen et için avlanmasına rağmen, öngörülemeyen tutumları evcilleştirilmelerini engelledi. Dünyadaki neredeyse tüm mandalar evcilleştirildi ve neredeyse tüm Afrika mandaları vahşi.


Buffalo yaşam alanı

Afrika mandası su olan hemen hemen her yerde hayatta kalabilir. Buna bataklıklar, yarı kurak fırça arazileri ve ormanlar dahildir. Afrika kıtasında, özellikle orta ve güney Afrika'da yaşıyorlar. Ülkeler arasında Sierra Leone, Gana, Kamerun, Kenya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Güney Afrika, Botsvana ve daha fazlası bulunmaktadır.

Buffalo diyeti

Bazen şiddetli doğalarına rağmen, mandalar et yemiyorlar. Birçok hooved hayvan gibi, uyanık anlarını bitkiler üzerinde otlatıyorlar. Her ne kadar ineklere ve diğer büyükbaş hayvanlara çok uzak bir evrimsel bağlantıları olsa da, manda tıpkı bir inek gibi çiğneyecektir. Bu, daha fazla besinleri çiğnemek ve çıkarmak için daha erken ot tükürecekleri anlamına gelir.

Otlayan diğer hayvanların aksine, Afrika mandası geceleri çoğunlukla otlatıyor. Bunu kısmen yapıyor gibi görünüyorlar, çünkü bufalo vücut ısısını düzenlemekte zorlanıyor.

Buffalo yırtıcıları ve tehditleri

Manda vahşi doğada bir dizi yırtıcı ile karşı karşıya olsa da, en büyük tehditleri insanlar ve gıda kaynaklarıdır. Buffalo günlerinin çoğunu otlatmakla geçirir, bu da onları kuraklık sırasında açlığa karşı açık hale getirir. Bu arada, avcılar tarafından ödüllendirildikleri, onları hedefleyen büyük oyun safarileri sıkıntısı olmadığı anlamına gelir. Afrika’nın doğal avcıları - özellikle aslanlar ve vahşi köpek paketleri - bufalo için sürüden ayrılan sürekli bir tehdit oluşturmaktadır.

Afrika mandası için en büyük tehdit ise sorumsuz insani gelişme. Ekili alanların oyulması veya konut ve şehir genişlemesi için alanların temizlenmesi gibi kalkınma, bufaloların yaşam alanlarını keserek yiyecek bulmayı zorlaştırır. Buffalo günlerinin çoğunu yemek için harcadığından, bu hızlı bir şekilde popülasyonları etkileyebilir. Manda ürünleri mahvederken, çitleri yıkarken ve hastalığı hayvancılığa yayarken, insanları mandadan tehlikeye sokabilir.

Buffalo üremesi, bebekler ve yaşam süresi

Afrika mandası birkaç yılda bir yaklaşık bir buzağı doğurur. Anneler bir yıl kadar hamile kalır - insanlardan bile daha uzun! Doğumdan sonra buzağı bir yıl kadar anneye bağımlı kalacaktır. Erkek manda yetiştiriciliğinde doğrudan bir rol üstlenmeyecek olsa da, buzağılar sürünün tüm üyelerini kurtarmaya götürecek özel bir çığlık yayar.

Doğumdan sonra buzağıların olgunluğa ulaşması dört ila beş yıl daha sürer. Olgunlaştıktan sonra dişiler genellikle doğdukları sürüde kalacak, erkekler ise “bekar” sürülerden birine gideceklerdir. Dişiler tipik olarak bu süre zarfında yavrulara başlayacaklardır.

Vahşi doğada, mandalar tipik olarak 10-22 yıl yaşarken, neredeyse 30 yıl esaret altında yaşıyorlar.

Buffalo nüfusu

Mandalar Afrika genelinde sağlıklı bir nüfusa sahiptir, ancak sayılar azalmaktadır. Son on yılda, Uluslararası Hayvanları Koruma Birliği (IUCN) bufaranın durumunu “En Az Endişe” den “Yakın Tehdit Altında” olarak değiştirdi. Bu düşüş, otlak alanlarını yok eden tarım uygulamalarının yanı sıra ödül avcılarının ve et kaçak avcılarının tehditlerine atfediliyor.

Buffalo SSS
African Buffalo bir Amerikan Buffalo türü mü?

Onlar değil. Amerikan Buffalo aslında bir "bizon". Taksonomide, Afrika manda ve bizonu, sadece antilop, yaks ve sığır içeren aynı alt aile tarafından birbirine bağlanan iki ayrı evrim yolundan gelir.

Manda, diğer çiftlik hayvanları gibi et veya süt için mi kullanılıyor?

Afrika mandaları çiftliklere girmiyor. Birçok hayvan türüyle birçok özelliği paylaşsalar da, benzersiz mizaçları onları evcilleştirmeyi imkansız hale getirdi. Bazıları bufaloyu et için haşlayacaktır, ancak bu en deneyimli avcılar için bile tehlikeli bir görevdir.


Krallık: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Mammalia
Sipariş: Artiodactyla
Ailesi: Bovidae
Cins: Syncerus
Bilimsel Adı: Syncerus Caffer
Tür: Mammal
Diyet: Otobur
Boyut (L): 1,7 m - 1,8 m (67 inç - 71 inç)
Ağırlık: 600kg - 907kg (1,323lbs - 2,000lbs)
En Yüksek Hız: 35km / s (22mph)
Ömrü: 15-22 yıl
Yaşam tarzı: Sürü
Koruma Durumu: En Az Endişe
Renk: Kahverengi, Gri, Siyah
Cilt Türü: Saç
En sevdiğim yemek: Grass
Habitat: Ormanlık ve otlaklar
Ortalama Çöp Büyüklüğü: 1
Ana Av: Çim, Çalılar, Yapraklar
Yırtıcı Hayvan: İnsan, Aslan, Timsah
Ayırt Edici Özellikler: Omuz huzmesi ve büyük, kavisli boynuzlar

 




© Canlılar Alemi | Powered by Blogger