Alaska Kurdu (Alaskan Malamute) Hakkında Bilgiler





Alaska Kurdu (Alaskan Malamute) Hakkında Bilgiler
Alaska Kurdu (Alaskan Malamute) Hakkında Bilgiler


Alaska Kurdu (Alaskan Malamute) Özellikler


Alaskan Malamute Tarihi ve Evcilleştirme


Alaskan Malamute, ağır yükleri çekebilecek, avlanmaya yardım eden, ancak sert kış koşullarına da dayanabilen çalışan bir Köpek yaratmak isteyen, Mahlemuts olarak bilinen Innuit kabilesi tarafından geliştirilmiştir. Tarih öncesi insanlara Asya ve Amerika arasındaki göçlerinde eşlik eden ilkel yerli Köpeklerden geldiğine inanılmaktadır. Her ne kadar özen gösterilip sevinmiş olsalar da, Mahlemuts tarafından ağır kızakları çekmek için çalışan bir cins olarak kullanıldılar, Mühürler avlandılar ve hatta paketlenmiş Kutup Ayıları'ndan sonra bile sorunlara yol açan paketler gönderildi. 1900'lü yılların başlarında ABD'ye yolculuk yapan Alaskan Malamutes hızla popüler bir çalışma türü haline geldi ve hatta İkinci Dünya Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı sırasında bile kullanılıyordu.

Alaskan Malamute Fiziksel Özellikler



Alaskan Malamute, Kurt'a benzeyen büyük bir köpektir, ancak görünümüne rağmen, Alaskan Malamute bir Kurt'un melezi değildir ancak aslında diğer yerli ırklardan kaynaklanmıştır. Bu Köpeğin yüksekliğinden biraz daha uzun olan, sırf kuvvetine katkıda bulunan geniş ve ağır kemikli bir gövdeleri vardır. Alaskan Malamute, diğer kuzey yerli ırkları gibi suya dayanıklı bir tabaka gibi davranarak Alaskan Malamute'nin cildini sıcak ve kuru tutar. Bugün bu cinsin geniş dağılımına bağlı olarak, Alaskan Malamute siyahtan griye kırmızıya kadar değişen renklerde bulunabilir, ancak hepsinde benzer beyaz işaretler vardır. Ağır, sivri bir kafaları ve kafalarının en üstünde duran kulakları vardır. Alaskan Malamute'nin kuyruğu, hafif tüylü kürklerle belirgin bir şekilde yukarı doğru kıvrılır.

Alaskan Malamute Davranışı ve Mizaç



Alaskan Malamute, akıllı bir Köpek ırkıdır ve çok az zihinsel veya fiziksel stimülasyon varsa kolayca sıkılabilir. Başlangıçta Innuit halkı tarafından, ağır yükleri kolayca sabit bir hızda çekebilecekleri ve aynı zamanda Kuzey Kutbu koşullarıyla başa çıkabilecekleri yumuşak kızak Köpekleri olarak yetiştirildiler. Alaskan Malamute şefkatli, arkadaş canlısı ve sadık ve tamamen kendilerine adanmış, paketin lideri olarak kendilerini göstermelerini sağlıyor. Alaskan Malamutes'in çocuklarla ve diğer hayvanlarla iyi geçindiği biliniyor, ancak genel olarak diğer Köpek ırklarına üstünlük sağlayacağını gösterecek. Eğitim sırasında biraz yavaş oldukları biliniyor, ancak bir kez aldıklarında yeteneklerini yerine getirebiliyorlar.

Alaskan Malamute Yetiştiriciliği



Alaskan Malamute, Asya ve Kuzey Kutbu arasındaki insanların göçlerinden doğan ve daha sonra tekrar geri dönen eski bir çalışan Köpek cinsidir. Bu geziler binlerce yıl sürdü, bu da farklı alanlar arasında ırkta çok çeşitli bir çeşitliliğe yol açtı (örneğin, Grönland'da bulunan köpeklerin Kanada göllerinin yakınında bulunanlardan daha kısa kürklere sahip olduğu söyleniyor). Gold Rush sırasında diğer büyük çalışan Köpeklerin Kuzey Kutup Bölgesi'ne girmesiyle de başka değişiklikler yaratılmıştır. Köpekler, doğada bulunan Alaska Malamute'leri ile üretildi, bugün cinslerinde daha da geniş bir çeşitliliğe yol açtı, en saf Malamüt'ler, dünyanın geri kalanından neredeyse tamamen izole olan orijinal bölgelerinde bulundu.

Alaskan Malamute İlginç Bilgiler ve Özellikler



Malamute, uzun mesafeli kızak yarışlarında daha küçük ve daha hızlı ırklara karşı genellikle daha yavaştır çünkü çalışma faydaları uzun mesafelerde seyahat etmekle sınırlıdır, ancak yarış için gerekenden çok daha düşük bir hızdadır. Malamute, asıl biçimini ve işlevini koruyarak, ırkların en değişmemişlerinden biridir. Onların şefkatli doğası, onları Gözcü veya Muhafız Köpekleri olarak yararlı yapmaz. Bir Köpek sahibi, sahibinin her emrine uymayacak bir Köpekle baş edemezse, daha uyumlu bir cins seçilmelidir. Bununla birlikte, bu cins, yaklaşık aynı büyüklükteki diğer evcil hayvanlarla çevrili, insanla birlikte vahşi doğada yaşayan uzun bir genetik temele sahip olduğu için saf hayvanlardır.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger