Axolotl Hakkında Bilgiler



Axolotl  Hakkında Bilgiler
Axolotl  Hakkında Bilgiler


Axolotl Özellikler


Axolotl, güney-orta Meksika'daki Mexico City'ye yakın göllerin sadece bir kompleksinde bulunan orta büyüklükte bir amfibidir. Axolotl bugün tüm dünyada popüler bir tatlı su akvaryumu evcil hayvanı olarak tutulmaktadır.

Axolotl, Meksika'nın benzer bir bölgesinde sularda yaşayan kaplan semenderiyle yakından ilgilidir. Bununla birlikte, axolotl hayatı boyunca kurbağaya benzeyen görünüşünü koruduğundan, bu nedenle axolotller ve genç kaplan semenderleri kolayca karışır.

Axolotl, axolotl gövdesinden çok daha geniş olan düz şekilli bir geniş başlığa sahiptir. Axolotl ayrıca axolotl başının her iki tarafından çıkıntı yapan tüylü solungaçlara sahiptir ve böylece axolotl'un su altında nefes almasını sağlar. Newt'lerde ve semenderlerde olduğu gibi, axolotl'lar hasar görmüş veya kopuk olan uzuvları yeniden üretebilirler; bu, axolotl'lerin dünyadaki bilimsel deneylerde yoğun olarak kullanıldığı anlamına gelir.

Axolotl en çok albino formunda bulunur, çünkü yaşamlarının büyük bir kısmını kayaların altında ve gölün altındaki yarıklarda saklanarak geçirirler. Aksolotiller genellikle beyaz veya pembe renkli olsalar da, siyah, gri ve kahverengi renkli aksolotlar da bulunabilir.

Axolotl, axolotl'un tamamen et bazlı bir diyete sahip olduğu anlamına gelen etçil bir hayvandır. Axolotl, yumuşakçalar, kabuklular ve bazı küçük balık türleri ile birlikte suyun yüzeyinde gelişen solucan ve böcek larvalarını yer.

Axolotl'un altta yaşayan yaşam tarzı nedeniyle, nispeten küçük boyutuna rağmen şaşırtıcı şekilde az sayıda doğal yırtıcı hayvan vardır. Kuşlar ve büyük balıklar, yapay ortamlarda evcil hayvan olarak tutmak için aksolotu yakalayan insanlar ile birlikte axolotl'un en yaygın avcılarıdır.

Ortalama axolotl, 15 yaşından çok nadiren yaşlanmasına rağmen, aksolot 25 yıla kadar yaşayabilir. Dişi aksolotlar, bitki ve kayalara yapışmasına yardımcı olan yapışkan bir maddeyle kaplanmış 100 ila 1000 yumurta arasında herhangi bir yere koyabilir. onları güvende tutmak için su. Yaklaşık bir aylık bir gelişimden sonra, küçük axolotl bebekler açık suya çıkarlar.

Günümüzde, axolotl kritik olarak nesli tükenmekte olan bir tür olarak kabul edilmektedir, yani vahşi doğada çok az sayıda axolotl birey kalmıştır. Artan kirlilik seviyeleri, yakındaki Mexico City'nin gittikçe büyüyen büyüklüğü ile axolotl'a hayatta kalma konusunda en yıkıcı faktördür.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger