Habeş Kedisi (Abyssinian) Hakkında Bilgiler




Habeş Kedisi (Abyssinian) Hakkında Bilgiler
Habeş Kedisi (Abyssinian) Hakkında Bilgiler

Habeş Tarihi ve Evcilleştirme

Habeş Kedisi, Eski Mısır dönemlerinde ilk kez evcilleştirildiği için, Habeş Kedisinin dünyadaki en eski evcil Ked ırklarından biri olduğu düşünülmektedir. Afrika Yabani Kedilerin (tüm yerli Kedilerin ataları) yerli habitatlarında yaşadığı tüccarlar tarafından Nil Nehri kıyılarında Habeş Kedilerinin alınıp satıldığı düşünülmektedir. Habeş Kedisi, paltolarına benekli bir görünüm veren "gıdıklayan" kürkleriyle kolayca tanınır.

Habeş Fiziği Özellikleri

Habeş Kedisi, modern zamanlardaki birçok yerli Kedinin cinsine kıyasla daha vahşi görünümlü bir görünüme sahiptir. Habeş Kedisi, geniş başının üzerinde büyük kulaklara (fantastik işitme duyusu anlamına gelir) sahiptir ve Habeşistan'ın büyük badem şeklindeki gözleri bugün hala bu türden farklıdır. Habeş Kedisi, uzun ve kaslı, aynı zamanda ince gövdesi ve nispeten kısa bir kuyruğu olan orta büyüklükte bir Kedi'dir. Bugün Abyssinian'ın maviden lilaya kırmızıya kadar farklı renklerde bulunabilmesine rağmen, Abyssianin'in yoğun, ipeksi tüyleri başlangıçta gümüş ya da açık kahverengi idi.

Habeş Davranışı ve Mizaç

Habeş Kedisinin son derece zeki ve eğlenceli olduğu ve Habeş'in hala oturmanın neredeyse imkansız olduğunu düşündüğü için evcil kedinin en aktif ırklarından biri olduğu düşünülmektedir. Habeş Kedisi'nin son derece sadık ve itaatkar kedigiller olduğu bilinir; Habeş Kedisi, mizaçta göründüğü kadar vahşidir ve bu kedileri doğal olarak iyi avcılar yapma eğiliminde olduğu kadar aktif kalmanın yanı sıra çok dikkat çekmeyi de sever.

Habeş Yetiştiriciliği

Günümüzde, modern çağın yerli kedilerinin çoğu türünün, 19. yüzyılda Kuzey Afrika'dan İngiltere'ye getirilen Habeş Kedilerinin soyundan veya soyundan geldiği düşünülmektedir. Habeş Kedisinin, İnsanlar tarafından evcilleştirilen ilk Vahşi Kedi türlerinden biri olduğu ve bu nedenle ev hayvanları gibi muamele gören ilk vahşi hayvanlardan biri olduğu düşünülmektedir. Abyssinian şu anda ABD'deki en popüler yerli kedi ırklarından biri ve ilk olarak 1871'de Kristal Saray'da sergilendiği ve Abyssinian Kedi ırkının ilk resmi listesinin 1882'de olduğu sanılıyor.

Habeş İlginç İlginç Bilgiler ve Özellikler

Eski Mısır'da, Habeş Kedisi, Eski Mısır Tanrılarının bir işareti olarak görülüyordu ve bu nedenle, Habeşistan'ın "Tanrıların Çocuğu" olduğunu ve bu nedenle bankaların kıyısında ibadet edildiğini söyleyen efsaneye sahip kutsal bir hayvan olduğu düşünülüyordu. Nil. Bu, Mısır halkının, Habeş Kedisi'nin son derece özel hayvanlar olduğuna inandığı ve bu nedenle de Kedilerine çok iyi baktıkları, Habeş Kedisi'nin Antik Mısır sanatında ve efsanesinde kutsal varlıklar olarak tasvir edildikleri anlamına geliyordu.

© Canlılar Alemi | Powered by Blogger