Afrika Yaban Köpeği Hakkında Bilgi





Afrika Yaban Köpeği Hakkında Bilgi
Afrika Yaban Köpeği Hakkında Bilgi

Afrika Yaban Köpeği (African Wild Dog) Özellikler


Afrika Vahşi Köpek Sınıflandırması ve Evrimi

Afrika Yabani Köpek (aynı zamanda Boyalı Köpek ve Pelerin Av Köpeği olarak da bilinir), Sahra altı Afrika'da bulunan orta büyüklükte bir köpek türüdür. Afrika Yaban Köpeği, hem yerli hem de diğer Yabani Köpeklerden, parlak benekli kürkleriyle en kolay şekilde tanımlanır ve Latince'de ismiyle boyalı kurt anlamına gelir. Afrika Yaban Köpeğinin, yaklaşık 30 kişilik paketler halinde yaşayan tüm köpek köpeklerinden en sosyal olduğu söylenir. Ne yazık ki, bu son derece zeki ve girişken olan hayvan, doğal yaşam alanlarının çoğunda, öncelikle habitat kaybı ve insanlar tarafından avlanmasından dolayı ciddi şekilde tehdit altındadır.

Afrika Vahşi Köpek Anatomisi ve Görünümü


Afrika Yaban Köpeğinin en belirgin özelliği, bu köpeği tanımlamayı çok kolaylaştıran güzel benekli kürküdür. African Wild Dog'un külü kırmızı, siyah, beyaz, kahverengi ve sarı renkte olup, rastgele renk desenleri her bireye özgüdür. Afrika Vahşi Köpeğinin çevresine uyum sağlamasına yardımcı olarak bir tür kamuflaj gibi davrandığı da düşünülmektedir. Afrika Yabani Köpek ayrıca, her ayağında dört ayak parmağı bulunan büyük kulaklara, uzun bir ağızlığa ve uzun bacaklara sahiptir. Bu, Afrika Vahşi Köpeği ve diğer köpek türleri arasındaki en büyük farklılıklardan biri olan beş tanesi. Ayrıca, büyük bir mideleri ve yiyeceklerinden nemi daha etkin bir şekilde emmelerini sağlayan uzun, kalın bir bağırsakları vardır.

Afrika Yabani Köpek Dağılımı ve Habitat


Afrika Yabani Köpekler, Afrika Yabani Köpeğin çeşitliliğinin hızla azaldığı Sahra altı Afrika çöllerinde, açık ovalarında ve kurak savanlarında dolaşımda bulunurlar. Afrika Vahşi Köpeğinin bir zamanlar yaklaşık 40 farklı Afrika ülkesinde olduğu düşünülmekte, ancak bu sayı bugün 10 ile 25 arasında çok daha düşüktür. Şimdi, çoğu Afrika Vahşi Köpek popülasyonu, en çok Güney Afrika'daki Ulusal Parklar ile sınırlandırılmıştır. Botsvana ve Zimbabve'de bulunan nüfus. Afrika Yabani Köpekleri, paketi azaltmak için geniş alanlara ihtiyaç duyar, paket büyüklükleri, azalan ev aralıklarında gerçekte azalmıştır.

Afrika Vahşi Köpek Davranışı ve Yaşam Tarzı


Afrika Yabani Köpekleri, genellikle 10 ila 30 kişi arasında paketler halinde toplanan oldukça sosyal hayvanlardır. Paket içerisinde, baskın üreme çiftinin önderliğinde katı bir sıralama sistemi vardır. Onlar dünyanın en sosyal Köpekleridir ve yiyecek avlamaktan ve paylaşmaktan, hasta üyelere yardım etmeye ve gençlerin yetiştirilmesine yardımcı olmak için bir grup olarak her şeyi yaparlar. Afrika Yabani Köpekler, dokunma, hareket ve ses yoluyla birbirleriyle iletişim kurar. Paket üyeleri inanılmaz derecede yakınlar, birbirlerine burnunu sokmak ve yalamak için bir avdan önce bir araya gelirler, oysa kuyruklarını sallar ve yüksek sesler çıkarırlar. Afrika Yabani Köpekleri, günbatımında ve alacakaranlıkta en aktif oldukları anlamına gelen krep şeklinde bir yaşam tarzı sunar.

Afrika Yabani Köpek Üreme ve Yaşam Döngüleri


African Wild Dog paketlerinde, genellikle baskın erkek ve dişi üyeler olan yalnızca bir üreme çifti vardır. Yaklaşık 70 günlük bir gebelik periyodundan sonra, dişi Afrika Yaban Köpeği, ilk birkaç hafta boyunca gençleriyle birlikte kaldığı bir yemek odasında 2 ila 20 yavru doğurur, bu da ona yiyecek sağlamak için diğer paket üyelerine güvenir. . Afrika Yabani Köpek yavruları, yavruları 2 ila 3 aylık yaşta bırakır ve bağımsız hale gelebilecek kadar yaşlanıp genel olarak başka bir Afrika Yabani Köpek paketine katılmak veya başlamak için ayrılana kadar tüm paket tarafından beslenir ve bakımları yapılır. Yavrulara daha çok bakıldığında, hayatta kalma şanslarının daha yüksek olduğu düşünülmektedir.

Afrika Vahşi Köpek Diyet ve Av


Afrika Yaban Köpeği, Afrika ovalarında daha büyük hayvanları büyük gruplarında avlayan, etçil ve fırsatçı bir avcıdır. Afrika Yabani Köpekleri, esas olarak Warthogs ve sayısız Antilop türü gibi büyük memelileri avlar ve diyetlerini Kemirgenler, Kertenkeleler, Kuşlar ve Böcekler ile tamamlar. Hatta Wildebeest gibi hastalık veya yaralanma nedeniyle savunmasız bırakılan daha büyük otoburları avladıkları bile bilinmektedir. Her ne kadar Afrika Vahşi Köpeğinin avı çok daha hızlı olsa da, kovalanma kilometrelerce sürebilir ve bu Köpeğin hızlarını koruyabilmeleriyle birlikte onları bu kadar başarılı kılan dayanıklılık ve azimdir. Paket olarak avlanmak, Afrika Yabani Köpeklerin avlarını kolayca köşeye atabilecekleri anlamına gelir.

Afrika Vahşi Köpek Yırtıcıları ve Tehditleri


Afrika Vahşi Köpeğinin nispeten büyük boyutu ve baskın doğası ve paketleri nedeniyle, kendi doğal ortamlarında az sayıda doğal yırtıcı hayvan var. Aslanlar ve Sırtlanlar vesilesiyle, grubun geri kalanından ayrılmış Afrika Yaban Köpeği bireylerini avladıkları biliniyordu. Afrika Vahşi Köpeği için en büyük tehditlerden biri Afrika Vahşi Köpeğini avlayan ve öldüren ve çiftlik hayvanlarını avladıklarından korkan çiftçilerdir. Doğal yaşam alanlarındaki sert düşüş, geriye kalan Afrika Yaban Köpeği popülasyonlarını, kendi yerel bölgelerindeki küçük ceplere itt.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger