Afrika Ağacı Kurbağası Hakkında Bilgi




Afrika Ağacı Kurbağası Hakkında Bilgi
Afrika Ağacı Kurbağası Hakkında Bilgi

Afrika Ağacı Kurbağası (African Tree Toad) Özellikler


Afrika Ağacı Kurbağası Sınıflaması ve Evrimi

Afrika Ağacı Toad, Orta Afrika ormanlarında bulunan küçük bir Kurbağa türüdür. Bugün, bu küçük amfibi hakkında hala çok az şey biliniyor ve Afrika Ağacı Kurbağası'nın sürekli azalan nüfus sayıları, onlar hakkında daha fazla şey öğrenmemizi giderek zorlaştırıyor. Afrika Ağacı Kurbağası'nın Afrika Ağacı Kurbağası ve Bates Ağacı Kurbağası olduğu bilinen iki alt türü vardır. Her iki Afrika Ağacı Toad türü de aynı büyüklükte ve renklidir, ancak yaşadıkları coğrafi bölgelerde farklılık gösterme eğilimindedir.

Afrika Ağacı Kurbağa Anatomi ve Görünüm


Afrika Ağacı Toad'ı genellikle koyu kahverengiden koyu kahverengindedir, karnında beyaz lekeler ve diğer Toad türleri gibi, Afrika Ağacı Toad, yarı suda yaşayan ve ağaç tırmanma yaşam tarzına yardımcı olan özel olarak tasarlanmış ayaklara sahiptir. Afrika Ağacı Kurbağası karasal bir hayvandır ve ayak parmaklarını zeminde zıplamasına yardımcı olmak için kullanır. Afrika Ağacı Kurbağasının ayak parmakları uçlarda yapışkan, yuvarlak disklerle uzun ve incedir. Bu yaygın yayılmış rakamlar, Kurbağanın daha geniş bir yüzey alanına tutunmasını sağlar. African Tree Toad'ın minik çizgili gövdesi 3.8 cm uzunluğunda büyür ve bu hayvanları orman tabanındaki enkazlar arasında özellikle tespit etmek zorlaşır.

Afrika Ağacı Kurbağası Dağılımı ve Habitat


Afrika Ağacı Kurbağasının, Kamerun, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Gabon ve Nijerya gibi ülkelerde doğal Orta Afrika yelpazesine dağıldığı söyleniyor. Buna rağmen, bu zorlu amfibi konusunda çok az sayıda kayıt vardır ki bu, dağılımının çoğunun (ve aslında nüfus büyüklüğünün) basitçe varsayıldığı anlamına gelir. Afrika Ağacı Kurbağasının doğal yaşam alanı, subtropikal veya tropik nemli, ova ormanları ve bol miktarda su kaynağı bulunan, ağır şekilde bozulmuş eski ormandır. Bugün ise, Afrika Ağacı Kurbağa genellikle uzun boylu ormanlarla sınırlıdır.

Afrika Ağacı Kurbağası Davranışı ve Yaşam Tarzı


Diğer Kurbağalarda olduğu gibi, Afrikalı Ağaç Kurbağası da yarı suda yaşayan bir hayvandır, ancak dişi yumurtaları yumurtlarken en çok suda bulunur. Diğer tropik kara kurbağalarına benzer şekilde, Afrika Ağacı Toad, hayatının çoğunu bol miktarda yiyecek ve su bulabildiği zeminde yürürken, atlayarak ya da koşarak geçirir. Ancak karanlık düştüğünde, Afrika Ağacı Kurbağası, gece boyunca karada yaşayan avcılardan güvende kalmak için etraftaki bitki örtüsünün üstüne çekilir. Derilerinin rengi ve lekeleri, Afrika Orman Kurbağasını çevresindeki ormanlar arasında kamufle eder ve yine aç avcılardan ekstra koruma sağlar.

Afrika Ağacı Kurbağası Üreme ve Yaşam Döngüsü


Dişi Afrika Ağacı Toad'larının, içi boş ağaç oyuklarında bulunan küçük su kütlelerinde 200 yapışkan yumurta bıraktığı bilinmektedir. Bu yumurtlama sahaları daha sonra, küçük yumurtalar kurbağa yavrularına kadar erkek Afrika Ağacı Kurbağası tarafından korunmaktadır. Kurbağa yavrularının neyle beslendikleri bilinmemektedir, ancak bir kez geliştiklerinde, ağaçtaki sulu yuvalarından çıkıp ormandaki yiyecekleri aramaya başlarlar. Esaret altındaki Afrika Ağacı Kurbağaları genellikle üç ya da dört yaşına kadar yaşar ancak vahşi yaşamdaki yaşamlarıyla ilgili hiçbir şey bilinmez.

Afrika Ağacı Kurbağa Diyet ve Av


African Tree Toad, avını yakalamak ve güvenceye almak için uzun, yapışkan dilini ağzından inanılmaz hızla çeken etobur bir amfibidir. Bu ayrıca, Toad'ın yemeye çalışırken yakalamaya devam etmesine yardımcı olur. Afrika Ağacı Toad'ı esas olarak orman zemindeki enkazın arasına giren Böcekler, Solucanlar ve Örümcekler gibi küçük omurgasızları avlar. Diğer Toad türlerine benzer şekilde, Afrika Ağacı Toad'ın sessizce oturduğu, öğle yemeğinin ışık hızıyla yakalanmadan önce geçmesini beklediği düşünülmektedir.

Afrika Ağacı Kurbağası Avcıları ve Tehditleri


Küçük boyutundan ötürü, Afrika Ağacı Kurbağasının sıcak ve ıslak ormanlık ortamında çok sayıda yırtıcı hayvan olduğuna inanılıyor. Balıklar, Kuşlar, Kertenkeleler, Yılanlar, kemirgenler ve Kurbağalar ve Kurbağalar gibi daha büyük amfibilerin Afrika Ağacı Kurbağasının ortak avcıları olduğu düşünülmektedir. Afrika Ağacı Kurbağası'na verilen en büyük tehdit ormansızlaşma biçimindeki habitat kaybı ve daha az oranda doğal habitatlarında hem hava hem de su kirliliğidir. Ancak habitat kaybının bir bütün olarak türler üzerindeki doğrudan etkileri hakkında çok az şey bilinmektedir.

Afrika Ağacı Kurbağası İlginç Bilgiler ve Özellikler


Afrika Ağacı Kurbağası hakkında çok az şey biliniyor, çünkü çok sınırlı bir aralıkta sadece bir avuç kayıt mevcut ve aslında doğal yaşam alanı adı altında varlığını doğrulayan hiçbir kayıt yok. Sadece Afrika Ağaç Kurbağası'nın bu bölgelerde olduğu varsayılmaktadır.

Afrika Ağacı Kurbağası İnsanlarla İlişkileri


Küçük bir ölçekte insanlar tarafından çalışılmış olmasına rağmen, bu minik kurbağa hakkında hala nispeten az şey bilinmektedir. Ancak b var

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger