Afgan Hound (Afghan Hound) Hakkında Bilgi



Afgan Hound (Afghan Hound) Hakkında Bilgi
Afgan Hound (Afghan Hound) Hakkında Bilgi


Afgan Hound ÖZELLİKLER 

Afgan Hound Tarihi ve Evcilleştirme


Afgan Hound'un ilk yerli Köpek ırklarından en eskilerinden biri olduğu düşünülmekte olup, Afgan Hound'un ilk kayıtları M.Ö. 4000 yıllarına kadar uzanmaktadır. Bu Köpeğin hızlı ve çevik doğası, kendi ana Afganistan'ında, genellikle Kurt, Kar Leoparları gibi daha büyük avcıları görmenin yanı sıra, Geyik, Keçi, Ceylan ve Yaban Domuzu avı yapan küçük oyun avcılarını mükemmel hale getirdi. Nazik doğaları da, bu zarif manzarayı, hayvanlarını aç avcılardan korkusuzca koruyan, düşkün bir çoban kurdu. 1920'lerin başında bu güzel ama nazikçe doğuşlu bekçi köpeği İngiltere'ye getirildi ve 1926'da ABD'ye girişi başladı. Afgan Hound'un zarafeti, hem evcil hayvan hem de şov olarak hızla arzulanan Köpekler olmaları anlamına geliyordu.

Afgan Hound Fiziksel Özellikleri


Bu cinsin en karakteristik özelliği, en başta başının üstünde olmak üzere Afgan Hound'un vücudunu kaplayan uzun, ipeksi tüydür. Afgan Hounds en yaygın olarak siyah veya altın rengindedir, ancak cins, kahverengi, gri ve beyaz da dahil olmak üzere bir dizi renk değişimi vardır. Afgan Hound'un uzun kafa ve namluları, modern Afgan Hound'un atalarına hız ve çeviklik konusundaki itibarlarını veren yüksek kalça kemikleriyle birlikte onları kolayca tanımlayabiliyor. Afgan Hound'un yüzü genellikle siyah burun ve koyu badem şeklindeki gözlerle siyah renkli bir maskedir. Yüz maskesinin renginin değiştiği bilinmesine rağmen, beyazın zayıf üreme belirtisi olarak görüldüğü için cesaret kırdığı söylenir. Ortalama 68 cm yükseklikte duran oldukça büyük köpeklerdir.

Afgan Hound Davranışı ve Mizaç


Tipik Afgan Hound'un mizacı uzak ve onurlu olma eğilimindedir, ancak mutlu, zeki ve genellikle nispeten eğlencelidir. Bununla birlikte, Afgan Hound, Köpek eğitmenleri arasında, muhtemelen biraz inatçı doğası nedeniyle, nispeten yavaş bir itaat istihbarat zekası olduğu için bir üne sahiptir. Afgan Hound bağımsızlığa eğilimlidir ve eğer Köpekleri bazen emirleri seçmeyi seçerse sahipleri şaşırmamalıdır. Günümüz Afgan Hound'un, evin etrafında tembellik yapmayı seven ve genellikle Orta Doğu atalarından çok daha yavaş olduğu için birçok Kedi benzeri eğilime sahip olduğu söyleniyor. Afgan Hound nadiren Avrupa ve Amerika’da avlanma için kullanılan ve en popüler yerli Köpek ırklarından biri oldukları günümüzde.

Afgan Tazı Yetiştiriciliği


Afgan Hound, ilk olarak avcı olarak kullanıldığı eski Mısır ve Afganistan çöllerinde yetiştirildi. Afgan Hound, cesur avcılar iken bağımsız olarak düşünme yeteneğine sahip, çoğu zaman avcı gelinceye kadar daha büyük avların kaçmasını engelleyebilecek, diğer hayvanların çoğundan daha fazla kurtulabildikleri için tercih edilen bir Köpek seçimiydi. Günümüz Afgan Hound'unun ilk yerli ıslahı Kabil yakınlarındaki bir İngiliz subay istasyonu tarafından yapıldı ve 1925'te Afgan Hound'u İngiltere'ye getirdi. Bir yıl sonra, Afgan Hound, güzelliği ve zerafetinin bir hale getirdiği Amerika'ya götürüldü. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yerli köpeklerin en prestijli cinslerinden biridir. Afgan Hound'un ortalama çöp büyüklüğü ilk doğduğunda kör olan yaklaşık 7 yavrudır.

Afgan Hound İlginç Bilgiler ve Özellikler


Afgan Hound ırkı ilk kez Amerika'ya getirildiğinde, doğal olarak bağımsız olması, güvenilmez olduğu için ün kazanmasını sağlamıştır. Ancak bugün, bu özelliklerin çoğu, bir zamanlar olduğu gibi ırkta da belirgin değildir. Bu Köpeğin yüksek kalça kemikleri, Afgan Hound'un bir zamanlar hız konusunda bir üne sahip olmasının temel nedenlerinden biri olduğu düşünülmekte ve bu sayede bugün çalışan diğer evcil Köpek ırklarından daha hızlı çalışmaktadır. Başının üstündeki uzun halka, kuyruğunun ucuna yakın küçük halka ile birlikte, olgun Afgan Hound'un en belirgin özelliklerinden ikisidir. Afganistan dağlarından geliyorlar ve eşsiz görünümleri bu Köpeklere soğuk kışlar ve sıcak yazlar boyunca hayati avantajlar sağlıyor. Güzel olsa da, bu uzun kürk mont sağlıklı kalmasını sağlamak için günlük bakım ve bakım alır.



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger