Afrika Pengueni Hakkında Bilgi



Afrika Pengueni Hakkında Bilgi
Afrika Pengueni Hakkında Bilgi


Afrika Pengueni (African Penguin) Özellikler


Afrika Pengueni Sınıflaması ve Evrimi

Afrika Pengueni, Güney Afrika kıyıları boyunca ve çevresindeki adalarda bulunan küçük ila orta ölçekli bir Penguen türüdür. Afrika Pengueni'nin güney Güney Amerika'da bulunan Humboldt ve Macellan Penguenleri ve Ekvator yakınındaki Pasifik Okyanusunda bulunan Galapagos Penguenleri ile yakından ilişkili olduğu düşünülmektedir. Afrika Pengueni, Afrika Kıyısında üreyen tek Penguen türü olduğu ve insanlar tarafından keşfedilen ilk Penguen türlerinden biri olduğuna inanılıyordu.

Afrika Pengueni Anatomisi ve Görünümü


Afrika Pengueni, temiz siyah ve beyaz işaretlere ve keskin bir sivri siyah gagaya sahip oldukça farklı bir penguen türüdür. Ayrıca Afrika Pengueninin siyah ayakları ve beyaz göğsünde çırpınan nokta benzeri işaretler vardır; bu da Penguen'e tek bir insan parmak izi kadar benzersiz olduğu söylenir. Erkek Afrika Pengueni genellikle kadın meslektaşlarından biraz daha büyüktür, ancak her ikisi de görünüşte oldukça benzerdir. Afrika Penguin'in en belirgin özelliklerinden biri, ılıman iklimlerle başa çıkmalarına yardımcı olan gözlerinin üstünde pembe bezelere sahip olmalarıdır. Afrika Pengueni ne kadar sıcak olursa, bu bezlere o kadar fazla kan gönderilir, bu yüzden çevre hava tarafından soğutulabilir, bu da bu bezleri daha pembe hale getirir.

Afrika Penguen Dağılımı ve Habitat


Afrika Pengueni Afrika'nın güney-batı kıyısında bulunur, Güney Afrika'da Port Elizabeth, Namibya ve Algoa Körfezi arasında 24 adada 27 kolonide yaşayan, Güney Afrika'da, Portba, Güney Afrika'da, Kleinbaai yakınlarındaki Dyer Adası'nda bulunan en büyük koloni. Afrika Penguenleri, en bol miktarda yiyecek temin edilen Benguela Akımının soğuk, besin bakımından zengin suları etrafına dağılmıştır. Zamanlarının çoğunu denizde geçirmelerine rağmen, Afrika Penguenleri sıcak güneşten korunmak için günlerini korunaklı yuvalarda geçirdikleri kayalık adalarda yuvalama alanlarında toplarlar. Donma şartlarında bulunmayan ve Penguen türlerinden bir tanesidir ve batarken, alacakaranlıkta ve şafakta ortaya çıkarak ve kanı soğutmak için gözlerinin üzerindeki pembe bezleri kullanarak bununla başa çıkabilirler.

Afrika Penguen Davranışı ve Yaşam Tarzı


Diğer pek çok Penguin türü gibi, Afrika Penguenleri de inanılmaz derecede sosyal kuşlardır ve yetişkinler yaşam boyu sürecek çift bağlar oluşturur (10 yıl kadar). Afrika Penguenleri sık sık birbirlerini tımarırken görülebilir, bu sadece temizlik amaçlı değil, aynı zamanda parazitleri gidermek ve hatta tüyleri yeniden düzenlemek, çiftler arasındaki sosyal bağı sürekli olarak güçlendirmek için de pratiktir. Onların kur gösterileri genellikle erkek ve dişi Penguin bir dizi eşek benzeri ses kullanarak birbirlerine seslendiğinde çok gürültülüdür. Ayrıca Afrika Penguenlerinin, kıyıdan sadece birkaç metre uzakta banyo yapmaları gerektiği, bunun da kendilerini hem temiz hem de sıcağında serinletmek için düzenli olarak yaptıkları düşünülüyor.

Afrika Pengueni Üreme ve Yaşam Döngüleri


Afrika Penguenleri, bir erkek ve dişinin eşleşeceği ortalama dört yaşında üremeye başlar ve yaşamlarının geri kalanında birlikte üreme eğilimindedir. Dişi Afrika Pengueni ya kendi başına bir yuvaya kazıyor ya da içine iki yumurta bıraktığı bir kaya ya da çalının altında bir dip buluyor. Yumurtalar her iki ebeveyn tarafından 40 güne kadar kuluçkaya yatırılır, yumurtalardan sadece biri yumurtadan çıkar. Afrika Penguen piliçleri, kendi başlarına bırakılmaya başlanıncaya kadar bir ay öncesine kadar sürekli olarak ebeveynleri tarafından beslenir ve sıcak tutulur, avcılardan korunmak için diğer piliçlerle krepler oluşturur. Koloniden ayrılacağı zaman, 3-5 yaşına kadar ebeveynleri ile birlikte kalma eğilimindedir (bu, bölgedeki yiyeceklerin tedarikine ve kalitesine bağlı olarak değişmektedir). Civcivler birkaç yıl sonra yetişkin tüylerine üremek için kolona geri dönerler. Afrika Penguenleri genellikle 10 ila 15 yıl yaşar.

Afrika Penguen Diyet ve Av


Afrika Pengueni, diğer tüm Penguen türleri gibi, sadece deniz organizmalarından oluşan bir diyetle hayatta kalan etçil bir hayvandır. Hamsi, Sardalya, At Uskumru ve Yuvarlak Toplama gibi balık sürüsü, normal yiyeceklerin yetersiz kaldığı durumlarda ara sıra Kalamar veya Kabuklular ile Afrika Pengueninin diyetinin büyük kısmını oluşturur. Afrika Pengueninin aerodinamik gövdesi, yiyecekleri avlarken, yaklaşık 20 km / saat hıza ulaşabilen bir roket gibi suda hareket etmesini sağlar. Afrika Penguenleri avlarını bir seferde yaklaşık 2 dakika boyunca okyanusun derinliklerine dalarak yakalarlar. Normalde 30 metreye kadar olan derinliklere gitmelerine rağmen, su yüzeyinin altında 100 metreden daha fazla avlanmalarının görülmesi nadir değildir.

Afrika Pengueni Avcıları ve Tehditleri


Afrika Pengueninin küçük boyutu, hem suda hem de kuru arazide birçok yırtıcı hayvan olduğu anlamına gelir. Deniz avcıları öncelikle Köpekbalıkları ve

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger