Affenpinscher Köpek Hakkında Bilgi




Affenpinscher Köpek Hakkında Bilgi
Affenpinscher Köpek Hakkında Bilgi
Affenpinscher Tarih ve Evcilleştirme

Affenpinscher'in 17. yüzyılda Almanya'da ortaya çıkan en eski oyuncak Köpek ırklarından biri olduğu düşünülüyor. Affenpinscher o zaman bugün bildiğimiz Köpeklerden daha büyük olmasına rağmen, bu Köpeklerin atalarının yaklaşık 15 yıl önce olduğu gibi resimlerde tasvir edildiği düşünülüyor. Affenpinscher ilk önce mutfaklarda ve ahırlarda haşere kontrolü olarak yetiştirildi ve saklandı, çünkü bu aktif Topraklayıcılar sıçan sayılarını azaltmada etkili olduklarını kanıtladılar. 1800'lerin sonunda, cins tamamen Almanya'nın güneyinde kuruldu ve zengin ve ünlülerin favorisi oldu. Affenpinscher, ikinci dünya savaşından sonra ABD’de ithal edildi; bugün, dünyada daha fazla Affenpinscher var.

Affenpinscher Fiziksel Özellikler
 
Affenpinschers, çoğu zaman korkunç bölgelerle ilişkilendirilen kendine özgü bir görünüme sahiptir. Affenpinscher'in küçük gövdesi, siyah ya da gri renkli olma eğiliminde olan kaba, sünger kürkle kaplıdır ve aslında böyle küçük bir Köpek için oldukça uzundur. Affenpinscher'in kafası kubbeli, kısa ağızlı, küçük kulaklı ve koyu renkli gözler ve ticari marka "maymun benzeri" ifadesi, çıkıntılı alt dudağından abartılı. Kuyrukları nispeten kısa. Tarihsel olarak, Affenpinscher'ın kuyruğu demirlenmiş ve günümüzde cinsin ataları kırmızı, açık kahverengi ve bej gibi çeşitli renklerde bulunmuş ve daha büyük olacaktı.

Affenpinscher Davranışı ve Mizaç
 
Kendine özgü Terrier benzeri görünümüne rağmen, Affenpinscher, pinscher-schnauzer alt grubunun bir parçası olduklarından, diğer Terrier'den farklıdır. Bu özellikler, sadece Affenpinscher'in küçük, aktif ve sadık olduğu anlamına gelmez, aynı zamanda diğer Köpekler ve evcil hayvanlarla da iyi geçinirler. Affenpinscher'in en belirgin özelliklerinden bazıları, aktif, maceracı, meraklı ve inatçı olmalarıdır, ama aynı zamanda eğlenceyi seven ve eğlencelidirler. Cins, kendinden emin, canlı ve aile üyelerine karşı şefkatlidir, ancak onlara karşı sadakatleri de onları çok korur. Affenpinschers, oyuncaklarına ve yemeklerine gelince biraz bölgesel olabilir, bu nedenle çok küçük çocukları olan haneler için önerilmez. Bu Köpek genellikle sessizdir, ancak tehdit altında hissediyorsa, herhangi bir saldırgana karşı hiçbir korku göstermeden çok tedirgin olabilir.

Affenpinscher Yetiştiriciliği
 
Bugün bildiğimiz Affenpinscher ırkı ilk olarak Almanya'da 17. yüzyılın sonlarında bir hanehalkı olarak yetiştirildi. Bu Köpekler, en azından 30 cm boyunda olacaktı (bazıları daha büyük olduklarına inanıyorlardı), onları bugünkü Köpeklerden önemli ölçüde daha büyük yapacaktı. 1900'lerin başlarında diğer yerli ırklarla yapılan üremeler, birkaç on yıl sonra Amerika'ya ithal edilen daha küçük ve düz yüzlü Affenpinscher'e neden oldu. ABD'de bu cinsin bir dizi olmasına rağmen, Affenpinscher, bugün ülkede 30'dan az üreticiden oluşuyla Britanya'da hiçbir zaman popüler bir köpek seçimi haline gelmedi. Ortalama olarak, Affenpinschers, ilk doğduğunda kör olan, çöp başına sadece birkaç yavru üretir.

Affenpinscher İlginç Bilgiler ve Özellikler

Affenpinscher, ilk olarak 17. yüzyılda Almanya'ya meraklı Maymun tarzı ifadesi nedeniyle kelimenin tam anlamıyla çevrilen küçük maymun köpeği anlamına gelen Zwergaffenpinscher olarak seçildi. Bununla birlikte, savaş sırasında Affenpinscher sayıları düşerken, Köpek, bugünün istenen cinsine yol açan Brüksel Griffon dahil diğer küçük ırklarla beslendi. Meraklı bir şekilde, Affenpinscher, Affenpinscher ile yeniden yetiştirildiğinde daha kısa bir ağızlık ve daha belirgin çeneye yol açan Brüksel Griffon'un yaratılmasında yıllar önce kullanılmıştı. Neredeyse her yerli köpeğin cinsinde olduğu gibi, Affenpinscher ile ilgili bir dizi sağlık sorunu var. En sık rastlanan rahatsızlıklar, böyle bir meraklı ve aktif doğadan kaynaklanır, bu da çoğu zaman kırık kemiklerle birlikte bir takım kesiklere ve darbelere yol açar.

© Canlılar Alemi | Powered by Blogger