Airedale Terrier Köpeği Hakkında Bilgi



Airedale Terrier Köpeği Hakkında Bilgi
Airedale Terrier Köpeği Hakkında Bilgi

Airedale Terrier Köpeği  (Airedale Terrier) Özellikler


Airedale Terrier Tarihçesi ve Evcilleştirme

Bir köpek, Airedale Terrier kökenleri bilinmektedir. Bu cins, 150 yıl önce West Riding of Yorkshire'daki işçi sınıfı çiftçiler tarafından yaratıldı. Bir Galce Terrier ve bir Otter Hound'dan yetiştirilen Airedale Terrier hızla tercih edilen bir terrier haline geldi ve resmen 1886'da resmen tanındı. Airedale Terrier, tüm yetiştiricilerin en büyüğü ve orijinal olarak küçük hayvanların avcısı için yetiştirildi fareler. Airedale Terrier'in büyüklüğü aslında yeraltına gitmediği anlamına gelmesine rağmen, su yüzüne çıktıkları fareleri yakalamakta çok etkiliydi. Airedale Terrier, haberciler ve polis köpekleri olarak da kullanılmaları konusunda çok zeki olmak da dahil olmak üzere pek çok arzu edilen özelliğe sahiptir.

Airedale Terrier Fiziksel Özellikler


Airedale Terrier, yalnızca inanılmaz düz ön bacakları ve derin, geniş bir göğsüyle vurgulanan büyük kare bir gövdeye sahiptir. Uzun baş ve namlu hem geniş hem de düz. Airedale Terrier'in sert, hafif kavisli kuyruğu genellikle demirlenir ve çoğunlukla siyah renklidir. Bu cinsin çoğunluğu siyah ve bazen kırmızımsı renkli işaretlerle renklidir (kulakları dahil). Çift kat kürkleri, daha yumuşak ılık kürkle (Otter Hound'un bir özelliği) astarlanmış kaba ve tel tabakası ile su geçirmezdir. Airedale Terrier, Hound ve Terrier kombinasyonundan dolayı çok keskin bir koku alma duyusuna sahiptir.

Airedale Terrier Davranışı ve Mizaç


Airedale Terrier, yerli köpeğin sadık ve çok zeki bir cinsi olarak bilinir. Özgür ve istekli oldukları ve ustaları ve aileleriyle yakın ilişkileri olacakları biliniyorlar. Airedale Terrier inanılmaz derecede sosyal bir köpektir ve uzun süredir insan arkadaşlığınız olmadığı için takdir etmez. Sıkıldıkları zaman oldukça yıkıcı oldukları bilinmektedir. Airedale Terriers inanılmaz derecede aktif ve çok fazla egzersiz yapabilmeli. Diğer Terriers gibi, Airedale Terrier de ölüm yaşının başında eğitilmelidir.

Airedale Terrier Yetiştiriciliği


Airedale Terrier, ilk olarak 1800'lerde, bir Welsh Terrier ve bir Otter Hound'dan arzu edilen bir cins üretmek için üretildi. Airedale Terrier, en başından itibaren Av Köpeği avı olarak yetiştirildiklerinden dolayı, doğal olarak çok zeki ve sadık bir cins. Dişiler, diğer pek çok köpek olan, hem kör hem de nispeten kılsız olan, ortalama 7 ila 10 yavru arasındaki ortalama büyüklükte doğum yapar ve dünyayı görmeden en az birkaç hafta önce gerçekleşir. Airedale Terriers, ağır küf riskini azaltmak ve cilt enfeksiyonlarını önlemek için düzenli olarak tımar edilmelidir.

Airedale Terrier İlginç Bilgiler ve Özellikler


Airedale Terrier, ilk önce Yorkshire kaynaklı olan vadilerden geçen Aire nehrinin adını almıştır. Alanın odanın ortalama büyüklüğünden daha büyük olduğu söylenir. Airedale Terrier genellikle 13 yaşlarında yaşar ancak genetik problemleri ve kalçaları ve gözleri ile ilgili problemleri olduğu bilinmektedir.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger