Afrika Orman Fili Hakkında Bilgi




Afrika Orman Fili Hakkında Bilgi
Afrika Orman Fili Hakkında Bilgi

Afrika Orman Fili (African Forest Elephant) Özellikler


Afrika Orman Fili Sınıflandırması ve Evrimi

Afrika Orman Fili, Afrika kıtasında bulunan iki Fil alt türünden biridir. Afrika Orman Fili, Afrika Bush Filinden biraz daha küçük olmasına rağmen, bugün karada bulunan en büyük hayvanlardan biridir. Bu iki Fil türünün birbirine çok benzemesine rağmen, Afrika Orman Filinin Afrika Bush Filinden daha yuvarlak kulaklara ve daha sağlam dişlere sahip olduğu düşünülmekte ve ayrıca Afrika Bush Filinin ve Afrika Orman Filinin ayak parmaklarının farklı bir sayıya sahip olduğu belirtilmektedir. çiviler. Yakın zamana kadar, aynı tür olarak kabul edildiler.

Afrika Orman Fili Anatomisi ve Görünümü


Afrika Orman Fili, yeryüzünde bilinen en büyük kara memelilerinden biridir ve erkek Afrika Orman Filleri yaklaşık 3 metreye, dişi Afrika Orman Filleri ise 2,5 metre civarındadır. Bir Afrika Orman Filinin dişleri yaklaşık 1,5 metreye kadar uzayabilir ve genellikle küçük bir yetişkin İnsan ile aynı olan 50 ila 100 kilo arasındadır. Afrika Bush Filinin dişlerine göre daha ince, daha düz ve kısadırlar. Afrika Orman Filleri, her biri yaklaşık 5.0 kg ağırlığında ve yaklaşık 12 inç uzunluğunda dört molar dişe sahiptir. Hem duymak hem de serin tutmak için kullanılan geniş yuvarlak kulakları vardır.

Afrika Orman Fili Dağılımı ve Habitat


Afrika Orman Fili, daha çok orta ve güney Afrika'da, yiyecek otlayan ve su çukurları arayan Afrika ormanları ve otlaklarında dolaşan göçebe sürülerde yaşar. Tropikal yoğun ormanlarda, daha küçük boyutlarının kalın bitki örtüsünde daha büyük Afrika Bush Filinden daha kolay hareket etmelerine izin verdiği yerlerde bulunurlar. Afrika Orman Filleri, günümüzde ormansızlaşma ve iklim değişikliği nedeniyle doğal yaşam alanlarının çoğunda tehdit altında tutulmakta ve kendi topraklarının daha küçük ve daha küçük ceplerine itilmektedir.

Afrika Orman Fili Davranışı ve Yaşam Biçimi


Afrika Orman Fili, çoğunlukla topraktaki kökleri kazmak ve ağaçların kabuklarını soymak için devasa dişlerini kullanır. Afrika Orman Fili, dişlerini Aslanlar gibi avcılardan korumak ve çiftleşme mevsiminde diğer Afrika Erkek Afrika Filleri ile savaşmak için de kullanır. Erkekler genellikle oldukça yalnızdır ancak kadınlar ve gençleri sürü olarak bilinen küçük aile grupları oluşturur. Bu, daha savunmasız yavruların daha kolay korunmasını sağlar. Afrika Orman Filleri, birkaç kilometre öteden tespit edebilecekleri bir dizi düşük frekanslı çağrı ile iletişim kurar.

Afrika Orman Fili Üreme ve Yaşam Döngüleri


Afrika Ormanı Fillerinin Kadınları 10 veya 11 yıl sonra cinsel olgunluğa erişebilir (üreyebilir) ve erkek Afrika Ormanı Filleri genellikle 20 yaşına gelene kadar cinsel olgunluğa erişemez. 2 yıla kadar olan bir gebelik döneminden sonra, dişi Afrika Orman Fili, tek bir buzağı doğurur (ikizler biliniyor fakat son derece nadir). Afrika Orman Fili buzağı, 2 yıl boyunca emzirilir ve kendisini destekleyecek kadar yaşlanıncaya kadar sürüde kalır. İşte bu noktada Afrika Orman Fili buzağı dişlerinin büyümesi başlayacak.

Afrika Orman Fili Diyet ve Av


Afrika Orman Fili, sadece bitkileri ve diğer bitkileri yediği anlamına gelen otçul bir hayvandır. Çoğunlukla ağaçlar, otlar ve alçakta yatan çalılardan yaprakları ve meyveleri yerler. Bununla birlikte, Afrika Orman Filinin ağzındaki ön azı dişleri parçalanır ve parçalanır, böylece çiftin ileri kayması ve Afrika Orman Filinin ağzının arkasında iki yeni azı dişi çıkar. Afrika Orman Filleri, yaşamları boyunca altı kez dişlerini değiştirir, ancak Afrika Orman Fili yaklaşık 40 ila 60 yaşlarındayken, Afrika Orman Fili artık dişlere sahip değildir ve büyük olasılıkla maalesef en sık rastlanan ölüm nedeni olan açlıktan ölecektir. Afrika vahşiliği

Afrika Orman Fili Avcıları ve Tehditleri


Afrika Orman Fili, özellikle Afrika orman filinin saf büyüklüğü nedeniyle, hayatta kalmasını tehdit edecek gerçek bir avcıya sahip değildir. Ancak, Lions ve Sırtlanlar gibi büyük etoburların sürüden veya hastalıklardan veya yaşlılıktan daha savunmasız olan bir yetişkinden çıkan bir dana toplaması nadir değildir. Afrika Ormanı Filleri oldukça uysal hayvanlardır ve Afrika vahşi doğada diğer büyük memeliler ve kuşlar ile göreceli olarak barış içinde birlikte yaşadıkları görülebilir. Ormansızlaşma ve bu nedenle doğal yaşam alanlarının kaybı, kaçak avlanma ile birlikte Afrika Orman Filine yönelik en büyük tehditlerden biridir.

Afrika Orman Fili İlginç Bilgiler ve Özellikler


Afrika Orman Filinin dişleri, kalın ormanın içinde daha kolay hareket etmelerine yardımcı olmak için kavisli yerine oldukça düzdür. Bu, onların pembemsi belirti ile birlikte, Afrika için fildişi yaptı

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger