Afrika Kedisi (African Civet) Hakkında Bilgi



Afrika Kedisi (African Civet) Hakkında Bilgi
Afrika Kedisi (African Civet) Hakkında Bilgi


Afrika Kedisi Özellikler

Afrika Kedisi Sınıflandırılması ve Evrimi


Afrika Kedisi , Sahra altı Afrika'da bulunan geniş bir Kedis türüdür. Afrika Kedisi , genetik grubunda kalan tek üyedir ve Afrika kıtasındaki en büyük Kedisi benzeri hayvan olarak kabul edilir. Kedilere benzeyen görünümlerine ve davranışlarına rağmen, Afrika Halkları hiç de kedigil değil, aslında, Gelincikler ve Moğollar da dahil olmak üzere diğer küçük etoburlarla yakından ilgilidir. Afrika Kedisi , asırlardır parfüm üretiminde kullanılan bölgesini (Civetone olarak adlandırılan) işaretlemek için salgıladığı miskiyle ve çarpıcı siyah ve beyaz işaretleriyle Afrika Kedisi  Afrika'nın en kolaylarından biri haline getiriyor. Misk türlerini tanımlamak.

Afrika Kedisi Anatomisi ve Görünümü


Afrika Civet'in en belirgin özelliklerinden biri, kürkleri ve gri suratlarındaki siyah beyaz işaretler, gözlerinin etrafındaki siyah bant ile birlikte, bu hayvanlara Rakun benzeri bir görünüm kazandırıyor. Benzerlik, ancak Afrika Civet'in arka ayaklarının ön ayaklardan biraz daha uzun olması ve duruşunu bir Mongoose'dekinden çok farklı hale getirmesiyle daha da artmaktadır. Ortalama bir yetişkin Afrika Kedisi , yaklaşık olarak aynı uzunluktaki kuyruğu ile yaklaşık 70 cm uzunluğunda bir vücuda sahiptir. Afrika Kedisi pençelerinin her biri Kedisi ağaçlarda daha kolay hareket etmesini sağlamak için geri çekilemez pençeleri olan beş haneye sahiptir.

Afrika Kedisi Dağılımı ve Habitat


Afrika Kedisi , Sahra altı Afrika'da kıyıdan kıyıya uzanan menzili ile Afrika kıtasında çeşitli habitatlarda bulunur. Afrika Civetleri en çok tropikal ormanlarda ve ormanlarda ve Afrika Civetlerinin beslendiği hem örtüsü hem de hayvanları sağlamak için yoğun bitki örtüsünün bulunduğu bölgelerde bulunur. Afrika Civetleri hiçbir zaman kurak bölgelerde bulunmaz ve daima iyi bir su kaynağına sahip bir alanda bulunmalıdır. Buna rağmen, Afrika Civetlerinin daha kurak bölgelere yönelen nehirler boyunca bulunması nadir değildir. Yetenekli yüzücülerdir ve zamanlarını ağaçta olduğu kadar yerde de avlanarak ve dinlenerek geçirirler.

Afrika Kedisi Davranışı ve Yaşam Biçimi


Afrika Kedisi , yalnızca geceleri yiyecek avlamak ve yakalamak için örtünen yalnız bir hayvandır. Bu gece hayvanları, öncelikle gün ışığındaki saatlerin çoğunu yüksek ağaçların güvenliğinde dinlenerek geçiren ağaçta yaşayan canlılardır. Afrika Vatandaşları gün batımından hemen sonra en aktif olma eğilimindedir, ancak hala bol miktarda koruma sağlayan alanlarda avlanma eğilimindedir. Genel olarak çok yalnız canlılar olmasına rağmen, Afrika Kedisi özellikle çiftleşme mevsiminde 15 üyeye kadar gruplar halinde toplandığı bilinmektedir. Ayrıca, bölgelerine has hayvanlardır ve perineal bezlerinin saldığı koku ile sınırlarını işaretlerler.

Afrika Kedisi Üreme ve Yaşam Döngüleri


Afrika Vatandaşlarının birlikte göründüğü tek zaman çiftleşme zamanlarıdır. Dişi Afrikalı Misk, genellikle birkaç ay süren gebelik döneminden sonra 4 yaşına kadar doğurur. Dişi Afrika Kedisi , yavrularını güvenli bir şekilde büyütmek için başka bir hayvan tarafından açılan bir yeraltı yuvasında yuva yapar. Etçil akrabalarının çoğunun aksine, Misk bebekleri genellikle oldukça hareketli ve kürkleriyle doğarlar. Bebekler, anneleri tarafından kendileri için yeterince güçlü olana kadar emzirilirler. Çok nadiren bu kadar yaşlı olmasına rağmen, Afrika Kedisi 20 yıla kadar yaşayabilir.

Afrika Kedisi Diyet ve Av


Afrika Kedisi etçil bir memeli olmasına rağmen, hem hayvansal hem de bitkisel maddeden oluşan çok çeşitli bir diyete sahiptir. Kemirgenler, Kertenkeleler, Yılanlar ve Kurbağalar gibi küçük hayvanlar, Afrika Civet'in diyetinin çoğunu, böceklerin, meyvelerin ve orman tabanında bulduğu düşmüş meyvelerin çoğunu oluşturur. Afrika Kedisi , çoğunlukla pençelerini kullanmak yerine yiyecek toplamak için dişlerini ve ağzını kullanır. Bu yemek yeme yöntemi Afrika Kedisi 40 keskin dişini yakalamak için etkili bir şekilde kullanabileceği anlamına gelir ve Afrika Kedisi güçlü çenesi yemek yemeyi denemek ve kaçmak için zorlaştırır.

Afrika Kedisi Yırtıcıları ve Tehditleri


Gizemli fakat nispeten vahşi bir avcı olmasına rağmen, Afrika Kedisi aslında kendi doğal ortamlarında bulunan diğer bir avcı tarafından avlanır. Büyük yırtıcı kediler, Büyük Yılanlar ve Timsahlar gibi sürüngenlerle birlikte Aslanlar ve Leoparlar dahil olmak üzere Afrika Kedisi en yaygın avcılarıdır. Afrika Kedisi nüfusu, hem habitat kaybı hem de ormansızlaşma tehdidi altındadır ve geçmişte kıta genelinde, kupa avcılarına maruz kalmıştır. Afrika Kedisi yönelik en büyük tehditlerden biri, misklerinin isteğidir.

Afrika Kedisi İlginç Bilgiler ve Özellikler


Afrika Civet'in üreme organlarına yakın bezlerin salgıladığı misk, insanlar tarafından yüzlerce yıldır toplanmıştır. Konsantre şeklinde, kokunun oldukça o olduğu söylenir.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger