Afrika Bush Fili (African Bush Elephant) Hakkında Bilgi





Afrika Bush Fili (African Bush Elephant) Hakkında Bilgi
Afrika Bush Fili (African Bush Elephant) Hakkında Bilgi

 Afrika Bush Fili Özellikler

 Afrika Bush Fil Sınıflandırması ve Evrimi


Afrika Bush Fil, bugün karada yaşayan tüm canlıların en büyüğüdür ve bazı bireyler 6 tondan daha ağırlaşmaktadır. Fil'in Yunanca fildişi kelimesiyle isimlendirildiği, yani Fillerin benzersiz uzun dişleri için seçildiği düşünülmektedir. Afrika Bush Filinin atalarının çoğu, son buzul çağında (Yünlü Mamut dahil) soyu tükenmiş olmasına rağmen, bugün kalan Asya Fil olan (birkaç alt türden oluşan) üç ayrı Fil türü kalmıştır. ), Afrika Bush Fil ve Afrika Orman Fili. Bu iki Fil türü birbirine çok benzese de, Afrika Bush Filinin genel olarak yuvarlak kulakları ve daha dik dişleri olan Afrika Orman Filinden daha büyük olduğu düşünülmektedir.

Afrika Bush Fil Anatomisi ve Görünümü


Afrika Bush Fil, dünyadaki bilinen en büyük kara memelisidir ve erkek Afrika Bush Filleri 3,5 metreye kadar çıkar ve dişiler yaklaşık 3 metre yüksekliğinde biraz daha küçüktür. Afrika Bush Fillerinin gövdesi de 6-7 metre uzunluğunda büyüyebilir. Bir Afrika Bush Filinin dişleri yaklaşık 2,5 metre uzunluğunda olabilir ve genellikle küçük bir yetişkin İnsan ile aynı olan 50 ila 100 kilo arasındadır. Afrika Bush Fillerinin her biri yaklaşık 5.0 kg ağırlığında ve yaklaşık 12 inç uzunluğunda dört molar dişi vardır. Afrika Bush Filinin ağzındaki ön azı dişleri parçalanır ve parçalanırken, arka çift ileri doğru kayar ve Afrika Bush Filinin ağzının arkasında iki yeni azı dişi çıkar. Afrika Bush Filleri yaşamları boyunca altı kez dişlerini değiştirdiler ancak Afrika Bush Filleri 40 ila 60 yaşlarındayken, artık dişleri yok ve ne yazık ki Afrika'daki Fillerin ölümünün ortak bir nedeni olan açlıktan ölecekler. vahşi.

Afrika Bush Fil Dağılımı ve Habitat


Atalarının tarihi bölgesi Kuzey Kutup Dairesi'ne kadar uzanmasına rağmen, Afrika Bush Fili esas olarak Orta ve Güney Afrika'da, Afrika'nın ovalarını ve otlaklarını yiyecek için otlayan ve su çukurları araştıran göçebe sürülerde bulunur. Biraz daha küçük olan Afrika Orman Fili'nden farklı olarak, Afrika Bush Fil, Afrika kıtasının çimenli savana ovalarında ve çalı topraklarında, anneleri ve yavrularını içeren gruplarda yaşar. Genel olarak, Afrika Bush Fil sürüleri yaklaşık 10 kişi içerir, ancak aile gruplarının 1000'den fazla Fil içerebilecek bir klan oluşturarak bir araya gelmesi nadir değildir. Bu çok sosyal yaşam tarzı Afrika Bush Fillerinin açık Afrika ovalarında daha az savunmasız oldukları anlamına geliyor.

Afrika Bush Fil Davranışı ve Yaşam Tarzı


Afrika Bush Fil sadece inanılmaz derecede sosyal bir memeli değil, aynı zamanda çok aktif bir memelidir. Afrika Bush Filleri göçebe hayvanlardır, yani sürekli yiyecek aramak için hareket halindedirler, bu yüzden bu aile sürüleri içinde hareket etmek, hem yırtıcılardan hem de elementlerden daha fazla korunmalarını sağlar. Afrika Bush Filinin gövdesi en ayırt edici özelliklerinden biridir ve bu ekstra uzun burun sadece yiyecek toplamak ve işlemek için yeterince esnek değil, aynı zamanda su da toplayabilir. Gövdesi, dişleriyle birlikte, kendisini Aslanlar gibi avcılardan korumak ve çiftleşme mevsiminde diğer Afrika Erkek Afrika Filleri ile savaşmak için de kullanılabilir. Afrika Bush Fillerinin ayrıca sevgiyi verme ve almayı, gençleri derinden almayı ve ölü akrabaları için yas tutmayı içeren davranışları sergileyen son derece zeki ve duygusal hayvanlar olduğu düşünülmektedir.

Afrika Bush Filinin Üreme ve Yaşam Döngüleri


Afrika Bush Filleri nispeten uzun ömürlü olma eğilimindedir, ortalama yaşam süresi 60 ila 70 yıl arasındadır, Kadın Afrika Bush Filleri 10 ila 11 yıl sonra cinsel olgunluğa erişebilir (üreyebilir), ancak en verimli olanlar arasında 25 ve 45 yaşları arasında. Erkek Afrika Bush Filleri, yaklaşık 20 yaşına gelene kadar genellikle cinsel olgunluğa erişemezler. Çiftleşmeden ve 2 yaşına kadar olan gebelik süresinden sonra, dişi Afrika Bush Fil tek bir buzağı doğurur (ikizler biliniyordu ancak çok nadir görülür). Afrika Bush Fil buzağı 2 yıl boyunca emzirilmiş ancak kendisini (6 yaş civarında) destekleyecek kadar yaşlanıncaya kadar sürünün rehberliği ve koruması altında kalacaktır. İşte bu noktada Afrika Bush Fil yavrularının dişleri büyümeye başlayacak.

Afrika Bush Fil Diyeti ve Av


Muazzam büyüklüğüne rağmen, Afrika Bush Fili, sadece bitkilerden ve bitki maddesinden oluşan bir diyette hayatta kalması anlamına gelen otçul bir memelidir. Afrika Bush Filinin diyetinin büyük kısmı, gövdelerini kullanarak ağaçlardan ve çalılardan soyulmuş yaprak ve dallardan oluşur. Afrika Bush Fili de meyveler ve çimler üzerinde otlatır ve kullanır

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger