Timsah (Alligator) Hakkında Bilgiler



Timsah (Alligator) Hakkında Bilgiler
Timsah (Alligator) Hakkında Bilgiler

Timsah (Alligator) Özellikler


Timsah Sınıflandırması ve Evrimi

Timsahlar, Timsahlar gibi diğer büyük sürüngenlerle aynı ailededir, ancak güney ABD ve Çin olan (Timsahın artık tükenmek üzere olduğu) yalnızca iki ülkeye özgüdür. Timsahlar, Timsah kuzenlerinden daha küçük olma eğilimindedir, ancak onları dünyadaki en hızlı büyük sürüngenlerden biri haline getiren karada 15mph hıza kadar hareket ettiği bilinmektedir. Büyüklüklerine rağmen, Timsahlar ve Timsahlar arasında Timsah'ın burnu bir Timsahdakinden daha kısa olduğundan ve Timsahların dişleri görülemeyen ancak ağızları kapalıyken Timsahlar arasında belirgin bir farklılık vardır. Timsahlar ayrıca, güney, Güney Amerika habitatlarında Gators olarak da bilinir.

Timsah Anatomisi ve Görünümü


Timsahlar çok büyük sürüngenlerdir, erkeklerin boyu 4.5 metreye kadar büyür. Dişi Timsah toplam gövde ve kuyruk uzunluğu 3 ile 3,5 metre arasında olacak şekilde biraz daha küçük olma eğilimindedir. Çin Timsahı, çok daha küçük bir türdür ve neredeyse bir Amerikan Amerikan Timsahının yarısı kadardır. Timsahların rengi sarıdan yeşile, kahverengiden kahverengiye değişen zırh kaplı bir gövdesi vardır ve nihayetinde yaşlılıkta neredeyse tamamen siyahlaşırlar. Timsah'ın kuyruğu inanılmaz derecede kaslıdır ve sudayken hayvanı itmek için kullanılır. Timsahların ayak parmaklarının arasına dokunmuş kısa, kısa bacaklı bacakları vardır. Bu, sadece yüzerken onlara yardım etmekle kalmaz, aynı zamanda çamurlu nehir bankalarını kolaylıkla müzakere edebilecekleri anlamına gelir.

Timsah Dağılımı ve Habitat


Amerikan Timsahları Güneydoğu ABD’de, Florida ve Louisiana’da, Georgia, Alabama ve Mississippi’nin güney kısımlarında, Güney ve Kuzey Carolina kıyılarında, doğu Teksas’da, Oklahoma’nın güney doğu köşesinde ve Güney’in güney ucunda bulunur. Arkansas. Amerikan Timsahlarının çoğunluğu Florida ve Louisiana'da yaşamakta ve iki eyalet arasında bir milyondan fazla timsah bulunduğunu düşünmektedir. Amerikan Timsahları, göletler, bataklıklar, sulak alanlar, nehirler, göller ve bataklıklar gibi tatlı su ortamlarında ve acı ortamlarda yaşar. Güney Florida, hem Timsahların hem de Timsahların aynı yerde yaşadığı bilinen tek yer.

Timsah Davranışı ve Yaşam Biçimi


Timsah, karada hareket ederken şaşırtıcı derecede tıknaz olan yalnız bir avcı. Oldukça yavaş olma eğilimindedirler, kaygan bankalar boyunca sürünerek veya göbeklerinde kayarak kendilerini hareket ettirirler. Bunlar, bölge bildirimi, bir eş bulma ve gençleri, anneleri tehlikede olduğu konusunda uyarmak da dahil olmak üzere, farklı şeyleri temsil etmek için çeşitli sesler çıkardığı bilinen karasal hayvanlardır. Bununla birlikte, Erkek Timsahlar, bu kadar belirgin bir ses kutusuna sahip görünmüyor ve rekabet eden erkekleri savaştıracakları hırıltılı ve körüklü oldukları bilinen üreme mevsimi dışında çok az gürültü yapıyor gibi görünüyor.

Timsah Üreme ve Yaşam Döngüleri


Timsahlar, ilkbaharda, uygun bir ortak bulmak için büyük gruplar halinde bir araya geldiklerinde üreme eğilimindedir. Dişi çamurdan bir yuva yapar, yerde 50 yumurta bıraktığı yerde bırakır ve dallar. Kuluçkahaneler, yuvadaki çürüyen bitki örtüsü ile yapılan 2 aylık bir kuluçka süresinden sonra ortaya çıkar. Dişiler yumurtalarını kırdıkları gibi kuluçkaya yatırmazlar fakat yuvalarını aç avcılardan korurlar. Bebek Timsahları, yumurtadan çıktıklarında 15 ila 20 yaş arasındadır ve bir çok türün avlanmasına karşı savunmasızdır. Genellikle ilk 2 yıl anneleriyle birlikte kalırlar. Timsahların yaklaşık 50 yaşına kadar yaşama eğilimindedir, ancak bazılarının esaret altında olduğu en az 20 yıl daha yaşadığı bilinmektedir.

Timsah Diyet ve Av


Timsah genellikle yalnız bir avcıdır, ancak daha küçük ve daha genç olan Timsah bireylerin, özellikle avlanırken gruplar halinde kaldığı bilinmektedir. Timsah, balıkları, küçük memelileri ve kuşları yiyor, ancak Timsah'ın daha büyük hayvanlara saldırdığı da biliniyor. Yetişkin timsahların Geyik avladıkları ve daha küçük Timsahları öldürüp yedikleri bilinmektedir. Bazı durumlarda, daha büyük timsahların Florida Panther ve Kara Ayıları avladıkları biliniyor ve timsahı çevreleri boyunca baskın avcı yapıyor. Evcil hayvanlara ve hatta insanlara yapılan saldırılar da bilinmiyor.

Timsah Yırtıcıları ve Tehditleri


Timsah, ortamında çok daha büyük hayvanları avladığı bilinen bir apeks avcısıdır. İnsanlar, neredeyse etleri ve çeşitli ürünlerin üretiminde kullanılan eşsiz derileri için tükenmek üzere avlandıkları için yetişkin Timsahların tek avcısıdır. Küçük bebek Timsahları ise, Rakunlar, Kuşlar, Bobçatlar ve hatta diğer Timsahlar da dahil olmak üzere bir dizi türün avıdır. Bugün Kuzey Amerika'nın birçoğunda avlanmaktan korunmasına rağmen, Timsahlar, doğal yaşam alanlarının kaybı ve Avrupa'daki yüksek kirlilik seviyesinden dolayı tehdit altındadır.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger