Aldabra Dev Kaplumbağa (Aldabra Giant Tortoise) Hakkında Bilgiler



Aldabra Dev Kaplumbağa (Aldabra Giant Tortoise) Hakkında Bilgiler
Aldabra Dev Kaplumbağa (Aldabra Giant Tortoise) Hakkında Bilgiler

Aldabra Dev Kaplumbağa (Aldabra Giant Tortoise) Özellikler


Aldabra Dev Kaplumbağa Sınıflandırma ve Evrim

Aldabra Dev Kaplumbağa, Hint Okyanusu'ndaki Aldabra Adaları'na özgü dev bir kaplumbağa türüdür. Aldabra dev kaplumbağası, gezegendeki en büyük kaplumbağa türlerinden biridir ve aynı zamanda dünyanın en uzun yaşayan hayvanlarından biridir ve bir Aldabra Dev Kaplumbağası, 255 yaşlarındaki büyük yaşına ulaşmıştır. Aldabra Dev Kaplumbağa, günümüzde yaşayan tek Hintli okyanus devi Kaplumbağa türüdür, çünkü diğerleri artık İnsan yerleşimcilerinin (şimdi vahşi yaşamda neslinin tükeneceği düşünülen Seyşeller Dev Kaplumbağası dahil) gelmesiyle soyları tükenmiştir. Aldabra Giant Tortoise ve Seyşeller Giant Tortoise, görünüş ve davranışlarında o kadar benzerdir ki, aslında bazıları tarafından aynı tür olduğu düşünülmektedir.

Aldabra Dev Kaplumbağa Anatomisi ve Görünümü


Aldabra Dev Kaplumbağa, altındaki Aldabra Dev Kaplumbağa'nın yumuşak, korunmasız gövdesine koruyucu zırh görevi gören muazzam bir kubbe şeklinde kabuğa sahiptir. Aldabra Giant Tortoise, dalları yukarıdan yukarıdan ağaçlara ayırmak için kullandığı inanılmaz derecede uzun bir boyuna sahiptir. Erkek Aldabra Giant Tortoise, ortalama 1.1 metre boyunda büyür ve dişiler 0.9 metre uzunluğunda biraz daha küçüktür. Erkeklerin, bu kadar büyük olmasalar da, kadın meslektaşlarından yaklaşık 100 kg daha fazla ağırlık taşıdıkları bilinmektedir. Yavaş hareket eden, kalın, kısa bacaklı ve yuvarlak olan, kum üzerinde yürürken onlara yardım eden düz ayaklı hayvanlardır.

Aldabra Dev Kaplumbağa Dağılımı ve Habitat


Aldabra Dev Kaplumbağa, özellikle Hint Okyanusu'ndaki Seyşeller ada zincirinin bir parçasını oluşturan Aldabra atolesinin (bir lagayı kısmen veya tamamen çevreleyen bir mercan adası) adalarında otlaklar ve bataklıkların içinde bulunur. Bir zamanlar bu adaları başka dev Tortoise türleri ile paylaştılar, ancak bunların çoğu 1700 ve 1800'lerde neslinin tükenmesi için avlandı. Her ne kadar Aldabra Dev Kaplumbağa'nın yoğun, alçak yatılı bitki örtüsü bulunan bölgelerde bulunmasına rağmen, Aldabra Dev Kaplumbağa'nın gıdaların yetersiz beslendiği zaman daha seyrek, kayalık bölgelere doğru gezindiği bilinmektedir. Aldabra Dev Kaplumbağa genellikle gölgede veya sıcağında soğumaları için çok sığ bir su havuzunda dinlenirken bulunabilir.

Aldabra Dev Kaplumbağa Davranışı ve Yaşam Biçimi


Aldabra Dev Kaplumbağalar hem bireysel olarak hem de çoğunlukla açık arazilerde toplanma eğiliminde olan sürülerde bulunur. Aldabra Giant Tortoise, genellikle sabahları en fazla yiyecek aramaya başlarken, sıcaklık çok yükselmeden önce aktiftir. Aldabra Dev Kaplumbağasının ayrıca yeraltı yanıklarını kazdığı veya günün sıcağında serin tutmak için bataklıklarda dinlendiği de bilinmektedir. Yavaş ve temkinli hayvanlar olmasına rağmen, Aldabra Dev Kaplumbağasının, insanların varlığına ilgi göstermediği söyleniyor. Bu, İnsan yerleşimcilerin avlanması için çok kolay olmasının sebeplerinden birinin, bu hayvanların onlardan korkmadıkları için olduğunu gösteriyor.

Aldabra Dev Kaplumbağa Üreme ve Yaşam Döngüleri


Dişi Aldabra Dev Tortoises, Şubat ve Mayıs ayları arasında 25 lastik yumurtayı yumurtladı, zeminde kuru, sığ bir yuvaya soktu ve onları yırtıcı hayvanlar tarafından yenilmelerine karşı savunmasız bıraktı. Dişi Aldabra Dev Kaplumbağalarının yılda 8 ay kuluçka süresinden sonra kuluçka yapan, yılda birden fazla debriyaj üretebileceği düşünülmektedir. Bebek Aldabra Giant Tortoises, yağışlı mevsimin gelmesiyle aynı zamana denk gelen aynı iki hafta boyunca ortaya çıkma eğilimindedir. Çok yavaş büyüyen sürüngenlerdir ve genellikle 20-30 yaşları arasında cinsel olgunluğa erişemezler. Her ne kadar bazı bireylerin 250 yıldan uzun süredir yaşadığı biliniyor olsa da, çoğu 80 ila 120 yaş arasındadır.

Aldabra Dev Kaplumbağa Diyet ve Av


Aldabra Giant Tortoise, zamanının çoğunu çevresindeki bitkilerin bulunduğu çevrede yiyecek arayarak geçiren otçul bir hayvandır. Aldabra Dev Tortoise'nin, 20'den fazla farklı çim ve bitki türü içeren bir alan olan "Tortoise Turf" olarak bilinen yerlerde bulunduğu bilinmektedir. Aldabra Giant Tortoises ayrıca çevredeki bitki örtüsünden yaprakları, meyveleri ve meyveleri de yer ve muamelelerde biraz daha yukarılara oturarak gerçekte arka bacaklarına uzandığı bilinmektedir. Evcil hayvanların adalara tanıtılmasıyla türler için en büyük darbelerden biri, daha önce orada bulunmayan yiyecekler için rekabet edebilmeleriydi. Keçilerin çok çabuk otladıkları, Kaplumbağa'nın doğal yaşam alanlarının geniş alanlarına girdikleri bilinmektedir.

Aldabra Dev Kaplumbağa Avcıları ve Tehditleri


Muazzam büyüklüğü ve doğal memeli avcılarının bulunmaması nedeniyle, Aldabra Dev Kaplumbağa yetişkinlerinin vahşi doğada avcıları olmadığı düşünülüyordu (daha savunmasız ve daha küçük gençlerin çukurlarda yaşayan dev Yengeç türleri tarafından avlandığı söyleniyor. atoll). Ancak, İnsan yerleşmek ile

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger