Amerikan Eskimo Köpeği Hakkında Bilgiler



Amerikan Eskimo Köpeği Hakkında Bilgiler
Amerikan Eskimo Köpeği Hakkında Bilgiler

Amerikan Eskimo Köpeği (American Eskimo Dog) Özellikler


Amerikan Eskimo Köpek Tarihi ve Evcilleştirme

Amerikan Eskimo Köpeği, ismine rağmen aslında Almanya'ya özgü olan küçük ve orta ölçekli bir yerli Köpek cinsidir. Avrupalı ​​yerleşimciler ile Alman Spitz'in beyaz versiyonları geldi, ancak Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra, o zamanlar ülkeye yönelik olumsuz duyguları önlemek için adının değiştirilmesi gerekiyordu. Yakın zamana kadar Alman Spitz ve Amerikan Eskimo Köpeği aynı cins olarak kabul edildi, ancak ikisi arasında ince farklar olduğu için ayrı ayrı kayıt altına alındılar. Amerikan Eskimo Köpeğinin bugün üç farklı türü vardır; bunlar oyuncak, minyatür ve standart versiyonlardır. Boyutları farklı olsa da, görünüm ve mizaçta neredeyse aynıdırlar.

Amerikan Eskimo Köpeği Fiziksel Özellikleri


Amerikan Eskimo Köpeği, kare gövdeli ve kama biçimli başlı, küçük ve kompakt bir yerli cinstir. Neredeyse her zaman dik olan küçük, sivri uçlu kulakları ve kahverengi gözlü genellikle siyah bir burnu vardır. Amerikan Eskimo Köpeğinin en belirgin özelliklerinden biri, yerlerinde oldukça uzun olan güzel, kar beyazı montudur. Amerikan Eskimo Köpeği, dış tabakayı oluşturan daha uzun, kaba tüyleri olan, yumuşak, yoğun bir alt kattan oluşan kalın bir çift kat kürk içerir. Amerikan Eskimo Köpeğinin kuyruğu uzun ve yukarı doğru kıvrımlıdır ve uzun, beyaz tüylerle kaplıdır. Cins cinsine (oyuncak, minyatür veya standart) bağlı olarak, boyları 23 cm ile 43 cm arasında değişir.

Amerikan Eskimo Köpek Davranışı ve Mizaç


Amerikan Eskimo, Birleşik Devletler'deki hanelerde giderek daha popüler hale gelen, sevgi dolu ve sevgi dolu bir cins. Bunlar, çeşitli evlerde ve dairelerde kolayca yaşadığı bilinen sert ve uyarlanabilir Köpeklerdir. Amerikan Eskimo Köpeği son derece uyanıktır ve yaklaşan herhangi bir yabancıya sahibini uyarmak için havlayacağı için onu keskin bir bekçi köpeği yapar. Doğada doğal olarak eğlenceli oldukları ve her zaman mutlu etmeye istekli oldukları için küçük çocuklarla iyi oldukları bilinmektedir. Amerikan Eskimo Köpek ayrıca bekçi köpeği, bekçi köpeği, narkotik tespiti ve hileler yapmak için kullanılan çok zekidir. Amerikan Eskimo Köpeği, İnsanlara eşlik etmeyi başarır, ancak açıkça baskın bir sahibi yoksa davranışsal sorunlar ortaya çıkabilir.

Amerikan Eskimo Köpek Yetiştiriciliği


Amerikan Eskimo Köpeği aslında Amerika'da yüzlerce yıldır var olmasına rağmen, adı Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra değişinceye kadar Beyaz Alman Spitz'i olarak biliniyordu. Neredeyse tamamen arkadaş olarak ve bazen de bekçi köpeği olarak yetiştirildiler, üç farklı boyutta, herhangi bir boyuttaki herhangi bir evin sahip olabileceği anlamına geliyor. Bununla birlikte, çok fazla dikkat gerektiriyorlar. ipeksi kürklerinin düzenli olarak bakımıyla ve kendilerini aileye uygun şekilde entegre etmeyi severler. Amerikan Eskimo Köpeği çöp başına ortalama 5 yavruya sahiptir ve sağlıklı bireyler 15 yaşından büyük olabilir.

Amerikan Eskimo Köpeği İlginç Bilgiler ve Özellikler


Adına rağmen, Amerikan Eskimo Köpeği'nin Eskimo ve Inuit Köpekleriyle hiçbir bağlantısı olmadığı düşünülmektedir. 1913 yılında Alman kökenlerinden dolayı cinslere karşı ayrımcılık yapılmaması için Amerikan Eskimo olarak yeniden adlandırıldılar. Amerikan Eskimoları olarak adlandırılmalarının en muhtemel sebebinin karlı beyaz önlükleri olduğu düşünülmektedir. Amerikan Eskimo Köpeği, Barnum ve Bailey Circus'ta bir dizi oyunculukta rol oynadıktan sonra giderek daha popüler bir ırk haline geldi. Müzikle dans etmek ve palyaçolarla etkileşimde bulunmak gibi bir takım hileler tamamlanabilirdi, ancak gerçekte bir isim yapan, bir Amerikan Eskimo Köpeğinin sıkı bir ip üzerinde yürüyen ilk Köpek olduğu gerçekti.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger