Albastors Kuşu (Albatross) Hakkında Bilgiler



Albastors Kuşu (Albatross) Hakkında Bilgiler
Albastors Kuşu (Albatross) Hakkında Bilgiler


Albastors Kuşu  (Albatross) Özellikler


Albatros Sınıflaması ve Evrimi

Albatros, Güney Pasifik boyunca ve hatta daha soğuk Antarktika bölgelerinde bulunan büyük bir deniz kuşu türüdür. Güney denizlerinde 21 farklı Albatros türü bulunmaktadır, ancak ne yazık ki, farklı Albatros türlerinin 19'unun bugün neslinin tükenmesiyle tehdit edildiği söylenmektedir. Albatros, kuşlarının faturasının tepesinin her iki tarafındaki boru şeklindeki burun delikleri nedeniyle Kuşlar arasında benzersiz olan Petrels dahil diğer deniz kuşları ile yakından ilgilidir; bu, bu Kuşlara genellikle Tubenozlar denir. Albatros ilk Coleridge'nin Eski Denizcinin Rime'i olan 1798 şiiri ile halka tanıtıldı.

Albatros Anatomisi ve Görünümü


Albatros, erkek Gezici Albatros'un kanat açıklığı olan 3,5 metre veya daha fazla uzunluğa kolayca ulaşabildiği için gökyüzündeki en büyük Kuşlardan biridir, yani herhangi bir Kuşun en büyük kanat açıklığına sahiptir. Wandering Albatross ayrıca 1 metreden daha uzun (kuyruk dahil) bir gövdeye sahiptir ve diğer türlerin büyüklüğü genellikle biraz daha küçüktür. Albatross, uzun, dar kanatları, büyük bir başı ve sonunda asılan ve kaygan avını idare etmek için her iki tarafında keskin bıçakları olan uzun ve güçlü bir tasarı ile kolayca tanımlanabilir bir Kuştur. Albatros'un ayaklarının her birinde, her biri arasında perdeli deri bulunan üç ayak parmağı vardır. Diğer birçok Kuş türünün aksine, Albatros'un arka ayak parmakları yoktur, çünkü bu deniz kuşlarının onlara ihtiyacı yoktur.

Albatros Dağılımı ve Habitat


21 farklı Albatros türünün tamamı, özellikle Güney Okyanusu'nda bulunan bazı türlerle birlikte, özellikle Güney Pasifik boyunca dağılmıştır. Albatros, Atlantik'in kuzey bölgelerinde bulunmamasına rağmen, Kuzey Pasifik'te bulunan birçok tür türü, Wading Albatross en yüksek seviyedeydi ve Galapagos Adaları'ndaki yuvalama yerleri bulundu. Albatros, yaşamının çoğunluğu için havaya bağlı olduğu için birçok Kuş arasında benzersizdir. Albatroslar bütün hayatlarını dalgaların üzerinde kayarlar ve çok kısa bir sürede binlerce mil uçarlar. Üreme mevsimi boyunca, Albatros nihayet, genellikle Antarktika Tundra'nın içinde yer alan uzak, kayalık adaların uçurumlarında büyük kolonilere yuva yapan kuru toprağa geri döner.

Albatros Davranışı ve Yaşam Tarzı


Albatros'un konik kanatları, çok daha fazla enerji kullanan uçanlar yerine havada süzülme eğiliminde oldukları anlamına gelir. Albatros'un dinamik yükselme olarak bilinen bir uçan tekniği kullandığı bilinmektedir; bu, Albatros'un dalgalar üzerinde yükselen rüzgarlardan daha uzun süre boyunca ve gerçekten hiçbir şey yapmadan ekstra kaldırma sağlamak için kullandığı anlamına gelir. Albatros avını gökten gördüğünde, bir Balık'ı yüzeyden yakalamak için aşağıya süzüldüğünde veya bazen suya dalarak mükemmel bir görüşe sahiptir. Ayrıca karanlıkta bile avlarını ve üreme alanlarını tespit etmelerini sağlayan olağanüstü bir koku alma duyusuna sahip oldukları bilinmektedir.

Albatros Üreme ve Yaşam Döngüleri


Albatross, adalardaki büyük kolonilerde yuva yapar; burada, bazıları cinsel olgunluk yaşına gelene kadar yedi yedi yıla kadar sağlam bir şekilde uçan binlerce başka Albatros bireyinin olabileceği yerlerdir. Gagalarını ve gıcırdamalarını içeren eşsiz bir kur sergisinden sonra, erkekler ve dişiler eşleşecek. Dişi Albatross, yarım kiloya kadar dayanabilen bir yumurtayı yere koyuyor. Albatros ebeveynleri, Albatros türlerinin boyutuna bağlı olarak yumurtayı 2-3 ay boyunca kuluçkaya yatırır. Albatros ebeveynleri civcivlerini uçurabilinceye kadar korur ve temizler. Albatros civcivleri, Albatros türlerinin boyutuna bağlı olarak, kızartmak için 5 ila 10 ay sürebilir. Yaşları 40 ila 50 arasında değişen, çok uzun süre yaşayan Kuşlardır.

Albatros Diyet ve Av


Albatros, etçil bir Kuş'tur çünkü Albatros diyeti yalnızca Balık ve diğer su hayvanlarından oluşur. Albatros Balık, Kalamar, Krill, Yengeçler ve diğer Kabuklular hakkında, suya daldırarak ya da su yüzeyine takarak ya da cinayeti başka bir hayvandan temizleyerek beslenir. Su yüzeyinde veya yakınında yüzen hem leş hem de sığınağı yedikleri de bilinmektedir. Albatros'un mükemmel görüşü ve kokusu, iyi tasarlanmış ve keskin keskin gagası ile birlikte, bu hayvanın denizdeki bir yaşam için mükemmel bir şekilde uyarlandığı anlamına gelir. Civcivler, katı ve daha kaygan öğünler elde edinceye kadar ebeveynlerinin yüksek besleyici, ancak kötü kokulu mide yağları ile beslenir.

Albatros Yırtıcıları ve Tehditleri


Albatros'un çok büyük olması ve Albatros'un neredeyse bütün ömrünü gökyüzünün güvenliğinde geçirmesi nedeniyle, Albatros'un geçmişte onları avlayan İnsanlardan başka gerçek bir yırtıcı hayvanı yoktur. Albatross ayrıca, uzak yerlerdeki yuvaları dışında, diğer tüm hayvanlardan korunabilecekleri yerlerdir.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger