Alpine Dachsbracke Köpek Hakkında Bilgiler



 
Alpine Dachsbracke Köpek Hakkında Bilgiler
Alpine Dachsbracke Köpek Hakkında Bilgiler

 

Alpine Dachsbracke Köpek  Özellikler


Alp Dachsbracke Tarih ve Evcilleştirme

Alp Dachsbracke, 19. yüzyılın ortalarında aslen Avusturya dağlarında yaratılmış, sert ve güçlü bir Scent Hound ırkıdır. Daha büyük yerli Avusturya Hounds'ını Almanya'nın kısa bacaklı Dachshund'uyla karıştırmakla ortaya çıkan alpin avcıları, hayvanları izlemek için kullanamayacakları, yaralı hayvanı geri getirebilecek kadar sakin olan bir ırk yaratabildiler. efendileri, daha fazla zarar vermeden. Alp Dachsbracke, 1932'de Avusturya'daki dünyanın üçüncü Scent Hound ırkı olarak resmen tanındı ve bugün hala avcılar ve gameperler tarafından bir aile evcil hayvanından daha yaygın tutuldu.

Alp Dachsbracke Fiziksel Özellikler


Alp Dachsbracke, en yakın akrabalarının çoğundan daha büyüktür, çünkü bu cins Avusturya Alplerinin yüksek rakımlarına dayanabilmek için yetiştirildi. O zamanlar birçok ülkede olduğu gibi, kısa bacaklı Scent Hounds da avlarını daha yakından takip edebilmeleri için yaratılıyordu. Alpine Dachsbracke, kısa ve uzun bacaklarla taşınan, bu cinsi oldukça yavaş hareket ettiren uzun ve sağlam bir gövdeye sahiptir. Genellikle kırmızı, kahverengi veya siyah renklidirler ve gerçekten ayırt edilebilir herhangi bir işaretten yoksun olma eğilimindedirler. Alp Dachsbracke, soğuk dağlarda ılık kalmasına yardımcı olmak için çift bir kürk manto içerir. Bu, her ikisi de Köpeğin vücudunu sıcak tutmaya yardımcı olan ılık ve yumuşak bir astar ile kalın, suya dayanıklı bir üst kattan oluşur.

Alp Dachsbracke Davranışı ve Mizaç


Alpine Dachsbracke, dayanıklılığı, dayanıklılığı ve gücü ile bilinir; özellikle hızlı olmamasına rağmen, kısa ve uzun gövdeleri çok kaslıdır ve Alpine Dachsbracke'nin uzun süre boyunca bir koku izini izlemesini sağlar. Bunlar özellikle saldırgan Köpekler değillerdir ve bu yüzden ustalarının öldürülmesini, daha fazla yaralanmaya veya gerçekten yemelerine gerek kalmayacak, bu da günümüzde avcıların giderek daha popüler bir yoldaş olmasını sağlamıştır. Ayrıca avcıların ve diğer çalışan köpeklerin yanında çalışmak için kullanılan, nispeten arkadaş canlısı bir tür. Alpine Dachsbracke zeki ve korkusuz bir hayvandır ve sadece kendilerini paket lideri olarak tanımlayan sağlam ve kendine güvenen bir sahibi tarafından kullanılmalıdır.

Alp Dachsbracke Yetiştiriciliği


Alp Dachsbracke, 19. yüzyılın ortasından bu yana avcılar tarafından, dağlarda yükselen sert hava koşullarını idare edemeyen, aynı zamanda cesur ve sosyal olan, sert ve sağlam bir hayvan üretmek için yetiştirildi. iyi bir arkadaştır. Alpine Dachsbracke, ev hayvanı olarak tutulursa, dayanıklılık ve zindelik için baştan beri iyice beslendikleri için çok fazla egzersiz gerektirir. Minimal tımarlara ihtiyaçları vardır ve önemli herhangi bir genetik sağlık problemi olduğu bilinmemektedir. Dişiler kör olarak doğan sekiz yavrudan ortalama doğum yaparlar. Alpine Dachsbracke 12 yaşında bir ortalama yaş alır.

Alp Dachsbracke İlginç Bilgiler ve Özellikler


Benzer bir köpeğin antik çağda avcılar tarafından kullanıldığı düşünülüyordu ve Alpine Dachsbracke ırkını bu kadar popüler olmaya teşvik eden aslında telif hakkı olduğu sanılıyordu. 1881 ve 1885 arasında Habsburglu Taç Prens Rudolf, Alp Dachsbracke'nin av gezilerinde kendisine eşlik etmekte ısrar etti. Alpine Dachsbracke, ayrıca Basset des Alpes ve bu köpeğin kendi Avusturya'sındaki resmi ismi olan Alpenlandischer Dachsbracke gibi birçok isme de sahiptir.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger