Amerikan Foxhound Köpek (American Foxhound) Hakkında Bilgiler



Amerikan Foxhound Köpek (American Foxhound) Hakkında Bilgiler
Amerikan Foxhound Köpek (American Foxhound) Hakkında Bilgiler


Amerikan Foxhound Köpek (American Foxhound)  Özellikler


Amerikan Foxhound Tarihi ve evcilleştirme

Amerikan Tilki Kuyruğu, 1700'lerde, İngiliz Tilki Kuyruğu ve Fransız Tilki Kuyruğu'ndan George Washington tarafından yetiştirildiği zamanlar. En göze çarpan ataları, 1650'de İngiliz yerleşimcilerle Kuzey Amerika'ya gelen İngiliz Tilki Kuyrukları. O zamanlar, avcıların İngiliz Foxhound ile benzer fiziksel özelliklere sahip olan bir yerli ırka ihtiyacı vardı, ancak biri hem daha hızlı hem de mevcut ırklardan daha keskin bir koku alma hissine sahipti. 17. yüzyılda, Amerikan Tilki Kuyruğu en çok yerli halkı aramak için kullanıldı, daha sonraları vahşi hayvanların oldukça etkili bir avcısı haline geldi. Amerikan Foxhounds, hem avcılar hem de çiftçiler tarafından 10 ila 20 birey içeren gruplarda hem kendi başlarına hem de paket hayvan olarak tutulur.

Amerikan Foxhound Fiziksel Özellikleri


Amerikan Foxhound, ortalama 63 cm boyunda büyüyerek yetişen yerli köpeklerdir. Uzun ve yağsız hayvanlardır, düz, uzun bacaklı ve hafifçe yukarı eğimli dar bir kuyruk. Amerikan Foxhound'un en çok beyaz, kahverengi, ten rengi veya siyah olan ve oldukça düzenli olarak saçıldığı bilinen kısa bir kaba kürk tüyü vardır. Amerikan Foxhound'un uzun başı kubbe şeklinde olup, genellikle ela ya da kahve renkli olan geniş, geniş gözlü gözler ile kubbe şeklindedir. Geniş kolye şeklindeki kulakları, Amerikan Foxhound'un yüzünü saran başlarının her iki tarafında da düz duruyor. İngiliz Foxhound'dan daha yalın olmasına rağmen, Amerikan Foxhound'un vücudu inanılmaz derecede kaslıdır ve büyük dayanıklılık, hız ve çeviklikle kovalamacaya devam etmesini sağlar.

Amerikan Foxhound Davranışı ve Mizaç


Amerikan Foxhound evdeyken genellikle sadık, tatlı, şefkatli ve nazik bir doğaya sahiptir, ancak diğer Hounds gibi, avlanırken inanılmaz derecede adanmış ve cesurlar. Bununla birlikte, bir koku izi ile karşılaştıklarında nispeten inatçı oldukları bilinir ve kovalarken inanılmaz hızlı koşarlar. Bir ev hayvanı olarak, Amerikan Foxhound'un inanılmaz derecede aktif doğası nedeniyle çok fazla egzersize ihtiyacı vardır ve özellikle evcil hayvan olarak kabul edildiğinden dolayı, diğer yerli Köpek ırkları ile iyi geçindiği bilinmektedir. Ancak Amerikan Tilki Kuyruğu, oluşabilecek davranışsal sorunlardan kaçınmak için sürekli bir paket liderine ihtiyaç duyar. American Foxhound inanılmaz derecede duyarlı bir hayvan olmasına rağmen, özellikle yabancılara karşı temkinli oldukları ve nadiren agresif eğilimler gösterdikleri bilinmemektedir.

Amerikan Foxhound Yetiştiriciliği


Amerikan Tilki Kuyruğu, ilk olarak 1700'lerde George Washington tarafından, her birinin kendine özgü özelliklere sahip olan İngiliz Tilki Kuyruğu ve Fransız Tilki Kuyruğu'nun bir kombinasyonu olduğuna inanılanı kullanarak yetiştirildi. Hounds, öncelikle avcılar ve çiftçiler tarafından hayvanları aramak için kullanıldı ve hepsinin kokusu çok güçlü. Bununla birlikte Washington, mevcut ırklardan daha keskin bir koku alma hissine sahip bir ırk gerektiriyordu ve aynı zamanda inanılmaz bir hıza ve dayanıklılığa sahipti. O zamandan beri, Amerikan Tilki Kuyruğu hala Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunur, ancak avcılar ve çiftçiler arasında en popüler olduğu düşünülmektedir. İyi yoldaşlık yapmış olmalarına rağmen, özellikle yüksek enerji seviyelerinden ve inanılmaz derecede hassas burunlarının kendilerini çok inatçı hale getirmelerine neden olabileceğinden, özellikle ev hayvanları değildir.

Amerikan Foxhound İlginç Bilgiler ve Özellikler


Amerikan Tilki Kuyruğu, bir Fransız Tilki Kuyruğu hediyesi aldıktan sonra Başkan tarafından yetiştirildi. Pek çok kez dergilerinde hem Fransız hem de İngiliz Tilki Kuyrukları hakkında yazılar yazdıktan sonra, daha zayıf, daha hafif ve daha hızlı Amerikan Tilki Kuyruğu kısa bir süre sonra ortaya çıktı ve hızla Hounds arasında popüler bir seçim haline geldi. Bununla birlikte, Kuzey Amerika'ya özgü az sayıda yerli ırktan biri olan Amerikan Foxhound, bugün bu Köpeklerin evlat edinme seviyelerinin çok düşük olmasıyla aslında oldukça nadirdir. American Foxhound, özellikle sahipleri tarafından, özellikle de yüksek sesle dikilmiş bir uluma akan yüksek, derin bir kabuğundan oluşan özel kabukları için sevilir. American Foxhound'un kabuğu, görünüşe göre şarkılarda ortaya çıkan ahenkli.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger