Amerika Coonhound Köpek (American Coonhound) Hakkında Bilgiler



Amerika Coonhound Köpek (American Coonhound) Hakkında Bilgiler
Amerika Coonhound Köpek (American Coonhound) Hakkında Bilgiler

Amerika Coonhound Köpek (American Coonhound) Özellikler


Amerikan Coonhound Tarihi ve Evcilleştirme

Amerikan Coonhound (ayrıca Kara ve Tan Coonhound olarak da bilinir), Kuzey Amerika'ya özgü büyük bir yerli köpek türüdür. Amerikan Coonhound'un, 1700'lerde dağlardaki kabileler tarafından, hem korunma hem de avlanmaya yardımcı olmak için büyük bir Köpek gerektiren, gelişmiş olduğu düşünülmektedir. Bloodhound'u Black and Tan Foxhound ile geçerek, büyüklüğü çok büyük olan ve Bloodhound gibi muazzam bir koku alma duyusu olan, ama aynı zamanda çok daha hızlı olan bir cins yaratıldı. Amerikan Coonhound'un en yaygın kullanımlarından biri, genellikle küçük hayvanları, özellikle de Rakunları avlamaktı, ancak aynı zamanda Geyik ve hatta Ayılar da dahil olmak üzere daha büyük avları avlamak için eğitildiler.

Amerikan Coonhound Fiziksel Özellikleri

Amerikan Coonhound'un yakından ilişkili olduğu diğer Coonhound ırkları gibi, bugün Amerika'da bulunan en büyük yerli Dog cinsleri arasındadır. Büyük ve kaslı bedenleri, avlarını gerçekten yakalayıp öldürebilse de, inanılmaz dayanıklılık ve dayanıklılıklarıyla ve zor şartlarda uyum sağlama yetenekleriyle daha iyi tanınmaları anlamına gelir. Kalın kaplamaları siyah veya ten rengi olup yüzlerinde ve göğsünde belirgin işaretler bulunur. Çok uzun ve güçlü bacakları var ve onları inanılmaz hızlı yapıyorlar ve dağlarda veya aşırı sıcaklıklarda çok az mücadele ederek farklı alanlara kolayca adapte olabiliyorlar. Amerikan Coonhound, sahibini avın bulunduğu yere veya yaklaşma tehlikesine karşı farkındalık konusunda uyaran derin ve gelişen bir kabuğa sahiptir.

Amerikan Coonhound Davranışı ve Mizaç

Amerikan Coonhound, genellikle başlangıçta paket halinde avlanmak için yetiştirildiklerinden, genellikle çok etkileyici bir yerli Köpek cinsidir. Nazik, kibar ve sahiplerine sadıklar ve bağımsız doğaları onları inatçı hale getirebilse de, isteyerek emirleri yerine getirecekler. Bununla birlikte, Amerikan Coonhound'un, hafifçe baskın bir çizgiye sahip olduğu bilinmektedir, eğer sahipleri kendilerini paketin alfa erkeği olarak kabul etmezlerse ortaya çıkan davranışsal problemler ortaya çıkar. Amerikan Coonhound, çalışırken tutkulu ve mutlu olduğu bilinen akıllı ve iyi huylu bir avcıdır. Eldeki göreve son derece adanmıştır ve genellikle sahiplerini memnun etmek için isteklidirler.

Amerikan Coonhound Yetiştiriciliği

Amerikan Coonhound, Bloodhound'u (büyüklüğü ve kokusunu aldığı yerden) Black ve Tan Foxhound'la (renklendirilmesi ve çevikliğinin geldiği yer) geçerek yaratılmıştır. Bu yerli ırkların ilk olarak 1600'lerde Avrupalı ​​sömürgecilerle Kuzey Amerika'da ortaya çıktığı ve ilk olarak avlanma ve korunma için kullanıldığı düşünülmektedir. Bununla birlikte, Amerikan Coonhound da popüler bir yol arkadaşıdır ve 1945'te Amerikan Kennel Kulübü tarafından resmi olarak tescil edilmiştir. Bugün, Kuzey Amerika'da çalışan Köpekler olarak yetiştirilen bireyler olan iki Amerikan Amerikan Coonhound türü yetiştirilme eğilimindedir. gösteriler ve yarışmalar için yetiştirilmiş olanlar.

Amerikan Coonhound İlginç Bilgiler ve Özellikler

American Coonhound gerçekten sadık ve iyi huylu olmasına rağmen, istisnai koku alma duyusu bazen yapmaları gerekenden dikkatini dağıtabilir. Genellikle inatla yeni bir koku izini takip edecekler ve bağımsız olarak nedenini arayacaklar. Bugün popüler bir ev hayvanı olmasına rağmen, Amerikan Coonhound, öncelikle Rakunların ağaçlarını kovalaması için yetiştirildi. Köpek daha sonra ağacın altına oturur ve Coon'un varlığını bildirmek için yüksek sesle havlar. Ayrıca Geyik ve Elk, Ayılar ve hatta Dağ Aslanları gibi daha büyük hayvanları avlamak için de kullanılıyorlardı.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger