American Cocker Spaniel Köpek Hakkında Bilgiler



American Cocker Spaniel Köpek Hakkında Bilgiler
American Cocker Spaniel Köpek Hakkında Bilgiler


American Cocker Spaniel Köpek Özellikler


Amerikan Cocker Spaniel Tarihi ve Evcilleştirme

Amerikan Cocker Spaniel aslen av ve silah köpeği olarak yetiştirilmiş küçük ve neşeli bir köpektir. İngiliz Cocker Spaniel, Amerikan Cocker Spaniel'in atasıdır ve Kuzey Amerika'ya 14. yüzyılın başlarında gelmiş olduğu düşünülmektedir. Avlanma, izleme ve bekçi olarak yetiştirildiler, ancak 19. yüzyılda İngiliz Cocker Spaniel'in daha küçük bir versiyonuna olan talep, bugün bulunan Amerikan Cocker Spaniel'in ortaya çıkmasına neden oldu. İkisi aslen sadece farklı boyutta olmasına rağmen, yıllar içinde, 1945'te ayrı cinsler olarak listelenmesine yol açan çok farklı özelliklere sahip olmaya başladılar. Bugün, Amerikan Cocker Spaniel silahın en küçük cinsidir ve aynı zamanda Amerika'daki en popüler Köpekler.

Amerikan Cocker Spaniel Fiziksel Özellikleri


Amerikan Cocker Spaniel oyunu (özellikle kuşları) temizlerken sabrı ve çevikliği ile bilinen küçük ve kompakt bir Köpek. Diğer Spaniel'lerde olduğu gibi, Amerikan Cocker Spaniel'in ağzı da yumuşak ve yumuşaktır, böylece oyun kuşlarını daha fazla hasara yol açmadan almak için mükemmeldir. American Cocker Spaniel'in en belirgin özelliklerinden biri, her iki tarafına da düşen uzun ve yumuşak kulakları olan yuvarlak başlarıdır. Amerikan Cocker Spaniel'in ceketi orta uzunlukta, kalındır ve yumuşaklığı ile tanınır. İpeksi kürkleri, kan hattına bağlı olarak çeşitli renklerde gelir ve özellikle ayakların etrafındaki paslanmayı önlemek için günlük tımar gerektirir.

Amerikan Cocker Spaniel Davranışı ve Mizaç


Amerikan Cocker Spaniel, tipik olarak neşeli ve güven veren bir mizacı olan sadık ve heyecan verici bir cins. Sahiplerini memnun etmek için her zaman isteklidirler ve hem kooperatif hem de oldukça zeki Köpekler olarak bilinir, komutları dinler, anlar ve uygularlar, ancak zaman zaman inatçı oldukları da bilinir. Nazik, itaatkar ve şefkatli doğaları, hem çocuklara hem de diğer hayvanlara iyi tepki veren ve iyi tepki veren bir aile hayvanı olarak iyi oldukları anlamına gelir. Zamanlarının çoğunda mutlu ve mutlu oldukları ve vahşi av içgüdülerini koşarak, yüzerek ve oyuncaklarını alarak sevmeye başladıkları bilinmektedir.

Amerikan Cocker Spaniel Yetiştiriciliği


Amerikan Cocker Spaniel aslen İngiliz Cocker Spaniel'den aynı cins, ancak biraz daha küçük üretmek için yetiştirildi. Bu, Amerikan Cocker Spaniel'in Quails ve Woodcock gibi daha küçük av kuşlarını saklanma yerlerinden kolayca çıkarmaları için ideal bir boyutta olduğu anlamına geliyordu. Bugün, Amerikan Cocker Spaniel'in en dikkat çeken özelliklerinden biri, uzun, düşmüş kulaklarında ve ayaklarının çevresinde özellikle belirgin olan ipeksi tüylü tüyleridir. Her ne kadar yaygın olarak av ve silah köpekleri olarak kullanılsalar da, en yaygın şekilde gösteri ve arkadaşlık için tutuluyorlar ve şu anda Amerika'nın en popüler yerli ırklarından biri.

Amerikan Cocker Spaniel İlginç Bilgiler ve Özellikler


Amerikan Cocker Spaniel, cins içindeki bazı değişikliklere rağmen hala orijinal av çizgisine sahip olduğu bilinmektedir ve genellikle oyuncakların büyük bir sevgisine sahip olduğu söylenir, genellikle daha fazla, genellikle saklanarak veya yok edilmek üzere büyük uzunluklara varacaktır. eski bir oyuncak sadece yeni bir tane almak için. Bununla birlikte, bunlar genel olarak yaşamı tehdit eden IMHA (Bağışıklık Aracılı Hemolitik Anemi) de dahil olmak üzere birçok sağlık problemiyle ilişkilidir. Amerikan Cocker Spaniel'lar hem kulak hem de göz koşullarına eğilimlidir, ancak bunlar genellikle daha kolay tedavi edilebilir.


© Canlılar Alemi | Powered by Blogger