Porsuk Hakkında Bilgiler



Porsuk Hakkında Bilgiler
Porsuk Hakkında Bilgiler

Porsuk (Badger) Özellikler


Porsuklar, Avrupa ve batı Asya ormanlarında yaşayan, kökleri ve meyveleri, solucanları ve böcekleri temizlemek için bulunurlar.

Şaşırtıcı porsuklar kısa süre boyunca saatte 30 km hızla koşabilirler ve kurtlar, çakallar ve ayılar gibi daha büyük memelilerle başarılı bir şekilde savaştıkları bilinmektedir!

Yıllar geçtikçe porsukların köpeklere ve hatta insanlara karşı özellikle saldırgan olduklarını gösteren raporlar oldu! Porsuk acı bir ısırık üretme yeteneğine sahiptir ve bazı porsukların da bir tür kuduz taşıdıkları bilinmektedir. En çok bilinen porsuklar batı Avrupa'daki beyaz ve siyah çizgili porsuklardır.

Porsukların su samuru ve gelinciklerle ilişkili olduğu düşünülür ve genellikle yaklaşık bir metreye kadar uzayabilir! Porsuk genellikle bir labirent tüneli içeren yeraltı yuvalarında yaşar. Kazanı kazarken porsanın tonlarca toprak çıkarabildiği düşünülüyor!

Porsuk, Mustelidae familyasına ait olan porsuk üç alt ailesinin herhangi bir hayvanının ortak ismidir. Bu, yaban gelinciği, gelincikler, su samuru ve diğer bazı etobur türleri ile aynı memeli aile, porsanın bu hayvanlarla en yakından ilişkili olduğu anlamına gelir.

Sekiz farklı porsuk türü vardır ve bu porsuk türleri üç porsuk alt grubuna, Avrupa ve Asya'nın porsuklarına, Ratel porsuğu veya bal porsuğu ve Amerikan porsuğuna ayrılmıştır. Asya kokuşmuş porsuk bir zamanlar porsuk olarak sınıflandırılmıştı, ancak bugün bu porsuk türünün kokarcadan daha kötüyle ilişkili olduğu düşünülüyor.

Tipik porsuk türleri kısa bacaklara sahiptir ve porsuklar nispeten ağır bir yapıya sahip olma eğilimindedir. Porsukların alt çenesi, porsukların üst çenesine ifade edilir, bu da porsukların çenesini yerinden çıkarmak neredeyse imkansızdır. Bu, porsukların porsuk avına tutunmalarını çok kolay bir şekilde sürdürmelerini sağlar, ancak porsukların çene hareketini menteşe açma ve kapama ya da yandan yana kayma ile sınırlar.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger