Diken Balığı Hakkında Bilgiler



Diken Balığı Hakkında Bilgiler
Diken Balığı Hakkında Bilgiler


Diken Balığı (Barb) Özellikler


Barb, güney yarımkürede tatlı su nehirlerinde ve göllerinde doğal olarak bulunan küçük boyutlu bir balık grubudur. Dünyada, Asya, Afrika ve Güney Amerika'nın serbest su bölgelerinde yaşayan 2.000'in üzerinde barb türü vardır.

Diken balığı, çoğunlukla, dişlerinin ağızlarında diş sırası bulunan az sayıdaki tatlı su balığı türünden biri olması nedeniyle, genellikle tatlı su köpekbalığı olarak adlandırılır. Küçük boyutlarına rağmen, dikenlerin vahşi avcılar olduğu ve doğal ortamlarında küçük balık dünyasında baskın avcı oldukları bilinmektedir. Barb, sadece onlardan daha küçük olan balıkları avlar, aynı zamanda çıtanın büyüklüğünün iki katı olabilen orta büyüklükteki balıkları avlar.

Küçük boyutlarından ve parlak renklerinden dolayı, barb yaygın olarak dünyadaki akvaryumlarda tutulmaktadır. Akvaryumlarda en sık kullanılan dikenler vişne diken (renkli pembe / kırmızı) ve kaplan diken (göbeğinde kalın, siyah çizgili ve kırmızı yüzgeci gümüş gövdeli).

Barbun nispeten sert balık olduğu bilinmektedir ve pH seviyelerinde ve ılıman değişiklikler de dahil olmak üzere sudaki değişikliklere kolayca adapte olabilir. Barbarların ısıtılmamış tanklarda başarıyla yaşayabildiği ve birçok durumda başarılı olduğu kanıtlanmış olmasına rağmen, barbun ılık tropik sularda doğal olarak bulunması nedeniyle önerilmez.

Agresif ve baskın yapıları nedeniyle, daha küçük tropikal balık türleriyle dikenleri yapay tanklarda tutmak ideal değildir. Aynı zamanda, gıda eksikliği varsa, barb orta büyüklükteki balıkları avlayacaktır ve bu nedenle en iyisi kendi başlarına (sadece dikenlerde) veya daha büyük balık türlerinde tutulmalıdır.

Barbs, birkaçının başarılı bir şekilde yumurtadan çıkması için çok sayıda yumurta bıraktığı bilinmektedir. Bebek dikenine yavru denir ve genellikle birkaç gün içinde yumurtadan çıkar. Sert barb ebeveynleri gibi, barb kızartması, çevredeki değişikliklere iyi adapte olabilir.

Barbs oportünistlerdir ve bu nedenle bulabilecekleri neredeyse her şeyi yiyeceklerdir. Barbuslar, daha küçük balık, böcek ve kan kurdu içeren ağırlıklı olarak et bazlı bir diyeti tercih etmelerine rağmen, barb, özellikle yumuşak ve yutması daha kolay olan su bitkilerini de yediği bilinmektedir. Ancak, dikenin tam olarak beslenmesi, tür ve yaşadığı bölgeye göre değişir.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger