Şeritli Palmiye Miskliği Hakkında Bilgiler





Şeritli Palmiye Miskliği Hakkında Bilgiler
Şeritli Palmiye Miskliği Hakkında Bilgiler

Şeritli Palmiye Miskliği (Banded Palm Civet) Özellikler


Bantlı palmiye miskliği, güney-doğu Asya'nın tropik ormanlarında bulunan nadir bir misk kedisidir. Şeritli avuç misyonları, çevredeki ormanda daha fazla kamuflaj olan şeritli avuç misyonuna sahip olan kahverengi ve siyah çizgili paltolarıyla seçildi.

Bantlı palmiye misali, Burma ve Tayland da dahil olmak üzere güneydoğu Asya'nın çoğunda ve Malezya ve Endonezya'nın çoğunda tropikal ormanlarda ve yağmur ormanlarında yaşar. Ne yazık ki, bantlı avuç içi toplulukları, kendi yerel bölgelerinde ormansızlaşmanın (ve dolayısıyla habitat kaybının) artmasından büyük ölçüde etkilenmiştir.

Bantlı hurma misketi, Güneydoğu Asya'nın büyük bir bölümünde yaygın olarak yayılır ve oldukça yaygın şekilde bulunur ve kedi görünümünde ve davranışlarına rağmen, bantlı hurma misketleri, kedigiller değil, gerçekte gelincikler de dahil olmak üzere diğer küçük etoburlarla daha yakından ilgilidir. firavunfareleri. Bantlı avuç misyonunun tüyü, tüm misk türlerinin en belirgin şekilde işaretlenenlerinden biridir.

Bantlı avuç miskeri, yalnızca geceleri yiyecek avlamak ve yakalamak için örtünen yalnız hayvandır. Bu gece hayvanları, öncelikle toprakta yaşayan ve son derece bölgeseldir. Çoğunlukla karada oturmakla birlikte, bantlı avuç misyonunun ya yiyecek aramak için ağaçlara tırmandığı ya da yaklaşmakta olan avcılardan saklandığı bilinmektedir.

Bantlı hurma misketi etçil bir hayvandır ve diğer misk türleri gibi, garip bir bitki veya meyvenin desteklediği et bazlı bir diyette hayatta kalır. Kemirgenler, kertenkeleler, yılanlar ve kurbağalar gibi küçük hayvanlar, bantlı hurma misketinin beslenmesinin çoğunu, düşük büyüme oranına yayılan böcekler ve diğer küçük yaratıkları oluşturur. Bantlı hurma misketlerinin, avuç içi, mango ve kahvelerin çiçek ve çiçeklerini doğal ortamlarında yedikleri bilinmektedir.

Gizemli, ancak nispeten vahşi bir yırtıcı hayvan olmasına rağmen, bantlı palmiye kedisi, doğal ortamlarında birçok avcı tarafından avlanır. Büyük yırtıcı kediler, büyük yılanlar ve timsahlar gibi sürüngenlerle birlikte kaplanlar ve leoparlar dahil olmak üzere, bantlanmış palmiye misyonunun en yaygın avcılarıdır.

Dişi bantlı palm misk kedisi genellikle birkaç ay süren gebelik döneminden sonra 4 yaşına kadar doğurur. Bebekler, anneleri tarafından kendileri için yeterince güçlü olana kadar sütten kesilir. Bu kadar nadiren yaşlanmakla birlikte, bantlı avuç içi vatandaşları 20 yıla kadar yaşayabilir.

Bugün, bantlı avuç misyonunun ormansızlaşma tehdidi altında kalması ve bu nedenle doğal yaşam alanlarının çoğunda ciddi kayıplar yaşanması. Alandaki bu tür kapsamlı ormansızlaşmanın temel nedeni, tomruk yapmak veya hurma yağı tarlalarına yol açmak için araziyi temizlemek.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger