Bandicoot Hakkında Bilgiler





Bandicoot Hakkında Bilgiler
Bandicoot Hakkında Bilgiler

Bandicoot Özellikler


Bandicoot, Avustralya’da bulunan küçük ölçekli bir kestanedir. Avustralya vahşi doğasında bilinen on bir bandicoot türü vardır ve sıçan benzeri görünümüne rağmen bandicoot'un tavşan ile daha yakından ilişkili olduğu düşünülmektedir.

Bandicoot, doğal olarak Avustralya anakarasında ve çevresindeki adalarda bulunur. Küçük boyutlarından ötürü, bandicootlar aç avcılar için kolay bir hedef olabilir ve bu nedenle saklanacak pek çok yer bulunan ormanlar, bataklıklar ve çalılıklar dahil daha fazla gelişmiş habitatlarda bulunur.

Bandicoots, uzun, sivri başları ve burunları ve uzun, ince kuyruğu olan kısa ve kompakt bir gövdesi olduğu için sıçan görünümünde çok benzerdir. Buna rağmen, bandicoots bir tavşanın büyüklüğündedir ve güçlü arka bacaklarını aynı şekilde zıplamak için kullanırlar. Ortalama bandicoot kuyruğu da dahil olmak üzere ortalama 50 cm'dir, ancak erkek bandicootlar genellikle kadınların büyüklüğünün iki katıdır.

Bandicoot, gündüz saatlerini çalıların arasında ve dere yatakları boyunca barınak yaparak gündüz saatlerini yiyecek aramak için gecenin örtüsünün altında geçireceği anlamına gelen bir hayvandır. Bandicoots da çok yalnız hayvanlar, genellikle sadece eşleşmek için bir araya geliyorlar.

Bandicoot, beslenmesinin hem bitki hem de hayvansal maddeden oluştuğu anlamına gelen çok amaçlı bir hayvandır. Bandicoot, öncelikle yapraklarda veya toprağın yüzeyinin hemen altında scutting bulduğu böcekleri avlar ve onları besler. Bandicoots ayrıca meyveler, meyveler, kuruyemişler, tohumlar, yumurtalar ve hatta yiyecek ararken küçük kemirgenleri de içine çeker.

Nispeten küçük boyutundan dolayı bandicoot, ortamında büyük kuşlar, tilkiler, yılanlar ve yaban kedileri dahil olmak üzere bir dizi doğal avcıya sahiptir. Dingolar ve pitonlar, Avustralya’daki bandicoot’un en yaygın avcılarıdır.

Bandicoot, kadın bandicoot'un karnının üzerinde gelişmekte olan gençini hemşirelikten geçireceği bir emzirme çantasına sahip olduğu kesin bir anlamdır. Bandicoots, tüm memelilerin en kısa gebelik dönemlerinden birine sahiptir, gençler doğumdan sadece 12 gün sonra doğarlar. Kadın bandicootlar genellikle dış dünyaya girebilecek kadar güçlü olana kadar annelerinin çantasında gelişmeye devam eden 3-6 yaş küçük bir çocuğu doğurur.

Ne yazık ki bugün, bilinen on bir bandicoot türünden yedisinin kritik olarak nesli tükenmekte olan veya tükenmiş olduğu düşünülmektedir. Bandicoot sayısındaki düşüş, hem habitat kaybının hem de kediler gibi küçük etoburların Avrupa'daki yerleşimcilerle tanıtımının doğrudan bir sonucudur.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger