Barracuda Özellikleri




Barracuda Balığı kısa bilgi
Barracuda Balığı kısa bilgi

Barracuda  Özellikler


Barracuda, dünya okyanuslarının sıcak, kıyı bölgelerinde bulunan büyük bir balık türüdür. Boyu 50 cm'den yaklaşık 2 metreye kadar değişen 20'den fazla farklı barracuda türü vardır.

Barracuda, okyanuslar arasında geniş çapta yayılmıştır, ancak daha yaygın olarak, bol miktarda yiyecek bulunan daha tropik bölgelerde bulunur. Barracudalar derin okyanusta bulunsa da, kıta sahanlığı boyunca ve mercan kayalıklarına yakın kıyı habitatlarını tercih etme eğilimindedirler.

Barracuda türleri arasındaki boyut ve renk farkına rağmen, tüm barracuda türleri benzer uzatılmış bir görünüme sahiptir ve daha büyük avları yemek için kullanılan keskin dişlere benzeyen diş sıraları içeren güçlü çeneleri olan sivri kafaya işaret etmektedir.

Barracuda'nın avını yakalamak için genellikle sürpriz taktiğine dayanan agresif ve baskın bir avcı olduğu bilinmektedir. Barracudalar ayrıca, yüzmeye çalışabilecek avlarını yenmek için yaptıkları kısa patlamalarda 40 km / s'in üzerinde yüzebiliyorlar.

Barracuda, yalnızca çevresindeki sudaki diğer hayvanları besleyen fırsatçı bir avcıdır. Etçil barracuda temel olarak barracuda'nın muazzam bir güçle pusuya ettiği küçük balık türleri, deniz omurgasızları, kabuklular ve kalamar ile beslenir.

Barracuda'ların çok büyük boy balıklara dönüşebilmesi nedeniyle, barracuda'nın okyanusta köpekbalıkları ve katil balinaların yanı sıra az sayıda doğal avcısı vardır. İnsanlar aynı zamanda dünyanın her yerinde avlanıp yenildiği için barracuda'nın ana yırtıcılarından biridir.

Barracuda'nın üremesi hakkında çok az şey bilinmesine rağmen, kadın barracuda'nın ilkbaharda ortaya çıktığı bilinmektedir. Dişi barracuda, yumurtalarını dışarıya döllenen suya bırakır. Pek çok balık türünde olduğu gibi, bir zamanlar ortaya çıktıktan sonra, barracuda annesinin gençliğine bakma ilgisi yoktur.

Bugün, agresif doğası nedeniyle, barracuda'nın kıyı ortamlarında en baskın avcılardan biri olduğu ve suya dalarak veya dalış yapan insanlara karşı agresif davrandığı bile biliniyor.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger