Basenji Köpeği Özellikleri

Basenji Köpeği Özellikleri (Basenji Dog)
Basenji Köpeği Özellikleri (Basenji Dog)







Basenji Köpeği (Basenji Dog) Hakkında Bilgiler


Basenji uyanık, şefkatli, enerjik ve meraklı. Oynamaya bayılır ve iyi bir evcil hayvan yapar, düzenli olarak erken yaşta kullanıldığından ve sahipleri çok sabırlı olduğu sürece. Çok zekice. Yabancılarla rezerve edilebilir.

Basenji biraz uzak, ama aynı zamanda insanlarla güçlü bağlar oluşturabilir. Canine olmayan evcil hayvanlara güvenilmemelidir. Genellikle sabırlı, fakat daha yaşlı, düşünceli çocuklar için en iyisini yapar. Basenji yağışlı havayı sevmiyor. Her ne kadar bütün Basenjiler tırmanmasa da, cins tırmanmayı sever ve zincir tel çitleri kolayca aşabilir - bu kişiye bağlıdır.

Basenjiler kendi yollarına gitmekte çok akıllılar. Basenji havlamaması (yerine düşük, sıvı ululasyon yapar) ve kendini bir kedi gibi temizlemenin eşsiz özelliklerine sahiptir. Hızlı, huzursuz, oyunda yorulmaz ve sahibini oyuna dahil etmek olarak tanımlanabilir. Çoğu Basenji problemi genellikle mal sahibi ile evcil hayvan arasındaki uyumsuzluğu içerir. Sahipler sıfat sessizini gürültüsüz olmak yerine inaktif kılmakla hata yaparlar, bu nedenle aktif, nispeten sessiz olsalar bile, köpek tarafından taciz edilirler.


Ortak Adı: Basenji Köpek
Menşei: Zaire
Ortalama Boyut: 41cm (16in)
Ortalama Ağırlık: 11kg (24lbs)
Ortalama ömür: 12 yıl
Grup: Güney Tazı
Renk: Kahverengi, Tan, Siyah, Beyaz, Altın
Ortalama çöp boyutu: 5
Mizaç: Sevgi, zeki ve eğlenceli
Eğitim: Bağımsız doğası onları inatçı kılabileceğinden, erken yaşta eğitilmeli


© Canlılar Alemi | Powered by Blogger