Büyük Camgöz Özellikleri


Büyük Camgöz Özellikleri
Büyük Camgöz Özellikleri





Büyük Camgöz (Basking Shark) Hakkında Bilgiler


Balık avlama köpekbalığı, dünyanın en büyük balina köpekbalığının arkasındaki en büyük ikinci köpek balığı türüdür. Yavru köpek balıkları ayrıca güneş balığı, fil balığı ve büyük ağızlı köpek balığı olarak da bilinir.

Tuzlu su köpekbalığı, Hint Okyanusu hariç, dünyadaki ılıman kıyı sularında yaşayan bulunur. Balık avlama köpekbalığı sadece üç plankton besleyen köpekbalığı türünden biridir ve İngiliz sularındaki en büyük balıktır.

Yavru köpek balıkları en çok, içine mümkün olduğunca fazla su çekmek için çıkan ve bir seferde 1.500 galonu işleyebilen muazzam ağızlarıyla bilinir. Filtre besleyiciler olarak, basking köpekbalığı ağzı, yiyecek parçacıklarını sudan süzmek için kullanılan yüzlerce minik diş içerir.

Balık avlama köpekleri genellikle yalnız avlanırken yalnız hayvanlardır, balık avlama köpekleri de genellikle mevsimsel göçler sırasında 100'e kadar balık avlama bireyinin bulunduğu okullarda görülür. Basking köpek balıklarının, zamanlarının çoğunu, okyanusta gezinirken kolayca tespit edilebilecekleri su yüzeyine daha yakın harcadıkları da bilinmektedir.

Diğer büyük balıklarda ve köpekbalığı türlerinde olduğu gibi, yavru köpekbalığı etçil bir hayvandır, yani sadece diğer hayvanları yiyerek besinlerini alır. Plankton, balık, kalamar ve kabuklular gibi diğer küçük organizmalarla birlikte, köpekbalığı avcılığı için ana besin kaynağıdır.

Dünyadaki en büyük ikinci köpekbalığı türü olarak, köpek balığı avının çok az sayıda doğal yırtıcı hayvan vardır. İnsanlar tarafından avlanmanın yanı sıra, büyük beyaz köpekbalığı ve katil balina, temel olarak köpek balıklarının yavaş ve genellikle ağır yüzücüler olması nedeniyle, yavru köpek balıklarına yönelik tek gerçek tehditdir.

Yavru köpek balıkları cinsel olgunluğa ulaşır (üreme başlayabilir) yaklaşık üç yaşındayken. Yavru köpek balıklarının daha sıcak yaz aylarında eşleştikleri bilinmektedir ve yavruları (tüm köpekbalığı yavrularının en büyüğü) 3 yıla kadar gelişmeden sonra canlı olarak doğar. Yavru köpek balığı yavrularının hemen bağımsız oldukları, doğumdan hemen sonra annelerinden uzaklaştığı bilinmektedir.

Aşırı avlanma ve yükselen kirlilik seviyelerinden dolayı, dünyanın en iyi köpekbalığı popülasyonları, bugünün, en iyi köpek balıklarının neslinin tükenme tehlikesi altındaki bir hayvan olduğu düşünülmektedir.


Krallık: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: kıkırdaklı
Ailesi: Cetorhinidae
Cins: Cetorhinus
Bilimsel Adı: Cetorhinus Maximus
Köken: Atlantik ve Pasifik Okyanusları
Diyet: Etobur
Ebat (L): 6m - 12m (20ft - 39ft)
Su türü: tuz
Optimum pH Seviyesi: 5 - 7
Ömrü: 20 - 100 yıl
Koruma Durumu: Tehdit Edildi
Renk: Gri, Siyah, Kahverengi
Cilt Tipi: Pürüzsüz
En Sevdiği Yemek: Balık
Tabiat: Kıta sahanlığı boyunca ılıman sular
Ortalama Debriyaj Boyutu: 6
Ana Av: Balık, Plankton, Omurgasızlar
Avcılar: Köpekbalıkları, İnsanlar, Katil Balinalar
Ayırt Edici Özellikler: Büyük ağız ve geniş gövde boyutu

 




© Canlılar Alemi | Powered by Blogger