Yarasa Özellikleri

Yarasa Özellikleri
Yarasa Özellikleri






Yarasa (Bat) Hakkında Bilgiler


Dünyanın her yerinde yarasalar bulunur ve özellikle Güney Yarımküre'de mağaralarda ve ormanlarda yaşayan yüzlerce farklı tür yarasa vardır. Tayland ormanlarında bulunan yaban arısı sopası, dünyadaki en küçük memelidir ve bir kuruştan daha az ağırdır!

Yarasalar geceleri avlarını, genellikle böcekleri, kurbağaları ve küçük kemirgenleri seçmek için olağanüstü manzaralarını kullanarak avlanırlar. Yarasaların büyüklüğü türlere göre değişir, ancak bazı yarasaların Endonezya'daki dev uçan tilki gibi 2 metreden fazla kanat açıklığı olabilir! Küçük yarasa türleri sadece 2 cm kadar küçük olabilir.

Malezya'nın Sarawak eyaletindeki Bornah tropik adasındaki Niah Mağaraları, özellikle binlerce yarasanın görülmesi ile ünlüdür. Garip bir şekilde yarasanın haznesinin (guano olarak da bilinir) muazzam miktarları, pek çok insanı yarasalara çeken şeylerden biri!

Bazı yarasa türlerinin, bazen yerden 2 mil yüksekliğe kadar uç noktalarda uçtuğu bilinmektedir! Yarasanın duyuları o kadar iyi ayarlanmış ki bazı yarasaların 6 mil ötedeki ayak seslerini duyabildiği sanılıyor.

Yarasalar yankı olarak bilinen hafif bir altıncı hissi vardır. Bu, yarasanın, yarasanın kendilerine geri yansıyan seslerle avını bulmak için kullandığı bir dizi süpersonik ses yarattığı anlamına gelir.

Çoğu hayvan türünden farklı olarak, yarasalar kutup bölgeleri hariç olmak üzere dünyanın herhangi bir yerinde bulunur. Hangi mitleri duymuş olsanız da hayvan kanında sadece üç tür yarasa beslenir ve hepsi Transilvanya'nın değil, Güney Amerika'nın derin ormanlarında yaşar.



Krallık: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Mammalia
Ailesi: Microchiroptera
Cins: Emballonuridae
Bilimsel Adı: Chiroptera
Tür: Memeli
Diyet: Omnivore
Ebat (L): 3cm - 180cm (1.2in - 71in)
Ağırlık: 2g - 1.000g (0.07oz - 35oz)
Azami Hız: 40km / s (25mph)
Ömrü: 10 - 30 yıl
Renk: Kahverengi, Siyah, Gri
Cilt Tipi: Kürk
En Sevdiği Yemek: Fareler
Tabiat: Ormanlık ve mağaralar
Ana Av: Fareler, Kurbağalar, Meyve
Avcılar: Baykuşlar, Kartallar, Yılanlar
Ayırt Edici Özellikler: Büyük kulaklar yankı kullanarak avı algılar ve güçlü, esnek kanatlara sahiptir

 




© Canlılar Alemi | Powered by Blogger