Çinok Köpeği (Chinook) Özellikleri

 





Chinook Boyutu ve Ağırlığı


Chinooks, çift kat kalın ten rengi tüylü büyük köpeklerdir. Bir erkeğin ortalama yüksekliği omuzda 25 inç, dişiler ise 23 inç boyunda. Tamamen yetişkin bir erkek 90 kilo, dişi ise 65 kilo. Yedi haftada bir köpek yavrusu yaklaşık 10 kilo ağırlığındadır. Bu köpeklerin 18 ayda tam büyüdüğü kabul edilir.
Boy (Erkek) 25 inç boyunda
Yükseklik (Kadın) 23 inç boyunda
Ağırlık (Erkek) 90 pound, tamamen büyümüş
Ağırlık (Kadın) 65 pound, tamamen büyümüş


Chinook Genel Sağlık Sorunları

Chinooks, diğer köpek ırkları gibi, birkaç ortak sağlık sorununa sahiptir. Kalça displazisi, bu cinslerin bazılarının kalıtsal bir sağlık sorunudur. Bir köpeğin kalça displazisi olduğunda, kalçadaki top ve eklem birlikte doğru şekilde hareket etmiyor demektir. Bu durum, yetişkinlik döneminde ilerlerken bir Chinook'ta gelişebilir. Bir diğer yaygın sağlık sorunu katarakttır. Bu durum, bir köpeğin gözünde veya gözlerinde bir bulanıklık olarak ortaya çıkar. Katarakt, köpeğin görüşünü bulanıklaştırır ve zamanla daha da kötüleşebilir. Bir cilt rahatsızlığı olan atopi, başka bir yaygın sağlık sorunudur. Atopiye her türlü alerji neden olabilir. Bir köpek, derisini/kaşınıp kanamaya ve kel noktalara neden olacak şekilde kaşınır ve ısırır.

Chinooks için en yaygın sağlık sorunları şunlardır:
Chinook'unuz için Sağlık ve Eğlence

    En İyi Köpek Maması: 2021 için incelendi
    En İyi Tahılsız Köpek Maması: 2021 için İncelendi
    Alerjiler İçin En İyi Köpek Maması: 2021 için İncelendi
    En İyi Kıdemli Köpek Maması: 2021 için incelendi
    En İyi Yaş Köpek Maması: 2021 için incelendi

Tüm uzman ürün incelemelerimize bakın.

    kalça displazisi
    katarakt
    atopi

Chinook Mizaç

Bir Chinook'un kişiliği, arkadaş canlısı ve sadık olarak tanımlanmıştır. Bu özellikler onu küçük çocukları, gençleri ve aradaki her yaştaki aileler için harika bir köpek yapar. Büyük miktarda enerji, bu köpeğin bir başka dikkate değer kalitesidir. Kızak köpekleri olarak yetiştirildikleri düşünülürse bu sürpriz olmamalı! Bu nedenle, bu köpeklerin, onlara her gün en az bir saat egzersiz yapabilecek ailelerle birlikte yaşaması gerekir.

Bu köpek ırkının davranışları sosyal olarak tanımlanabilir. Hem köpekleri hem de insanları görmek mutlu ediyor. Bir kez daha, bu köpeklerin bir kızak takımında çalışmak üzere yetiştirildiğini bilmek şaşırtıcı değil. Çalışan köpekler veya kızak köpekleri olarak bilinirler. Lapa! Lapa!

Chinook'a Nasıl Bakılır?

Bir aile ister bir Chinook köpek yavrusu ister bir yetişkin edinsin, onlara uygun bakımı sağlamak için bu köpekler hakkında mümkün olduğunca çok şey öğrenmek en iyisidir. Kalça displazisi, katarakt ve atopi gibi yaygın sağlık sorunlarına ek olarak, bu evcil hayvana bakarken dikkate alınması gereken başka faktörler de vardır.
Chinook Gıda ve Diyet

Büyüyen bir köpek yavrusu, yetişkin bir köpekten farklı beslenme gereksinimlerine sahiptir. Aşağıdakiler, hem Chinook yavrularının hem de yetişkin köpeklerin benzersiz ihtiyaçlarını özetlemektedir.

Chinook köpek maması: Protein oranı yüksek bir köpek maması arayın. Protein, bir Chinook'un gelişen kaslarına, dokularına ve organlarına yardımcı olur. Kalsiyum, kalça displazisine karşı savunmasız köpekler için önemli olan güçlü kemiklerin geliştirilmesine yardımcı olan bir diğer önemli bileşendir. Yağ asitleri yüksek köpek maması, atopi ve diğer alerjilerin önlenmesine yardımcı olabilecek bağışıklık sisteminin gelişimine yardımcı olur. İlk üç bileşende listelenen mısır veya tahıl içeren köpek mamalarından kaçının. Bu, herhangi bir besin değeri varsa çok az olan dolgu maddesidir. Bu yavrular günde dört ila altı küçük öğün beslenmelidir. Çok fazla enerji yakarlar!

Chinook yetişkin köpek maması: Bir yetişkinin, güçlü kasları ve organları korumak için protein açısından yüksek bir diyete ihtiyacı vardır. Balık iyi bir protein kaynağıdır. Omega-3 yağ asitleri ile birlikte A vitamini içeren yiyecekler sağlıklı görmeye katkıda bulunur ve kataraktları önleyebilir. Az miktarda karbonhidrat yetişkin bir köpeğe enerji verirken gereksiz ağırlık eklemez. Kalsiyum, yetişkin bir Chinook'un kemiklerini sağlıklı tutmak için bir başka önemli bileşendir.

Bir not olarak, yetişkin bir Chinook'un mamasını ikiye bölün ve evcil hayvanınızı yarı sabah yarı akşam besleyin. Bu, yaşlı bir köpeğin yemeğini yavaş yavaş sindirmesine ve akşam yatmadan önce aç bırakmamasına yardımcı olur.

Chinook Bakım ve Bakım

Bir Chinook ne kadar tüy döker? Çift kat kalın tüyleri vardır ve ortalama bir miktar dökerler. Karşılaştırma olarak, bir Alaskan Malamute'un çok fazla saç döktüğü bilinmektedir. Bir Chinook, ceketindeki ölü veya gevşek tüyleri temizlemek için haftada bir kez taranmalıdır.

Daha ince bir fırça, gevşek tüyleri ve karışıklıkları gidermek için bir köpeğin çift katına inebilen yararlı bir araçtır. Yuvarlak veya plastik uçlara sahip daha ince bir fırça seçtiğinizden emin olun. Bu kıllar, baştan sona fırçalandığı için bir Chinook'un cildine zarar vermez.
Chinook Eğitimi

Chinooks'un eğitilmesi nispeten kolaydır. İtaat derslerinde yardımcı olan akıllı ve odaklıdırlar. Bazı Chinook'ların eğitim sürecini yavaşlatabilecek inatçı bir çizgiye sahip olduğunu unutmayın. Sibirya Huskies bu inatçı çizgiyi onlarla paylaşır. Alternatif olarak, Avustralyalı Çobanların uyanık yapıları nedeniyle kolayca eğitilebilir oldukları bilinmektedir. Tabii ki, bir sahip, bir Chinook'u teşvik edici muameleler kullanarak ve köpeğin, sahibinin sorumlu olduğunu bildiğinden emin olarak eğitmede başarılı olabilir.
Chinook Egzersizi

Chinooks'un sağlığını korumak için günde en az bir saat egzersiz yapması gerektiğini öğrenmek şaşırtıcı olur mu? Ne de olsa, bu köpekler başlangıçta New Hampshire eyaletinde bir kızak çekerek karlı zeminde hücum etmek için yetiştirilmişti. Çinliler tırıs atmayı, koşmayı, zıplamayı sever ve tahmin etmişsinizdir, bir şeyleri etrafta dolaştırın! Eski bir yastık, battaniye, büyük bir dal veya hatta bir sahibinin küçük arabası olabilir.

Bu köpeğin hareket etmek için alana ihtiyacı var, bu yüzden apartman yaşamı için iyi bir seçim değil. Ormanda koşmak, kapalı bir bahçe veya bir köpek parkı, bu köpeğe uygun egzersiz yapmanın yollarından sadece birkaçıdır.

Chinook yavruları aktiftir, bu nedenle günde dört ila altı kez beslenmeleri gerekir. Bu beslenme programı onlara keşfetmek, etrafta koşmak ve aile üyeleriyle oynamak için ihtiyaç duydukları enerjiyi verir. Tıpkı yetişkin Chinooks gibi, bu köpek yavrularının da her gün egzersize ihtiyacı vardır. Kal ve gel gibi onları kapalı olmayan bir alanda güvende tutacak komutları öğrenene kadar çitle çevrili bir bahçede egzersiz yapmalarına izin vermek en iyisidir.
Çinliler ve Çocuklar

Chinooks küçük çocuklarla iyi geçinir mi? Evet onlar yapar! Bu köpeğin sevecen doğası ve yüksek enerji seviyesi, aile köpeğiyle bahçede koşmak isteyen küçük çocuklarla iyi uyum sağlar. Sarılmayı severler ve huysuzdurlar. Chinooks, çocuklu aileler için mükemmel köpekler olduğu için bir üne sahiptir.
Chinooks'a Benzer Köpekler

Chinooks, nadir görülen bir köpek türüdür. Bir zamanlar, yetiştirilen çok az Chinooks vardı. Bu gruptaki erkeklerin çoğu, ürememeleri için kısırlaştırıldı. 1980'lerin başında, Chinooks'un nesli neredeyse tükenmişti! Ancak o zamandan beri sayıları yavaş yavaş artıyor. Onlar artık New Hampshire'ın eyalet köpeği!

Bu nadir cinse benzer bazı köpek ırkları vardır. Üç örnek Sibirya Husky, Alaskan Malamute ve Eskimo'dur.

Sibirya Husky - Sibirya Huskies, tıpkı Chinooks'un yaptığı gibi çalışan köpekler kategorisine girer. Onlar kızak çekicileridir ve sadakatleri ve zekaları ile tanınırlar.
    Alaskan Malamute - Sevgi ve sadık, Alaskan Malamute'u tanımlamak için kullanılan iki kelimedir. Tanıdık geliyor mu? Bu cins, tıpkı Chinooks gibi bir kızak köpeği olarak çalışır.
    Eskimo - Eskimo ırkı, inatçılığı ve zekası ile bilinen bir diğer kızak köpeğidir. Sosyal köpeklerdir ama Chinooks kadar huysuz değildirler.

Chinooks İçin Popüler İsimler

Chinooks için popüler isimler şunları içerir:

    Sammy
    musher
    kar fırtınası
    Balto
    cadı
    dori
    mekko
    Hanım
    auggie
    Ardıç

Ünlü Çinliler

Bu köpeklerin neredeyse soyu tükendi ve hala nadir görülen bir cins olarak kabul edilse de, filmlerde ünlü bir Chinook vardı. Harika Köpek Chinook'du. Bu hayvan aktörü, Yukon'un İzi (1949), Yukon Manhunt (1951) ve Yukon Gold (1952) filmlerinde rol aldı.
C ile başlayan 89 hayvanın hepsini görüntüle
Chinook SSS'leri (Sık Sorulan Sorular)

Chinook sahibi olmanın maliyeti nedir?

Bir yetiştiriciden bir Chinook satın almanın ilk maliyeti 1000 ila 2500 dolar arasında değişmektedir. İnsanların Chinooks'u almanın daha az maliyetli bir yolu olan Chinooks'u benimsemelerine yardımcı olan bazı kuruluşlar var. Bu nadir görülen bir köpek türü olduğundan, bir tane bulmak birkaç ay sürebilir.

Chinooks için yıllık veteriner masrafları 300 ila 500 dolar arasında değişebilir. Bu, köpeğin sağlığına ve farklı veteriner hekimlerin ücretlerine bağlı olarak değişebilir. Chinook yemekleri için ayda 50 ila 100 dolar arasında bir maliyeti var.

Chinook'ların çocuklarla arası iyi mi?

Evet. Chinooks, sevecen doğası ve çocuklara ve yetişkinlere karşı nazik davranışlarıyla bilinir.

Chinooks ne kadar yaşar?

Bir Chinook'un ömrü 12 ila 15 yıl arasında değişmektedir. Tabii ki, bazı Çinliler 15 yıldan çok daha uzun yaşıyor!

Chinook köpeği nedir?

Bir Chinook, büyük, çalışan bir köpek olarak sınıflandırılır. Açık kahverengi veya sarımsı kahverengi bir kalın tüyü vardır. Bu köpek uyanık, arkadaş canlısı ve akıllıdır.

Chinook ve Sibirya Husky arasındaki fark nedir?

Bu iki köpek arasında birkaç fark var. Bir Chinook ailesinin etrafında kalmaktan memnun olsa da, Sibirya Huskies ortalığı dolaşmaya eğilimlidir. Ayrıca, Sibirya Huskies'i eğitmek zor olabilir. Sibirya Huskies'in gri, beyaz ve siyah karışımı olan bir ceketi vardır. Chinooks'un ten rengi veya sarımsı kahverengi bir ceketi var. Chinooks, Sibirya Huskies'ten daha büyüktür. Bir erkek Chinook 90 pound ağırlığındayken, bir erkek Sibirya Husky 60 pound ağırlığındadır.

Chinooks iyi aile köpekleri midir?

Evet. Bu tatlı köpek, her büyüklükteki bir aile için evcil hayvan olarak şiddetle tavsiye edilir.

Chinookslar otobur mu, etobur mu, yoksa omnivor mu?

Chinooks Omnivorlardır, yani hem bitkileri hem de diğer hayvanları yerler.

Chinooks hangi krallığa aittir?

Chinooks Kingdom Animalia'ya aittir.

Chinooks hangi sınıfa aittir?

Chinooks, Mammalia sınıfına aittir.

Chinooks'un hangi şubesine ait?

Chinooks, Chordata filumuna aittir.

Chinooks hangi aileye aittir?

Chinooks, Canidae ailesine aittir.

Chinooks hangi düzene aittir?

Chinooks, Carnivora takımına aittir.

Chinooks hangi cinse aittir?

Chinooks, Canis cinsine aittir.

Chinooks'un ne tür bir kaplaması var?

Chinooks'lar Saçla kaplıdır.

Chinooks hakkında ilginç bir gerçek nedir?

Chinooks sakin ve arkadaş canlısı bir cins!

Chinook'un bilimsel adı nedir?

Chinook'un bilimsel adı Canis lupus'tur.




 

 


© Canlılar Alemi | Powered by Blogger