Çin Shar-Pei Köpeği Özellikleri


 

Çin Shar Pei, diğer ırklarla karıştırılmamasına rağmen, orta büyüklüktedir. Geniş bir su aygırı namluları ve siyah dilli bir mavileri var. Küçük batık gözleri ve kaşları var. Bazen safkan bir köpek yavrusu fiyatı 1.800 dolara kadar çıkıyor.

Kulakları küçük ve üçgen şeklindedir ve derileri birçok kıvrımla kaplıdır. Paltoları, paltodaki kıvrımlarla tamamlanan bir zımpara kağıdı dokusuna sahiptir. Güçlü ve bağımsızdırlar, bağlılıkları ve zekaları ile tanınırlar. Bu köpekler yabancılardan şüpheleniyor.



Çin Shar-Pei sahibi olmanın birkaç artısı ve eksisi:


İyi bekçi köpeği: Evinize ve ailenize göz kulak olabilecek bir köpek arıyorsanız, bu sizin için mükemmel bir seçim olacaktır. Eğitim: Bu köpekleri eğitmek bazen zor olabilir. Onlara yeni komutlar öğretirken, onlarla uğraşırken sağlam ve kendinden emin bir evcil hayvan ebeveyni olduğunuzdan emin olun.
 

Sevgi: Bu yavrular çok sevecendir ve sahiplerinin ailelerine karşı çok koruyucudur. Dik başlı: Dik başlıdırlar ve çoğu zaman körü körüne komutları takip etmek yerine bağımsız olmak ve kendi kararlarını vermek isterler. Bu bazen sahipleri için bir sorun olabilir.
Düşük egzersiz ihtiyacı: Bu köpeklerin yalnızca düşük düzeyde günlük egzersize ihtiyacı vardır, bu da bir apartman dairesinde mutlu bir şekilde kalabilecekleri anlamına gelir. Sağlık sorunları: Bu köpekler, bazen sahipleri için ele alınması zor olan çeşitli sağlık sorunlarına eğilimlidir.

Çin Shar-Peis, orta büyüklüktedir. Yaklaşık

Kısa ve çok sert bir derisi var. Genellikle gevşek tüyleri yoktur. 

Tüyleri açık kahverengi, kırmızı, kahverengi, beyaz, siyah ve krem gibi çeşitli renklerde gelir.

Çin Shar-Pei güzel ve akıllı bir hayvan olsa da, onları evlat edinmek için güvenilmez veya tutarsız bir kaynak seçerseniz sağlık sorunları ile gelebilir. Kalça ve dirsek displazisi bu köpekte oldukça yaygındır; bu, düşük beyaz kan hücrelerine neden olabilen eklemlerin yanlış hizalanmasında inanılmaz derecede ağrılı bir durumdur. Patellar lüks aynı zamanda kemikleri de etkileyerek arka bacaklarda femurda hiza bozukluğuna neden olur.

Otoimmün tiroidit, tiroidi iltihaplandıran başka bir yaygın durumdur. Genellikle köpeğin vücudundaki tiroide saldıran antikorlardan kaynaklanır ve ölümcül olabilir.

Tüm uzman ürün incelemelerimize bakın.

Göz kapaklarının şeklinden dolayı gözleri etkileyen birçok durum ortaya çıkabilir. Örneğin entropion, köpeğin alt göz kapağının içe doğru dönmesiyle kirpiklerin göz küresine sürtünmesine neden olur. Ancak retinadaki kıvrımlar körlüğe yol açabilecek lezyonlara neden olduğunda retina displazisi meydana gelebilir.

Bu köpekler ayrıca glokom ve katarakt geliştirebilir. Genel olarak, bir Çin Shar-Pei'nin sağlık sorunları şunları içerir:

     kalça displazisi
     Dirsek displazisi
     otoimmün tiroidit
     patellar lüks
     entropiyon
     retina displazisi
     katarakt
     glokom
     Deri kıvrımı enfeksiyonları

Çinli Shar-Peis, mizaçları söz konusu olduğunda oldukça kedi benzeri bir yapıya sahiptir; Kendi davulcularının ritmine göre ilerlemeye meyillidirler ve kendileri almak istediklerinde dikkat çekerler. Seninle kucaklaşmaya gelebilirler, ama bu ruh haline göre değişir. Yine de, bu köpekler yabancılardan şüphelenebilir.

Bu köpekler zeki ve güçlüdür ve sahiplerine karşı sevecendirler. Ayrıca oldukça özverilidirler. Ayrıca mükemmel bekçi köpekleri de yapabilirler. Shar-Peis harika aile köpekleridir ve birlikte yaşadıkları ailelere karşı çok korumacıdırlar.

Bu köpekler iradelidir ve bir komutu körü körüne takip etmek yerine kendi kararlarını vermeyi tercih ederler.

Çin Shar-Pei kararsız bir evcil hayvan olabilir, bu nedenle onlara ihtiyaç duydukları şeyi vermeye tamamen hazırlıklı olmak önemlidir. İşte onların yemeklerinde, tımarlarında ve hatta eğitimlerinde aklınızda bulundurmanız gereken birkaç husus.
 

Çin Shar-Pei Yiyecekleri ve Diyeti

Shar-Pei sağlıklı yemeğinizi beslemelisiniz (ancak aynı şey herhangi bir cins için de söylenebilir). Yağsız et içeren doğal bir diyet köpeğinize iyi gelecektir. Meyve ve sebzeler de dahil olmak üzere Shar Pei'nin diyetine diğer bütün malzemeleri ekleyebilirsiniz, ancak yüksek kaliteli köpek maması faydalı olacaktır.

Doğru diyet türünü sürdürmek, Çin Shar-Pei'nin sağlığını destekler, saçını ve derisinin kalitesini korur ve iyileştirir.


Çin Shar-Pei Bakım ve Tımar


Shar-Pei'nizi tımarlamak için istediğiniz sıklıkta fırçalayın. Çoğunlukla haftada en az bir kez fırçalayabilirsiniz. Tüylerini en iyi durumda tutmak istiyorsanız, haftada iki kez fırçalamak fazlasıyla yeterlidir. Paltoları zımpara kağıdına benzer bir dokuya sahiptir.

Bu köpeklerin dişleri genellikle iyi durumdadır. Ancak onlara daha iyi yardımcı olmak için dişlerinizi her zaman haftada iki kez fırçalayabilirsiniz. Derilerindeki derin kırışıklıkların da temizlenmesi ve sonrasında kurutulması gerekir, bu da kırışıklıklarının altında olabilecek enfeksiyonları önler. Bu köpekler karışık köpekler değildir ve genellikle gevşek tüyleri yoktur.
 

Çin Shar-Pei Eğitimi

Shar-Peis zeki ve akıllı olsa da, güçlüdürler ve kendi kararlarını vermeyi severler. Bu nedenle, komutları hızlı bir şekilde alabilirler, ancak genellikle kendi yollarına gitmeyi severler.

Onlara rehberlik edecek ve onları eğitecek sıkı bir evcil hayvan ebeveynine ihtiyaçları var. Eğitimlerinin yaşamın erken dönemlerinde başlaması ve uzun vadede iyi alışkanlıklar geliştirmelerine yardımcı olması önemlidir.
 

Egzersiz yapmak

Shar-pies genellikle her zaman tetiktedir, ancak günlük olarak düşük ila orta düzeyde egzersize ihtiyaç duyar. Bu köpekler mutlu bir şekilde bir apartman dairesinde kalabilirler, ancak onları her gün bir ya da iki yürüyüşe çıkarmak, düşük ila orta derecede egzersiz ihtiyaçlarını karşılar.
Bu köpekler, yavaş yürüyüşlerinde onlara eşlik edebilecekleri için yaşlılara refakatçi olmak için iyidir. Bu köpekler, köpek parklarını ideal oyun alanları olarak görmez ve genellikle bilinmeyen bir şirkete karşı temkinli ve şüphelidir.
yavru köpekler

Bir Shar-Pei yavrusuna, normalde bir yetişkine baktığınız gibi bakılmalıdır. Ancak, Shar-Pei yavrularıyla uğraşırken bazı şeylerin akılda tutulması gerekir.

Örneğin, Shar-Pei yavruları için mama porsiyonları daha küçük olmalıdır. Ayrıca, iyi alışkanlıklar geliştirebilmeleri için yaşamın daha erken bir aşamasında eğitilmeleri gerekir. 

Shar-Peis harika aile köpekleridir ve ailenin çocukları için çok oyuncu ve çok koruyucu olabilir. Ancak, bu köpekleri yalnızca çocuklarınız biraz daha büyüdüğünde tutmanız her zaman tavsiye edilir. Yeni yürümeye başlayan çocuklar bu köpeklerle denetimsiz bırakılmamalıdır.

Çin Shar-Pei her insan için doğru seçim değil, ama sorun değil. İşte size doğru eşleşmeyi bulmak için birkaç alternatif sunan Çin Shar-Pei'ye benzeyen birkaç köpek.

     Chow Chow: Bu köpekler inanılmaz derecede sakin ve kendinden emindir ve harika bekçi köpekleridir. Kürkleri çok daha kabarıktır, bu da çok daha fazla tımarlanmaya ihtiyaç duyacakları anlamına gelir.
     Puglar: Bu köpekler çok sadık ve arkadaş canlısıdır ve Çin Shar-Pei'sinden çok daha küçük olmalarına rağmen büyük bir kişiliğe sahiptir.
     Corgi: Bu köpekler çocuklarla harikadır ve çok tüy dökmezler. Ayrıca kolayca eğitilebilirler.

Çin Shar Pei nedir?

Çin Shar Pei, güçlü ve zeki bir kişiliğe sahip orta, kompakt boyutlu bir köpektir.

Çinli Shar Pei iyi köpekler mi?

Evet, Çin Shar Pei harika bir aile köpeğidir ve çocuklarla da harikadır.

Çinli bir Shar Pei köpek yavrusu ne kadar?

Safkan köpek yavrusu genellikle 750 ila 1.800 dolar arasındadır.

Shar Peis'in sağlık sorunları var mı?

Evet, diğer tüm köpekler gibi, Çin Shar Pei köpekleri de birkaç sağlık probleminden muzdariptir, bunlardan bazıları şunlardır: kalça displazisi, dirsek displazisi, otoimmün tiroidit, patellar lüks, entropion, retina displazisi, katarakt ve glokom. Ayrıca vücutlarında deri kıvrımı enfeksiyonlarıyla da karşılaşabilirler.

Shar Pei tehlikeli bir köpek mi?

Hayır, Shar Pei genellikle saldırgan bir köpek değildir.

Çin Shar Pei ne kadar uzun?

Çin Shar Pei 20 inç kadar uzun olabilir.

Çin Shar Pei'ye sahip olmanın maliyeti nedir?

Bu köpekler karışık köpekler değildir, bu yüzden genellikle 750 ila 1800 dolar arasında bir fiyatları vardır. Bakımları için, veteriner ziyaretleri, tımarları ve diğer bakımları için her yıl 1.500 dolar daha bütçe ayırın.

Çin Shar Pei çocuklarla iyi mi?

Evet, Shar Pei köpekleri çocuklarla arası oldukça iyidir. Ancak, küçük çocukların yanında gözetimsiz bırakılmamalıdırlar.

Çin Shar Pei ne kadar yaşar?

Karışık köpekler değiller ve bir Çin Shar Pei'nin ömrü yaklaşık 9 ila 11 yıl.



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger