Chihuahua Köpek Özellikleri

Chihuahua Köpek Özellikleri
Chihuahua Köpek Özellikleri

Chihuahualar özveri, vahşeti ve kişilikleri için ödüllendirilir. Meraklı kişilikleri ve küçük boyutları, şehir ve küçük daireler de dahil olmak üzere çeşitli ortamlara kolayca uyarlanabilir olmasını sağlar. Chihuahuas genellikle yüksek sinirli olarak klişeleştirilmiş olsa da, doğru eğitim ve sosyalleşmenin olağanüstü bir arkadaş hayvanla sonuçlanabileceği gösterilmiştir.

Ayrıca sahipleriyle oldukça sevecen olabilirler. Çok hızlı komutları öğrenen akıllı Chihuahua, hile yapmak için kolayca eğitilir. Çoğu chihuahuas'taki benzersiz bir özellik, uyumak için battaniyeye veya giysiye girme eğilimidir. Bir kişi uyuyan köpekleri kontrol etmeden bir yatak veya koltukta oturursa bu bir tehlike yaratabilir. Bu davranış, önceden evcilleştirilmiş chihuahuaların yeraltı yuvalarında yaşadığı inancına atfedilir.

Chihuahualar, büyüklükleri, mizaçları ve korktuklarında ısırma eğilimleri nedeniyle küçük çocukların evcil hayvanları olarak uygun değildir. Evlerine bir Chihuahua eklemeden önce çocukların okul yaşında veya daha büyük olmaları önerilir.

Ayrıca, birçok Chihuahua, bağlılıklarını bir kişiye odaklar ve o kişinin insan ilişkilerini aşırı kıskanır. Bu sosyalleşme yoluyla hafifletilebilir. Chihuahuas, genellikle diğer Chihuahua'ların diğer köpeklere göre arkadaşlığını tercih eden klan bir doğaya sahip olma eğilimindedir.



Ortak İsim: Chihuahua
Menşei: Meksika
Boyut: 23cm (9in)
Ağırlık: 2,7 kg (6 lbs)
Ömrü: 18 yıl
Grup: Güney
© Canlılar Alemi | Powered by Blogger