Horoz (Chicken) Özellikleri

Horoz /Chicken) Özellikleri
Horoz /Chicken) Özellikleri

Mütevazi tavuğun, kırmızı orman tavuğu ve Hindistan'ın yağmur ormanlarında bulunan gri orman tavuğu olduğu düşünülmektedir. Bugün, evcil tavukun derisinin sarı renklenmesi nedeniyle gri orman tavuğu ile daha yakından ilişkili olduğu düşünülmektedir. Benzer olmalarına rağmen, Hint orman tavuğu bugün yerli bir tavuğun yaklaşık yarısı kadar.

Tavuk 10.000 yıl önce evcilleştirildiği düşünülürken, Hintliler ve daha sonra Vietnamlılar et, tüy ve yumurta için tavuk yetiştirdiler. Tavukların evcilleştirilmesinin daha sonra hızla Asya'ya, Avrupa'ya ve Afrika'ya yayıldığı düşünülmektedir, bu da tavukların günümüzde en yaygın çiftlik hayvanı olmasına neden olmaktadır.

Dünyadaki en az 25 milyar tavuk olduğu düşünülüyor, bu da dünyadaki herhangi bir kuşun en yüksek nüfusu. Tavuk genellikle yaklaşık 40 cm boyunda olur ve şaşırtıcı bir şekilde, tavuk, uçuş açısından çok başarılı olmayan kuş türlerinden biridir. Bir tavuğun kaydedilen en uzun uçuş süresi 13 saniyedir ve kaydedilen en uzun mesafe 301,5 fittir.

Erkek tavuk tipik olarak bir horoz olarak adlandırılır, ancak Avustralya gibi bazı ülkelerde horoz olarak bilinir. Dişi bir tavuğa tavuk, küçük, kabarık sarı bebeklere civciv denir. Tavuklar vahşi doğada 4 veya 5 yıla kadar yaşayabilir, ancak ticari olarak yetiştirilen birçok tavuk genellikle bir yaşını geçmez. Birçok tavuğun daha uzun süre yaşadığı bilinmektedir ve kaydedilen en eski tavuğun 16 yaşına kadar yaşadığı söylenmiştir.

Tavuklar omnivordur, yani bitki ve hayvan maddelerinin bir karışımını yerler. Her ne kadar tavuklar tohum, çilek ve böcekleri bulmak için yerde çizilirse de, tavukların kertenkele ve hatta küçük fareler gibi daha büyük hayvanları yedikleri de bilinmektedir.

Tavuklar, tilkiler, kediler, köpekler, rakunlar, yılanlar ve hatta büyük sıçanlar dahil olmak üzere çok sayıda yırtıcı için kolay bir avdır. Tavuk yumurtası da bu hayvanların çoğu için çok popüler bir atıştırmalıktır ve daha büyük kuşlar ve gelincikler de dahil olmak üzere diğer hayvanlar tarafından çalınır.

Tavuklar insanlar tarafından etleri ve yumurtaları için tutulur. Yetiştiriciler bu farklı amaçlar için farklı tavuk türlerini tutma eğilimindedir ve et tavukları genellikle öldürülmeden önce sadece 3 aylıktır, bu nedenle tavuk yiyenlerin yedikleri tavuğun mümkün olan en iyi varlığa sahip olmasını sağlamaları çok önemlidir. hayatın birkaç ayı. Aynı ilke, bir yıl içinde yaklaşık 300 yumurta bırakan tipik ticari tavuklu yumurta yumurtlayan tavuklar için de geçerlidir. Bundan sonra, tavuklar daha az yumurta bırakmaya başlar ve genellikle yetiştiricileri tarafından öldürülür.

Tavuklar çok sosyal kuşlardır ve diğer tavuklarla çevrili olduğunda en mutlu olanlarıdır. Bir tavuk sürüsünde, herhangi bir sayıda tavuk olabilir, ancak genellikle baskın erkek olan sadece bir yavru horoz olabilir. Baskın horoz, ona bir tehdit olacak kadar büyük olmaya başladığında diğer horozları sürülerinden çıkarır. Baskın erkek genellikle izlediği tüm tavukların çiftleşme ortağıdır.

Tavuk, tavukları hazırlamak ve yemek için kendi özel yollarına sahip sayısız kültür ile dünyanın en yaygın etlerinden biridir. İngiltere'nin en yaygın yemeği kızartma tavuğu, ABD'nin en yaygın yemeği kızarmış tavuktur ve Çin'de, çorbada yaygın olarak bulunan ayakları da dahil olmak üzere tavuğun her bölümünü kullanırlar.

Son birkaç yılda, özellikle ticari olarak yetiştirilen tavukların refahı ile ilgili olarak tavuklara odaklanan çok sayıda medya ilgisi olmuştur. Et tavuklarının zorla beslendiği ve genellikle tavukların dolaşabileceği boş alan bulunmayan yüz binlerce diğer tavuk ile bir kulübede paketlendiği dünya çapında yoğun tarım gerçekleşir. Yumurtlayan tavuklar küçük kafeslerde kapatılır ve artık eskisi kadar yumurta üretmediklerinde kesilirler. Yoğun olarak yetiştirilen tavukların yaşadığı koşullar tamamen iğrenç, bu yüzden tavuk severler, tavuğun iyi bir yaşam kalitesine sahip olmasını sağlamak için organik veya serbest menzilli et ve yumurtalar için birkaç ekstra peni çıkarmalıdır.

Krallık: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Aves
Sipariş: Galliformes
Ailesi: Phasianidae
Cins: Gallus
Bilimsel Adı: Gallus Gallus
Tür: Bird
Diyet: Omnivore
Boyut (L): 30cm - 45cm (11.8in - 17.7in)
Kanat açıklığı: 45cm - 60cm (17.7in - 23.6in)
Ağırlık: 1kg - 3kg (2,2 lbs - 6,6 lbs)
En Yüksek Hız: 10km / s (6mph)
Ömrü: 2-4 yıl
Yaşam tarzı: Flock
Koruma Durumu: Tehdit
Renk: Kırmızı, Siyah, Kahverengi, Beyaz, Sarı, Turuncu
Cilt Tipi: Tüyler
En sevdiğim yemek: Seeds
Habitat: Açık ormanlık ve korunaklı otlak
Ortalama Debriyaj Boyutu: 2
Ana Av: Tohumlar, Meyve, Böcekler, Meyveler
Yırtıcı Hayvan: İnsan, Tilki, Rakun
Farklı Özellikler: Keskin, sivri gaga ve tıkırtı sesleri

© Canlılar Alemi | Powered by Blogger