Borneo Elephant Özellikleri

Borneo Elephant
Borneo Elephant


Borneo Elephant Hakkında Bilgiler

Borneo Elephant

Borneo'nun fili, Hint fili, Sumatra fili, Sri Lanka fili ve Borneo fili içeren Asya fili alttür. Borneo'nun fili, fil alt türlerinin en küçüğü olduğu için cüce fil olarak da bilinir.

Adından da anlaşılacağı gibi, Borneo'nun fili yalnızca Malezya'nın Sabah eyaletindeki Borneo adasında ve Endonezya Kalimantan'ın bazı kısımlarında bulunur. Borneo fillerinin doğal yaşam alanlarının çoğu palmiye yağı ekim alanlarına yol açmak için yok edildi ve şu anda Sabah'ta 1.000'den az Borneo fili kaldığı tahmin ediliyor.

Borneo filinin Afrika filinden daha az kulakları vardır ve Borneo filinin Afrika filinden daha kavisli bir omurgası vardır. Afrika fillerinin aksine, Borneo dişi filler çok nadiren dişlere sahiptir ve eğer Borneo dişi filler dişlere sahipse, genellikle zar zor fark edilirler ve sadece dişi bir fil ağzını açtığında görülebilirler.

Borneo'nun fili muson mevsimi tarafından belirlenen katı göç yollarını takip eder. Borneo'daki filler sürüsünden daha yaşlı bir fil, Borneo'daki filler sürüsünün göç yolunu hatırlamaktan sorumludur. Borneo'ya bu fil göçü genellikle ıslak ve kuru mevsimler arasında gerçekleşir ve Borneo filler yeni kurulan tarım arazilerine çok zarar verdiği için çiftlikler Borneo filler sürüsünün göç yolları boyunca inşa edildiğinde sorunlar ortaya çıktı.

Borneo filler otçullar, yani hayatta kalmak için ihtiyaç duydukları tüm besinleri almak için sadece bitki ve bitki maddeleri yiyorlar. Borneo'nun filler, otlar, yapraklar, sürgünler, kabuklar, meyveler, fındık ve tohumlar dahil olmak üzere çeşitli bitki örtüsüyle beslenir. Borneo filler genellikle yiyeceklerini toplamak için uzun gövdelerini kullanırlar.

Büyük boyutları nedeniyle, Borneo filler doğal ortamlarında çok az yırtıcıya sahiptir. İnsan avcılarına ek olarak, kaplanlar Borneo filinin ana yırtıcılarıdır, ancak daha büyük ve güçlü yetişkinlerde değil, daha küçük Borneo filler üzerinde avlanma eğilimindedirler.

Kadın Borneo filler, kural olarak, 10 yaşına kadar üreyebilir ve 22 aylık hamilelik döneminden sonra bir Borneo fili doğurabilir. Bir Borneo bebek fili ilk kez doğduğunda, yaklaşık 100 kg ağırlığındadır ve sadece annesi tarafından değil, aynı zamanda sürüdeki (teyze olarak bilinen) diğer dişi Borneo fillerle de ilgilenilir. Bebek fil Borneo yaklaşık 5 yaşına kadar ve bağımsız hale gelene kadar annesiyle kalır, erkekler genellikle sürüyü ve dişileri bırakır.

Bugün, Borneo fili, Borneo filler popülasyonunun kritik bir oranda azalması nedeniyle derhal yok olma tehdidi altında olan bir hayvan olarak kabul edilir. Borneo'nun fillerinin esas olarak ormansızlaşma ve insan kaçak avcıları tarafından fildişi dişleri avlama şeklinde habitat kaybından etkilendiğine inanılmaktadır.

 




© Canlılar Alemi | Powered by Blogger