Bizon Özellikleri





Bizon Özellikleri
Bizon Özellikleri







Bizon (Bison) Hakkında Bilgiler


Bizon
Bizon, ayrıca, sırasıyla, Afrika ve Asya'da bulunan bufalo ve su bufalosu ile çok yakından ilgili olduğu düşünülse de, Amerikan bizonu ve Amerikan bufalosu olarak da bilinir.

Bizon, yetişkin boyunda 2 metreye kadar uzayan yetişkin bizon ile dünyanın en büyük inek türlerinden biridir. Bizon tipik olarak daha soğuk bölgelerde yaşarlarsa ve daha sıcak iklimlerde bizonun daha kısa saça sahip olması durumunda uzun tüylü tüyleri vardır.

Yabani bizon insanlar tarafından et, deriler ve kupa avları için avlanmıştır. Bizon, esasen bizonun büyüklüğü nedeniyle, vahşi doğada yalnızca bir avcı yırtıcı hayvana sahiptir. Kurtlar, ayılar ve pumalar bizleri doğal ortamlarında avlayan hayvanların arasındadır.

Bizonun, bizonun doğal yaşam alanlarının Kanada'dan Meksika'ya kadar olan Kuzey Amerika'da var olan en büyük kara memelisi olduğu düşünülmektedir. Bizonlar habitat kaybı ve avlanma nedeniyle, bizon şimdi sadece uzak bölgelerde ve tarım arazilerinde büyük sürülerde bulunur.

Yerleşimciler Kuzey Amerika’ya 1800’lerde varmadan önce, o bölgede yaşayan yaklaşık 60 - 100 milyon bizon vardı, yerleşimciler bizon popülasyonunu avladılar ve bu türlerin hala tam olarak iyileşmediği 1000 kişi kadardı.


Krallık: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Mammalia
Sipariş: Artiodactyla
Ailesi: Bovidae
Cins: Bison
Bilimsel Adı: Bison Bison
Tür: Mammal
Diyet: Otobur
Ebat (L): 2m - 2.7m (6.6ft - 9ft)
Ağırlık: 1.000kg - 1.300kg (2.200lbs - 2.500lbs)
Azami Hız: 35km / s (22mph)
Ömrü: 15 - 20 yıl
Yaşam tarzı: Sürü
Koruma Durumu: Tehdit Edildi
Renk: Kahverengi, Tan
Cilt Tipi: Saç
En Sevdiği Yemek: Grass
Tabiat: Ot ovaları ve orman
Ana Av: Çimen, Meşe Palamudu, Karpuzu
Avcılar: İnsan, Ayı, Kurtlar
Ayırt Edici Özellikler: Büyük kafa ve omuz kamburluğu

 




© Canlılar Alemi | Powered by Blogger