Birman Kedisi Özellikleri



Birman Kedisi Özellikleri
Birman Kedisi Özellikleri







Birman Kedisi (Birman) Hakkında Bilgiler


Birman
Burma kedisinin (Burma'nın kutsal kedisi olarak da bilinir) modern Myanmar'dan (Burma) kaynaklandığı ve popüler Burma kedisine yakın bir akraba olarak kabul edildiğine inanılmaktadır. Birman kedisi, güzel mavi gözlü, parlak beyaz-kahverengi işaretli bir kaplamaya sahiptir.

Birman, daima çevresiyle ilgilenen akıllı bir kedi türüdür. Birman, insan sevgisine ve şampiyonluğuna dayanan sevgi dolu ve eğlenceli bir hayvandır.

Birman kedisi efsanesinin aslında Lao Zong Tapınağı'nın koruyucuları olduğuna inanılır - uzun saçlı sarı gözlü beyaz kediler. Tsun-Kyan-Xe tapınağının altın tanrıçası derin mavi gözlere sahipti. Baş Rahip Moon-ha, yoldaşında Xin adında güzel bir kedi vardı. Tapınak saldırıya uğradıktan ve Moon-ha öldürüldü. Öldüğü zaman, Xin ayaklarını efendisinin üstüne koydu. Kedinin beyaz kürkü altın rengine döndü, gözleri bir tanrıçanın gözleri gibi maviye döndü ve yüzü, bacakları ve kuyruğu dünyanın rengi oldu. Ancak rahiplere dokundukları yerdeki pençeleri saflığın bir sembolü olarak beyaz kaldı. Tüm diğer zamansal kediler eşit renklendi. Yedi gün sonra, Xin, Moon-Ha'nın ruhunu cennete götürerek öldü.

Ortak ad: Birman
Menşei: Burma
Ortalama Boyut: 76cm (2.5ft)
Ortalama Ağırlık: 8kg (18lbs)
Ortalama ömür: 20 yıl
Grup: Yarı Longhair
Renk: Kahverengi, Çikolata, Leylak, Karamel, Siyah
Mizaç: Akıllı, tatlı ve şefkatli

 




© Canlılar Alemi | Powered by Blogger